Reklama

Reklama

Tajemství vody

(TV film)
  • Rakousko Unser Wissen ist ein Tropfen: Wasser, das unbekannte Wesen (více)
všechny plakáty

Voda je čirá, zdánlivě nenápadná a "průhledná" ? a přesto je stále nesmírně tajuplná. Je základní podmínkou pro život na naší planetě. Leckdy se odmítá podřídit fyzikálním zákonitostem. A když jedno z jejich tajemství rozluštíme, hned se objeví další. Pro fyziky je stále záhadou. Tak například - zatímco jiné látky se při ochlazení smršťují, voda se ve zmrzlém stavu rozpíná a jako led vystupuje na hladinu. Kdyby však led klesal ke dnu, nemohl by existovat život. Moře i oceány by se změnily v jeden gigantická ledovec. Právě ve vodě se objevily baktérie, první živé organizmy. Ale nikdo dodnes přesně neví, jak mohl život vzniknout z neživé hmoty. Voda nám může prozradit mnoho podstatného o počátcích života, stejně jako o tom, jak první organismy, které v ní vznikly, vystoupily z moře na pevninu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Zaujmavý dokument a oplatí sa pozrieť. Váhal som medzi 3* a 4*. Priklonil som sa na stranu 4* práve pre tú zaujmavosť. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Keď si myslíme, že o vode už vieme všetko, tak nás tento dokument presvedčí, že nevieme skoro nič. Netradičné informácie často aj vedecky nevysvetliteľné sú podané ľahko a veľmi názorne. Okrem vedcov sa prezentujú aj ľudia, ktorých by málokto bral vážne, ale ich výsledky presvedčili aj mnohé firmy, kde ich skúmanie prinieslo zlepšenie technológií práce s vodou. Už len zistiť, či je úplne všetko aj pravda. Celý dokument na pozretie. ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Voda bola, je a bude fenoménom tejto planéty. Zabezpečuje chod života na našej planéte a z hľadiska jej vlastností o nej vieme iba naozaj kvapku v mori. Výborný dokument s veľa podloženými faktami vás určite ako nadšencov vody a environmentu poteší! Kiež by bolo podobných dokumentov viac. ()

Reklama

Reklama