Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Recenze (73)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První díl byla jen taková rozehřivačka, kde celkem pobavil Liam Neeson a hodně scéna Warwicka kdy leze do domu ke svý ex dírou pro psy a vyjednává, že on se podílel na hypotéce o trošku vcí než ten pes a ten si do domu chodí kdy se mu zamene.. . No to asi takhle to nevyzní vtipně, ale to je fuk, já se směju. Ovšem druhej díl tam už lítaly humorový bomby jak svině. Johnny Depp jako arogantní namyšlenec je špičkovej, ale vrcholný byly návrhy Warwickovy sekretářky, jak vydělat love + dialogy ohledně diáře, to jsem smíchy vychcal vanilkový žužu. Třetí díl mě zhuntoval už ve druhý minutě a dvacátý sekundě, brutal humor vygradoval v závěru s Helen, kdy trpajslík zažíval doslova výsostné ponížení jeho super ega. Čtvrtý díl jasně oapnovala sekretářka, to je fakt ligová masérka. A už vím proč se ženy ve společnosti trpalísků cítí klidně, protože ženský na nic podstanýho nedosáhnou. Pátý díl trošku zklámání oproti druhýmu byl jako Shadwellovi komentáře, za to šestej díl, opět vzala do rukou sekretářka a akcí s pračkou to nehorázně vyhrábla a závěr se nese v duchu nejtrapnější párty co sem kdy viděl, tady se opravdu hranice trapnosti posouvaj vejš přímo před očima. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc sem tomu neveril, ale nakonec to byl gigantickej naklad. V dokumentarnim stylu natocena komedie, kde se jakoze zaznamenava zivot jednoho ne prilis znamyho herce. Spousta vtipu je zalozena na tom, ze je Warwick trpaslik, ale tak nejak to nepusobi stylem "podivejte, mame trpaslika", ale spis ve stylu, ze se musi potykat s kazdodennima problemama. To je ale furt jen tak tretina serialu, taky to stoji na vedlejsich postavach. Mame tu neskutecne dutou sekretarku, ktera jeste dutejs vypada, super vymastenyho ucetniho, kterej se Warwickovi neustale posmiva a dvojku Merchant - Gervais, ktery tu slouzi Warwickovi jako takovy radci a neskutecne je otravuje, kdyz za nima chodi. A samozrejme tu je i par hvezdnejch camei, z kterejch me nejvic zaujal Neeson, myslejici si, jak umi skvele vypravet forky a Depp, pouzivajici Warwicka pro svuj vyzkum. No ale to nejzasadnejsi tu je, ze je Warwick neskutecnej looser a kreten, kterymu ale clovek i tak musi fandit. Co muze, to svojim ignorantstvim posere, bez problemu dokaze kohokoliv nasrat a vetsinou nejhur dopadne on. Vysledek je naprosto spickova komedie se sympatickejma hercema, genialnima hlaskama a bohuzel zatim jen sedmi dilama. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ještě o kus zlejší a cyničtější než Gervaisovy předchozí seriály, což by bylo v pořádku, ale zároveň mám pocit, že humor je o kus primitivnější. Navíc založený na dvou, třech pointách, které se neustále opakují. Pořád je to zábava, ale Kancl už to není. 3 a 1/2 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Další dítě z Gervaisovy řitě má opravdu hodně společného s tím předchozím. Styl humoru se nijak nevyvinul, ale životní situace jsou nové, vlastně i docela originální, takže to vůbec nevadí. Warwick Davis zde hraje dosti (nechtěně) komickou postavu, dotává se do nejrůznějších trapasů a navrch k tomu v každém díle přistoupí nějaká celebrita, která ho v tom ještě vykoupe. Liam Neeson a Johnny Depp byli výborní, naopak poslední prodloužená epizoda s Val Kilmerem byla již poměrně slabá. Oceňuji, že seriál vytěžil téma do sytosti, neopakoval se a věděl, kdy přestat... 7/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Proč dělám tenhle dokument? Protože obyčejně vidíte v televizi trpaslíka, jak skotačí a dělá ze sebe blázna. Já chci, aby lidé viděli sofistikovaného, zběhlého trpaslíka, který má důstojnost.“ Když si tak rekapituluju celý seriál, musím konstatovat, že aby si divák Life’s Too Short opravdu užil, měl by mít zkušenost s předchozími počiny tvůrců, a to Kanclem a Komparzem. Nejen, že se zde na ně hodně odkazuje, tento seriál je pomyslným drinkem namíchaným právě z 2 výše zmiňovaných. Něco z Kanclu (např. ten styl ala dokument), jiné zas z Komparzu (postava sekretářky je typově podobná kamarádce, účetní pro změnu agentovi; dále epizodní camea hvězd i návrat několika „starých známých“), humor se používá více méně stejný. I když jak se to vezme…díky hlavnímu hrdinovi přibylo téma trpaslíka, které překvapí svou nosností, opravdu se kolem něj dá vystavit zábavný seriál nesklouzávající do lacinějších vod (na druhou stranu, tato problematika je zde řešena se zjevným nadhledem a také pořádnou dávkou nekorektnosti). Nutno ještě rozvést ty hosty, především „komický“ Neeson, „arogantní“ Bonham Carter či „metodický“ Depp byli prostě skvělí (nejvíc mě pobavil Liam, ale třetí jmenovaný zase dostal možnost „vrátit“ to Rickymu za Zlaté glóby a ostatně i ty frky, které měl Bloom v Komparzu), ovšem přestože v průběhu seriálu hostujících hvězd ubývalo, na humoru se to neprojevilo (navíc se člověk může těšit ještě na „známého“ představitele Batmana a faktem je, že Val Kilmer se nechal shodit ze všech nejvíc). Tvůrci v tomhle ohledu však nezůstali pozadu, Gervais a Marchant si ze sebe a svých počinů dělají také srandu (pomyslné kapky dostává ovšem hlavně „přehlížený“ Stephan), znovu nemilosrdně ryjí a nebojí v rámci kousavé satiry pořádně přitlačit. No a směrem ke konci, jak už to tak je u nich zvykem, jdou rádi do hořkého vystřízlivění (ne však úplného). Seriál tak sice nedosahuje kvalit Kanclu a Komparzu, ale moc mu k tomu nechybí a hlavně pořád je to výborná zábava, která si ten slabší plný počet zaslouží. „Lesi, Lesi, kvůli tvému sešlému tělíčku ti vůbec nemusí být smutno, protože je v něm tolik moudrosti.“ - Jako v Yodovi?“ – „Ano, díky Warwicku. Jsi jako Yoda. Vrásčité malé cosi. Dětinský, ale starý a moudrý! Každý má rád Yodu! A když Yoda řekne: „Moudrost já mám," lidé neříkají: "Zavři tu blbou ubohou držku, nebo tě zkopu, ty liverpoolskej sráči," řeknou: "Děkujeme, Yodo, ty moudrý tvore." ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdo žral Extras, bude žrát i Warwicka.... je to úplně stejnej lůzr, i když v tomhle případě ten největší lůzr z celého showbizu. Cameo role jako vždy potěší a Warwickovy ksichty nikdy neomrzí ! Přidejte k tomu dementního a neschopného účetního, který se nikdy nezapomene vysmát trpajzlíkovi přímo do obličeje za to, jak moc je v prdeli a máte klasickou komedii o cizim neštěstí, které máme všichni tak rádi :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Strašná hlína. Ricky Gervais a Stephen Merchant jsou komediální géniové a Warwick Davis je teď pro mě fakt velkej borec. Udělat si ze sebe takhle velkou srandu chce totiž fakt koule. Geniální hlášky, nekompromisní humor, výborná camea. Jen škoda místy až moc se opakujících vtipů na téma: "(Ne)jsem slavnej.", který už s přibývajícími díly tolik nefungovaly. I tak ale hodně velká spokojenost. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Life's Too Short má jeden velký problém, a to cílové publikum. Fanoušci práce Gervais-Merchant dostanou stejný koncept fiktivního dokumentu jako nabídl Kancl, stejné využití hollywoodských hvězd, které "hrají sami sebe" jako v Extras a stejný typ humoru - tzn. vršení trapných situací v čele s paní Důstojností. Občas se objeví nějaký nechutný joke nebo kontroverzní pointa (vozíčkář), ale vcelku jde o jakýsi výcuc z předešlé tvorby tohoto dua. Na druhou stranu diváku neznalého předchozích prací Gervaise s Merchantem unikne spousta souvislostí a narážek = mezi nejlepší scény řadím vždy ty, kde se Warwick setká s autorskou dvojicí. A propos Warwick - chápu záměr obsadit zrovna jeho (plyne z toho spousta fyzického humoru), ale jeho styl prezentace, kdy odříkává Gervaisovy repliky, mi příliš nesedl. Vedlejší karikaturní postavičky jako blbá sekretářka a neschopný účetní jsou fajn, pořád je to solidní sranda, ale už to není...už to není ONO. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Těžko Rickymu vyčítat, že tentokrát nechal ve své brilantní trapnosti vykoupat někoho jiného (snad jen s Johnnym se to otočilo). Kvalit Kanclu nebo Extras Life´s Too Short sice nedosahuje, je však stále dalším důkazem neoddiskutovatelné pravdy, že Merchant a Gervais jsou bohové trapnosti a vtipu za hranicí dokonalosti... 100% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako Komparz nebo jiné věci Rickyho Gervaise, ale stále dostatečně vtipný, sebekritický pseudodokument s výborným a překvapivě vtipným Warwickem Davisem, hrajícím sám sebe. Škoda, drhnoucího tempa některých epizod, zvláště závěrečné hodinové. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak si odmyslím zbytočný špeciál, tak ide o mimoriadne úsmevnú show. Kto pozná Rickyho Gervaisa, ten to videl a vie rozpoznať typický humor, ktorý aj skrze ústa Warwicka Davisa nosí jeho rukopis, akoby to hovoril sám Ricky, len jeho ústami a gestikuláciou. Na druhej strane, kto do toho ešte nespadol, je na čase. Plno nekorektného humoru a prilákali sa aj herecké hviezdy. U Warwicka Davisa treba uznať, že má tú správnu krv a nebojí sa robí si posmech zo samého seba a úlohu narcistického trpaslíka zahral neporovnateľným spôsobom. Tu sa ukazuje, kto to v sebe má a kto to nemá - taký najznámejší trpasel z GoT Peter Dinklage sa sťažuje, že Snehulienka a sedem trpaslíkov je nehanebným dielom, ktoré treba zakázať 😅 Ako povedal: "Snažíte sa byť progresívni v jednom smere, ale potom stále robíte ten spiatočnícky príbeh o siedmich trpaslíkoch, ktorí spolu žijú v jaskyni." Fňuk veru. Zrušme aj ježibaby, aby sa Kolíková neurazila. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se Ricky a Stephen trochu opakují, ale je to vlastně zas tak revoluční a geniální věc, že nejde než opět smeknout. A co je hlavní, existuje ještě osmý, hodinový díl, o kterém málokdo ví! A v něm je všechno trochu jinak a celý seriál dostává zcela jiné vyznění. Paráda. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další megaprča od dua Gervais-Merchant, některé situace a narážky jsou sice už trošku se opakující s předešlou tvorbou (hlavně Extras je z toho cítit, jen Rickyho jako největší pako pod sluncem nahradil Warwick), ale otázka zní, jestli je to vůbec na škodu, protože ten humor pořád šlape, situace jsou pořád vyhnány do extrému, do situací, kdy vás paní důstojnost již dávno opustila a radši šla spáchat harakiri... Každopádně Warwick Davis je geniální "náhradou" za Gervaise, jenž svého malého vzrůstu dokáže skvěle využít, z čehož pramení spousta masakrálních scén (i takové vystupování z auta se s ním mění ve srandu hromadného ničení :-). Díl s Johnny Deppem nemá absolutně chybu, Depp zde má nejlepší roli od časů Ospalé díry... 4* za seriál, pátá hvězda potom za ty "kaskadérské" kousky Davise, za které by se nemusel stydět ani Johnny "Jackass" Knoxville. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Senza kontrast trpasličího pokolení, hromadně utlačovanýho pro jeho výšku, a trpaslíka-jedince se sebevědomim sahajícim pro jistotu dál než na půdu. A ještě víc senza byl odkládanej dovětek s Val Kilmerem aka regular sized Warwickem. Highlight celýho seriálu pro mě představuje cameo Liama Neesona; to bylo absolutně odzbrojující. Chlámal jsem se u toho, až mi blbě bylo. Nakonec jediná moje větší výtka k Life's Too Short by byla asi taková, že je... too short. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen první díl a to mi tak nějak pro začátek stačilo. Dost mi vadilo, že je to dělaný formou dokumentu a ty já moc nemusím. Časem to dokoukám a pak k tomu napíšu víc. 60%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Gervais a Marchant prišli s ďalším mockumentom - tentokrát hojne využívajúcom prvky , ktoré boli použité v Extras a s ústrednou postavou trpaslíka Warwicka Davisa. Seriál je opäť raz konzistentný a plný drobných vtipov na hranici trápnosti a škodoradosti. Celé sa to nesie v tragickom tóne odľahčenom o skutočné Warwickové zážitky, takže aj my ako diváci máme možnosť nahliadnúť do života komunity malých ľudí a tiež hercov. Gervais si tu tentokrát strihol samého seba a bohužiaľ tým potvrdzuje jednu dôležitú vec a to , že bol vždy ťahúňom svojich filmov aj seriálov. Davis je síce výborný herec ale chýba mu silnejšia charakterová črta ako len to že je malý. Takto hrá vlastne Davida Brenta - lenže ako vieme David Brent bol iba jeden. Je to síce nadpriemerný seriál využívajúci silný autorský rukopis dvojice Marchant a Gervais ale ten kto má napozerané všetky ich veci, musel čakať niečo viacej. Predošlé veci chytali za srdce, toto len vzbudilo úsmev na tvári. Aj to je niečo, ale na tým takéhoto formátu je to predsa len málo. ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti Office a Extras do jisté míry nefunkční, spousta fórů počítá s tím, že divák je s nimi obeznámen. Ale paradoxně z Life's Too Short budou nejvíc nadšení lidi, který nemají Gervais&Merchant universum tolik nakoukaný, protože nejde o The Office Meets The Extras, ale o jejich pořádnou vykrádačku, ať už jde o podobné charaktery: Warwickův natvrdlý účetní je jak Merchant z Extras, nová sekretářka je variace Maggie, celá scéna s Liam Neesonem je převzatá z Office. Si říkám, že to celé rovnou mohlo být mockumentary o Gervaise, jediné funkční fóry stejně jsou, které naráží přímo na jeho osobu a na kult zbožnosti, které v UK a nyní i v US má. Přeci jen už jsme to viděli dvakrát, jak se loser snaží být úspěšný, copak není čas reflektovat to, jaké je to být úspěšný a oblíbený, vždyť Gervaisův blog teď není o ničem jiném.____P.S: Miluju lidi, co hodnotí po první epizodě. ()

Reklama

Reklama