Reklama

Reklama

Kravaťáci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2019), 98 h 27 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Aaron Korsh

Hrají:

Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan, vévodkyně ze Sussexu, Sarah Rafferty, Gina Torres, Andrea Parker, David Costabile (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(134)

Ze školy vyhozený student svojí inteligencí zaujme velkého právníka a získá práci koncipienta, přestože pro ni nesplňuje právní podmínky. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (17)

Série 6 (2016) (S06) 

Šestá sezóna byla zvláštně nevyrovnaná, až do páté epizody jsem měl pocit, že seriál ztratil šťávu, příliš jsem se nebavil a uvažoval jsem o tom, že se s protagonisty zřejmě rozloučím, pak ale příběh nabral rychlost, děj byl náhle mnohem zajímavější a já jsem se začal bavit. Před závěrečnou epizodou jsem sice ještě narazil na některé slabší momenty, ale celkově jsem byl se sérií spokojen. ()

Na průsery (2016) (S06E01) 

První epizodě šesté sezóny jsem udělil třetí hvězdičku jen proto, že mě předchozí série bavily. Tentokrát jsem byl každopádně zklamaný. Mike se ve vězení choval jako absolutní idiot, a to o sobě tvrdil, že má rád Vykoupení z věznice Shawshank- moc ten film evidentně nepobral. Celý díl byl úplně bez šťávy, místo toho se celou dobu hrálo na city, a to mě moc nebere. ()

Účetní závazky (2016) (S06E02) 

Druhá epizoda byla velmi podobná té první, takže jsem opět neměl radost. Mikův vězeňský pobyt je jako špatný vtip, mám pocit, že si scénárista užil pěknou lobotomii, když ze sebe dokáže vypotit něco takového. Ani tentokrát mě tvůrci neušetřili citového vydírání, k nadšení mám tedy hodně daleko. ()

Zpátky ve hře (2016) (S06E03) 

Tak nevím, buď ještě pořád nejsem na šestou sezónu správně naladěný, nebo se tvůrcům zatím příliš nevydařila. Na mě zatím po prvních třech epizodách působí tato řada velice těžkopádně, prakticky se nemám čemu zasmát a citových výlevů a morálních poučení už bylo až příliš. ()

Obrat (2016) (S06E04) 

Proti mým předchozím komentářům k epizodám šesté sezóny se nic nezměnilo. Vlastně ano, taková drobnost- tentokrát jsem se docela pobavil při Luisově vzplanutí k architektce. Jinak zůstalo vše při starém, děj byl znovu velmi těžkopádný a hra na city radostně pokračovala. Za Luise 3*+. ()

Důvěra (2016) (S06E05) 

Poprvé v sezóně jsem měl pocit, že se u sledování epizody docela bavím. Právníci začali konečně trochu právničit a Luis se naštěstí zase zbláznil, takže jsem se i zasmál. Proč vlastně zvát někoho vágně na rande, když to člověk může vyřešit koupí domu za pár set tisíc dolarů, že? ()

Španělsko (2016) (S06E06) 

Šestá epizoda byla už druhou v řadě, která mě slušně bavila. Naštěstí. První čtyři díly mě od dalšího sledování téměř odradily, teď jsem rád, že jsem vydržel, protože se děj konečně rozjel a sysloidní Luis mě s Donninou pomocí dokázal pekelně rozesmát. ()

Rozvířit vodu (2016) (S06E07) 

Na opravdu plnokrevnou epizodu jsem si musel počkat dlouho, ale nakonec se zadařilo. Trochu mi sice vadí neustálé předstírání toho, že má v sobě každý právník jakýsi morální kód, který ho přinutí zapomenout na peníze a plně se vcítit do potřeb klienta, ale těchto přecitlivělých momentů silně ubylo, takže jsem si díl hezky užil. ()

Zapůjčený čas (2016) (S06E08) 

Podobně jako u předchozího dílu se jednalo o velmi dobře vystavěnou epizodu a pět hvězdiček jsem udělil i přes určité výhrady. Dějová linie se záchranou odsouzence na smrt by mi přišla mnohem zajímavější, kdyby tak zoufale průhledně neútočila na city. ()

Ruka, která tě krmí (2016) (S06E09) 

Není mi jasné, jak mohly být první čtyři epizody této sezóny tak podivně bez šťávy, když mě následující díly velice bavily. I tentokrát všechno výborně fungovalo, fintu střídala protifinta, jen bych už hlasoval za dořešení Mikovy dohody, neustálé změny už byly trochu otravné a závěr obsahoval na můj vkus přílišné množství patosu. ()

P. S. L. (2016) (S06E10) 

S desátou epizodou jsem byl v podstatě spokojen a klidně bych přihodil i tu poslední hvězdičku, ale v součtu už na mě těch emocí bylo příliš. Chápu, je to moje chyba, jsem necitlivý a nemohu si pak podobné momenty užít takovým způsobem, jak si je vychutná emočně lépe vybavený divák, ale nenadělám nic. ()

Odešla (2017) (S06E11) 

S postavou Jessiky jako by se z epizody vytratila i atmosféra předchozích dílů, které mě tak bavily. Tvůrci se vrátili ke dříve osvědčenému boji mezi Luisem a Harveym, jenže já mám pocit, že už se seriál přece jen pohnul někam jinam, takže jsem byl docela zklamaný. Jedenáctý díl se příliš nevydařil a čtvrtou hvězdičku jsem udělil spíše ze setrvačnosti. 4*- ()

Obraz (2017) (S06E12) 

Při sledování šesté řady si připadám jako na houpačce, začátek byl slabý, následovalo několik výborných dílů a najednou šlo zase všechno dolů a místo záludných intrik a právních bitev tu byla epizoda o rodinných vztazích. Pokud chtěli tvůrci tímto způsobem dodat postavám větší hloubku, šli na to špatně. ()

Zuby, nos, zuby (2017) (S06E13) 

Třináctá epizoda byla mnohem lepší, než předchozí díl, a to hlavně z toho důvodu, že se tvůrci vzpamatovali a do seriálu z právnického prostředí vrátili právo. Tempo příběhu každopádně nepatřilo k nejrychlejším a znovu mi převelice vadilo, jak se prvoplánově hrálo na city. ()

Přiznání viny (2017) (S06E14) 

V případě čtrnácté epizody bych mohl být plně spokojen, právničilo se na plný plyn, děj byl zajímavý, tempo příběhu bylo svižnější a měl jsem pocit, že ubylo i citového vydírání. Problém jsem měl s přílišným výskytem "mirkodušínovského" moralizování, které už mi v amerických seriálech leze na nervy. ()

Quid Pro Quo (2017) (S06E15) 

Tentokrát jsem nenašel žádný podstatný důvod k většímu reptání, epizoda byla sympaticky svižná, plná právních kliček a intrik, děj mě bavil a ani na chvíli jsem se nenudil. ()

Osobní způsobilost (2017) (S06E16) 

Přestože jsem podobný závěr očekával, nebyl jsem zklamán, i když to pro mě několikrát hlasitě zaskřípalo, protože proběhlo nadlimitní množství motivačních řečí. Děj byl i tentokrát zajímavý a plný událostí a Luis hezky okořenil závěr, který už v jednu chvíli hrozil tím, že bude nebezpečně přeslazený. ()

Související novinky

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

Po Hře o trůny přijdou Divoké karty

08.08.2016

George R. R. Martin momentálně píše Vichry zimy, šestý román z fantasy série Píseň ledu a ohně. Knižní předloha Hry o trůny je alfou i omegou jeho tvorby, to ale neznamená, že by zanedbával svá… (více)

Reklama

Reklama