Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výbuch sopky na Islandu způsobí odlomení velkého ledovce, který se blíží ke Spojeným státům. Rodina Hartových se musí pokusit utéct před nadcházející dobo ledovou. (LIVINGDEAD)

Recenze (53)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příběh jako přes kopírák. V podstatě se vůbec neliší od jiných katastrofických filmů. Některé efekty vypadaly opravdu příšerně a jiné byly zase perfektní, takže se to všechno zprůměrovalo. Úvodní záběry byly jako z National Geographic. Hlavně ty záběry na ledovce. Společnost Asylum si tentokrát vzala na paškál slavnou islandsku sopku Hekla, která v příběhu slouží jako spouštěc katastrofy. Podle legend se v jejim nitru nachází samotná brána do pekla. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Vybuchne sopka. Oddělí se obrovský ledovec a míří k USA. Změní se počasí, začíná doba ledová. V autě jede rodinka, ale jelikož je zácpa , nedočkavá dcera se odloučí. A tak ji jde rodinka hledat. Upřímně, na to, že film dělalo ASYLUM, tak se tam objevovaly často hollywoodské efekty. Bohužel, herecké obsazení úplně na blití. Táta s dvojitou bradou, ale domácí kutil alias MacGyver. Táta je chytrý, táta všechno zařídí, táta udělá výbušninu, ano, táta umí i lítat.... Ovšem úplně mne rvalo rodidla, když lidé za pochodu umrzli na ulicích a dcera si běhala s rozepnutou bundičkou a s tričkem. Její matku nenalíčili a tak vypadala jako smrt. Do doby ledové se perfektně hodila. Syn tam byl pouze do počtu. Vlastně, několikrát řekl, že je táta bezva. A konec? Škoda mluvit :-) Kdyby se této myšlenky ujal James Cameron nebo Ridley Scott, mohl to být trhák, ale takhle...20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Islande exploduje sopka, odlomí kusisko ľadovca, ten dopláva ku východnému pobrežiu Spojených štátov amerických a spôsobí novú dobu ľadovú. To je stručný námet snímku "2012: Doba ľadová", ktorý bol v našich končinách vysielaný pod názvom "Ľadovec smrti". Poriadna blbosť. Ďalšia braková, nízkorozpočtová ekologická sci-fi sračka z produckie americkej filmovej spoločnosti Asylum. Takže ako vždy prostoduché, mizerne natočené, hrozne zahraté a otrasne zrežírované. Made in Asylum. * ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Asylum opět nezklamalo. Místo doby ledové se to mělo jménovat ledová katastrofa, protože to je katastrofa. Jak se této společnosti podaří vždy nějaké herce zlakat do jejich filmů. Na druhou stranu, třeba z nich jednou bude kult. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Z krávovin od Asylum, jednou příjdu o rozum." 1600 mil široký ledovec, vesele cválající napříč USA rychlostí řítícího se vlaku, to je neuvěřitelně stupidní fyzikální pitomost, dokonce i na mistry ptákovin z Asylum a na pouhou gumovací oddychovku. Dtto ostatní děj. Vyšperkováno samozřejmě špičkovými filmovými triky, např. kostkami ledu z rejžovy domácí ledničky, umělecky zaraženými do papundeklových mrakodrapů. Přesto uděluji dvě nezasloužené hvězdy, tentokrát mě standardně vypatlané katastrofické dialogy kupodivu bavily. Zejména mezi hlavním jelimanem, podpantoflákem (poručík Bud ze seriálu JAG, Patrick Labyorteaux) a jeho zpupnou, leč tupou manželkou, ty byly reál, ze života :-)) ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Lehce průměrný katastrofický film. Dneska je většina tohoto žánru v béčkové né-li horší produkci. Možná je to tím, že všechno už o tom bylo natočeno a tak se jenom dokola opakují. Osobně nic proti Asylumu nemám a spíš ho vyhledávám. Filmy od nich mi nepřipadají zase tak špatné jak každy říká. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Obyčejný katastrofický sci-fi kterých se natočí tuny. Nemá cenu přemýšlet nad nepříběhem, ale jde o to spíše se bavit a to se tady povedlo z poloviny scény kdy je nějaká katastrofa mě bavily, ale jakmile došlo na nějaký kecy a rodinné hodnoty tak film strašně spadl do naprostýho nezájmu. Efekty jsou standartní, kdo by čekal nějaké lepší že ano? Film jsem si jakž takž užil ale zapomenu na něj hodně rychle a znova si ho asi nepustím. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Island vyletí do vzduchu a na zemi jak jí známe, začnou pršet rampouchy a dotoho se z lidí stane algida. Kdo to zachrani? ()

ARI50 odpad!

všechny recenze uživatele

Kolik tech filmu 2012 už tady bylo a uspěl jenom jeden to je katastrofa celkový film působí jako jedna velká sračka efekty a celkově všechno tak katastrofální že se nedá nato ani dívat fakt jak se tu už píše ožrat se u toho a možná to dokoukáte. parta režiséru co nemají vůbec úspěch se sejdou řeknou jsi natočíme konec světa ledovcem hodíme to do levných trafik a vyděláme něco och bože kdyby se tohohle ujal nějaký frajer režisér kurňa na to bych se těšil. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

WOW! To byla jízda! Srdce každého milovníka absurdních šíleností musí u tohohle skvostu mnohokrát zaplesat! Jednoho dne znenadání bouchne Hekla, opravdu HODNĚ bouchne, až to Islanda chudáka rozpůlí, a od Kanady se začne na jih sunout, ne, ŘÍTIT, hodně velký ledovec. Hodně hodně velký. KUREVSKY velký. OBROVSKÝ! A mašíruje si to přes Maine a Boston rovnou na New York! K tomu všemu ještě z nebe padají ledové balvany (ne, SKÁLY!) a svět takový, jaký jsme ho znali, pomalu přestává existovat... Střídavě sledujeme dechberoucí a kulervoucí výjevy planetární katastrofy, statečný boj vojenského letectva s krutou a vražednou přírodou, a osudy členů jedné rozdělené rodiny. Podaří se jim setkat se zase spolu? Zlepší se počasí? Jak jenom probůh tohle všechno skončí?! Fantasmagorický až halucinační příběh i děj, fantastické triky (scéna ve zlomku sekundy zmrzlých bostonských je NE-U-VĚ-ŘI-TEL-NÁ!), absurdně šílené dialogy, ojedinělé herecké výkony i zjevy (synek Nelson vede - kdyby se soutěžilo v herecké kategorii "čumět jako žalud, vypadat jako retard a být totální mimoň", jen těžko by hledal konkurenci)... Nelze popsat, musí se vidět. Jen pro Asylu oddané nebo filmové fajnšmekry, běžný divák tohle umění neocení. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A to se dá ?? Copak se dá bombardovat ledovec ??" - "Jistě !! Ale aby ho zastavili, museli by na něj shodit atomovku !!" ;) Tak to je škoda, že to nevěděli na Titanicu, že ?! Ale to by zase filmový divák přišel o jednu z Cameronových pecek !! ;) Ledovec smrti však mezi podobné snímky nepatří, to je totiž úplně jiná liga.. Studio Asylum mě zřejmě nikdy nepřestane překvapovat, a tak je zcela jisté, že když se rozhodli natočit vlastní variaci Dne poté, bude to nakonec opravdu veliký zážitek, byť tedy z kategorie velmi zábavná sračka.. O logiku, fyzikální zákony či nějakou ve finále seriózní záležitost tu skutečně nejde, to si hledejte jinde, nicméně celá tahle zhovadilost je opravdu ve své přepálené nesmyslnosti plné hysterických nehereckých výkonů tak neskutečně zábavná, že účast Patricka Labyorteauxe z Jagu, který si zkouší improvizaci ve stylu MacGyvera, kamera asyláckého mistra Alexandra Yellena či finále kapsářsky se zcela bezostyšně odkazující na Planetu opic už platí pouze za lehce omrzlou třešničku na dortu.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kam na to tí ľudia chodia? Utrhne sa stákilometrový ľadovec a berie zo sebou všetko, čo mu stojí v ceste. Pričom naši hrdinovia prekonajú kilometre dobrodružstiev, z ktorých z nejedného vám spadne sánka. The Asylum forever! ()

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesný film s odpornými CGI, u kterého jsem vydržel asi 10 minut jen při náhodném přepínání mezi programy. Ale na druhou stranu jsem i celkem rád, že jsem alespoň část této ohavnosti viděl - možná si pak začnu více vážit kvalitních snímků, když vím, že se dá natočit i něco tak strašného. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Hahaha, Asylum nezklamalo. Příšerné, příšerné to je. Efekty jak z hračkárny, herci hrají,. jak kdyby je vystřihli z kartonu a opřeli o zeď, manžílek se snaží rodinku dostat pryč z města a ze země, ale Asylum nemá možnosti natáčet herce v rychle jedoucím autě, takže se úprk odehrává asi rychlostí 30km/h, Maminka-herečka měla začít s kariérou před více než 25 lety, teď už to nedožene a i maskéři to vzdali (možná má skutečně, dle komentáře LIVINGDEAD, její postava představovat nadcházející smrt). Synův největší herecký výkon se sestává z vykuleného "WOW" v autě. A to nemluvě o apatických občanech města, kteří bez problému ignorují, že se jim nad hlavami viditelně mění počasí a plují nezvyklé mraky, přitom všem ničení a destrukci stále fungují bez problému mobilní telefony a tatík vysloveně brácha MacGyvera... - vlastně na těch nelogičnostech je celý film postavený :) ~~~ Asylum vzalo Day After Tomorrow a 2012 a zprznilo z toho jednu typicky béčkovou katastrofickou debilitu :) (které by ale 60-70 minut bohatě stačilo) ~~~ U Asylumu platí hodnocení opačně, Odpad! je oceněním a Opdad! si to po právu i zaslouží, gratulace. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Přece od toho nikdo nemohl očekávat seriózní film se super efekty. Ve svém subžánru druhořadých katastrofických filmů na nedělní dopoledne je to vcelku dívatelný kousek, který nijak nevybočuje. Některé scény jsou celkem dobře udělané, u jiných si říkáte, že to horší být nemohlo. Dialogy na úrovni čtvrté třídy a hrdinský tatínek k tomu. Ale vařilo se u toho dobře. ()

Reklama

Reklama