Reklama

Reklama

Jókame no semi

  • Japonsko 八日目の蝉 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kiwako unese dítě svého milence a jeho ženy. Vychovává je jako vlastní, ale pak je dopadena policií. Unesená Erina ale nemůže u svých biologických rodičů najít klid. Přestože uplynulo od únosu moře času, nedokáže se s tím vyrovnat, jenomže přichází reportérka, která by jí mohla pomoci… (Zíza)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1)

rivah 

všechny recenze uživatele

ZNOVUZROZENÍ nebo (podle přesného překladu z japonštiny) OSMIDENNÍ CIKÁDA./Narážka na to, že cikáda přežívá roky pod zemí, než se vylíhne, vyletí a pak žije jen sedm dní/...Mladou ženu Kiwako opustí milenec Takehiro poté, co ji přinutil jít na potrat a ona se stala neplodnou. Poté Kiwako unese dítě ženy onoho muže jénem Erina a láskyplně je čtyři roky vychovává, než je odhalena a odsouzena, při soudu je napadána pravou matkou dítěte. Erina je po dvaceti letech konfrontována se zásadními otázkami své totožnosti a zkoumat, zda neudělal stejné chyby jako její matka, když je nyní ve stejné pozici jako ona (ta co ji unesla) a těhotná s ženatým mužem.Odchází z rodiny hledat svou totožnost.. Filmový epos střídá flashbacky a dějové linky,zkoumá rodinu, mateřství a ženství.,,,,.Dějově strhující a vizuálně krásný (ale nesnadný) film v barvách a tónech i výběrem hudby získal 11 cen japonské akademie. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Na ostrově Shodoshima, kde se odehrává druhá půlka děje, se dnes nachází malé muzeum věnované tomuto filmu. K vidění jsou fotografie z natáčení, autentické obllečení, které herci ve filmu měli na sobě, i jejich vlastní komentáře k natáčení. Muzeum je schované ve filmové vesničce, která byla vybudovaná pro natáčení remaku populárního filmu Twenty Four Eyes (1954), a která je dnes na ostrově populární turistickou atrakcí. (tompaulman)

Reklama

Reklama