Reklama

Reklama

Přední linie

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gojijeon (více)
Trailer

Obsahy(1)

V posledních dnech korejské války, kdy již probíhala mírová jednání,  přijíždí armádní komisař k jednotce, která nadále svádí boje o strategický bod, jenž má rozhodnout o nové hranici mezi Severem a Jihem. Zatímco vyšetřuje okolnosti zabití velitele, poznává komisař vztahy mezi vojáky uvnitř jednotky, ale i napříč frontovou linií. Podobně jako ve svém druhém filmu, akčním thrilleru Secret Reunion, se režisér Jang Hoon věnuje otázce rozdělení Korejského poloostrova. Ačkoli hlavní atrakcí tohoto válečného eposu představují spektakulární sekvence ukazující peklo války, hlavní silou vyprávění jsou působivě vykreslené charaktery na obou stranách bitevního pole. (Filmasia)

(více)

Recenze (74)

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Příběh skupiny vojáků svádějících boj nejen o podělanej kopec, ale o zbytky lidství uvnitř sebe......Co já NATO? Tahle jihokerejská pálenka chutná snad po všech válečných filmech co jsem kdy viděl. Ryan (scéna na pláži) + Linie (šáhlej seržant) + Četa (podzemní tunely) + Vesta (sniper v sukních) + Šťastné a Veselé (zpěv) + další a další. To vše destilováno přes klasické prvky jihokorejské kinematografie: důraz na přátelství, hrdinství, kliše některých scén. ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Ani neviem ako mi tie 2 hodiny ušli :) Bál som sa, že to bude naťahované, klišovité alebo príliš roztrhané. Bál som sa zbytočne. Nič také tu nehrozí a ak aj, nikomu to nevadí. Dokonca aj hudba sedela ako ušitá. Herci, mne "starí známi" :)), si opäť zaslúžia pochvalu, obzvlášť sexi sniperka Kim Ok-bin/Cha Tae-kyung. Bojové scény nadpriemerné, príbeh krásny, no čo dodať? Snáď už len zápory, ale tie som ochotný nevšímať si, ak celok vyznieva veľmi dobre. Mne osobne vadilo, že nebol úplne hladko vykreslený vzťah medzi hlavnými dvoma hrdinami - najprv ho chcel udať na súd, a potom za ním rumádzgal ako zmyslov zbavený, tam by to chcelo ešte vyhoblovať do hladka. Aj keď predsa len boli kamoši z vysokej, stále mi tam niečo chýbalo. Ešte pár drobných chybičiek, ale to ani nestojí za reč :)) 4* ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

"Prečo bojujeme? Na začiatku som to vedel, ale už je to dlho, teraz si to nepamätám." Táto posledná scéna je jednou z najkrajších. Tento film ukazuje, ako sú muži a ženy na oboch stranách vojnou rovnako postihnutý alebo psychicky trýznený. Len si to pozrite. Nebudete ľutovať. ()

Karala 

všechny recenze uživatele

I přes některé klišovité scény, charaktery a sem tam hudební podkres (bez kterých se v podstatě válečné filmy neobejdou) je tohle pekelně dobře natočený masakr lidství (i po technické stránce!). Ano, Korejci tenhle žánr taky umí!!! ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Vojna bola natočená už zo všetkých možných pohľadov a kórejský nebol ničím výnimočný. Práveže sa tvorcovia snažili vtesnať do vyše dvoch hodín tú viacročnú nevraživosť medzi severom a juhom spolu s poukázaním na nezmyselnosť vojny, či súkromnou vojnou medzi mladou sniperkou a jej protivníkom. Výsledkom bol zdĺhavý film, v ktorom ste sa nemali čas stotožniť zo žiadnou z postáv napriek dlhej minutáži. A rozlíšiť to množstvo šikmáčov je pre mňa vždy problém.. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Perfektní ztvárnění bojových scén z bitevního pole. Zbytečně protahované pasáže, kde se scénář snaží hrát na city a uvolnit nějaké emoce je spíše vtipný. Svému bratru Pouta války nesahá ani po kotníky. Ve zmatku a zněti jmen si jen těžko najdete svého oblíbence a nepoznáte, kdo je vlastně krysa. Celkově přemrštěná stopáž těží jen z bojových akcí, které bohužel v tomto případě nedělají film. Chtělo trochu kecání skloubit se střílením. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem cca 3 korejské válečné filmy a po cca roce mezi němi nedokážu rozlišit. Dostatečná výpovědní hodnota? ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Kamera dobrá, režie také, ale je to nudné. Hlavní linie příběhuje o ničem, děj vůbec nevtáhne, i když válečné scény jsou propracované. Škoda, lepší scénář a šlo by o solidní válečný snímek. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo ještě více než pouta války, odstřelovač 2sekundy, a neustálý boj o klíčovou pozici, nakonec ten závěrečný útok mi tak trochu připomněl 9. rotu :) ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Tak zase toška z té vojenské historie. Tentokrát z Korejské války mezi Severem a Jihem, kdy už se reší mírová jednání,hranice a ani jedna strana nechce přijít o jedno strategické pohoří. Ražisérovi se povedlo nenuceně ukázat nesmyslnost války a mašinérije všeho okolo...Drsné, smutné... 8/10 ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Dlhú dobu veľmi nevýrazný film plný častého klišé, ktoré kade tade zozbieral. A bohužiaľ sa na tú stopáž spamätáva príliš neskoro aby ukázal ad absurdum vojny a nepomôžu tomu ani ako také dojímavé vložky (často trápne a zbytočne kaziace už tak slabý dojem) a ani krása nepriateľskej odstreľovačky, ktorej rukou by smrť prijal každý (koľkí z vás fandili jej prežitiu, priznajte sa!). Filmovo-vojnové pole ponúka mnoho filmov, ale tento bude asi jeden z tých padlých, ktorému nikto nevie prísť na meno. Radšej zalovte po psej známky s tým lepším. ()

Kopite 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ film neponúka tak tvrdé zobrazenie vojny ako by mal, v konečnom dôsledku teda divák v druhej časti filmu, kedy sa režisér zameral skôr na tú emociálnu stránku, nežije s dejom tak ako by sa patrilo a emócie pretrvávajú (zväčša) iba vo filme. Z toho dôvodu by som uvítal skrátenie inak veľmi rozťahaného záveru filmu. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Ďalší výborný kúsok zobrazujúci peklo Kórejskej vojny, pričom zároveň poukazuje na nezmyselnosť vojny ako takej. Viac menej je tento film pozoruhodne spracovaný v každom ohľade. Má vynikajúci príbeh, ktorý dokáže dlhodobo udržovať divácku pozornosť, zaujímavo vykreslené charaktery postáv, sugestívne nakrútené bojové scény, výbornú kameru a po emocionálnej stránke aj intenzívne vygradovaný záver. Občas sú niektoré scény rozvláčne, najmä v úvodnej polhodine, a samozrejme nechýba nejaký ten pátos, ale vo všeobecnosti som bol veľmi spokojný. 80%. ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak zlé, jak jsem čekal...,ale nebylo to zas tak dobré jak jsem očekával.Snad nejlepší byly jen ty scény,kde se tam bojovalo...čekal jsem víc ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct typický korejský válečný film, se všemi byť má vícero zajimavých okamžíků. Postavy jsou netypická, koreksý patos zde taky moc není,ani to není typicky protiválečné. Snímek je prostě takový zvláštní, prostě podobný jako Secret reunion od Hun Janga. Na válečný film fakt málo napětí. *** a 65%. ()

Kazisvet III. 

všechny recenze uživatele

Film velice pěkně ukazuje nicotnost války - desítky, stovky, ba tisíce mužů položili život kvůli několikaletému střídání se v dobývání strategického pahorku, který sehrál důležitou roli při sjednávání příměří. Pěkně se na to dívá, bohužel, stejně jako u ostatních dnešních filmů se i zde projevuje zdlouhavost zbytečně natáhnuté stopáže, a proto nedávám plné 4/5, nýbrž "jen" 3,5/5. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

I Korejci umi skvele valecne filmy. Vezmete hollywoodskou obrazovaou dokonalost, naroubujete na ni atmosferu, lidske osudy a hlavni hrdiny a vysledek je skvely. Neodlisteny, skutecny, zdaleka ne vypravenim cernobily. Vyhledavam valecne filmy a tenhle patri do prvni ctvrtiny vsech. Poklona. ()

Sliim1 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je viděť, že nejen Hollywoodská produkce dokáže natočit výborný film. Tento film je po všech stránkách skvělý, jak scénář, tak herci a kamera. Opravdu nemám co vytknout, pro mě jeden z nejlepších válečných filmů a podle mě, by si zasloužil větší hodnocení a uznání. Pro mě jasných 5*. ()

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Reklama

Reklama