Reklama

Reklama

AZ-kvíz Junior

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2004, 23 min

Účinkují:

Jan Adámek (moderátor), Aleš Zbořil (moderátor), Eva Brettschneiderová-Machourková (moderátor), Marta Dřímal Ondráčková (moderátor), Peter Strenáčik (moderátor)

Dynamická vědomostní soutěž pro zvídavé děti. Vědomostní soutěž AZ-kvíz Junior vznikala od září 2004 v brněnském studiu České televize. Je určená všem zvídavým a bystrým dětem, které navštěvují 6. a 7. třídu základní školy nebo primu a sekundu víceletého gymnázia. Ve své koncepci vychází z oblíbené soutěže pro dospělé AZ-kvíz. Smyslem hry je kombinace znalostí z nejrůznějších oblastí i zájmových okruhů školáků s jejich strategickými schopnosti tak, aby bylo dosaženo propojení tří stran hracího pole.
AZ-kvíz Junior je hra pro čtyři soutěžící. Má dvě základní kola, jejichž vítězové se utkají ve finále, z něhož vzejde vítěz. Každé kolo je časově limitováno zvukovým signálem, po jehož zaznění soutěžící dokončí hru pomocí losování o jednotlivá políčka. Oproti AZ-kvízu pro dospělé je v jeho dětské variantě odlišný také systém postupu – vítězové i poražení finalisté předchozích dvou vydání soutěže se znovu utkají jen jednou, a to v následujícím dílu, v tzv. „velkém finále".
Odměnou pro vítěze každého dílu soutěže je možnost třikrát losovat na bankomatu, pod jehož jednotlivými políčky se skrývají věcné ceny.
Moderátory AZ-kvízu Junior jsou Marta Ondráčková a Peter Strenáčik. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to horší než klasika. Ale tak už to holt chodí, když se někdo pokusí zdokonalit něco co funguje. Viděl jsem pouze několik dílů, ale myslím si, že mi to právo hodnotit neodebírá. P.S. Jsem pro zavedení AZ - kvíz Senior. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad (Soutěž). Juniorská obdoba klasického AZ-kvízu, pro mě více koukatelnější, protože jsem aspoň něčemu porozuměl. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 50% (2*) | ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dneska už to snad neběží. tohle není soutěž proto, aby se dávala na CT. Je to formát, který je dobrý tak pro internet, neb na CT to působí jako soutěž lokálního rázu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je vskutku zajímavé, co mnohdy „vypotí“ někteří jedinci mladší generace. Tahle obdoba vcelku oblíbeného dospěláckého pořadu si však mé sympatie moc nezískala. Přece jenom jsem to viděl jen párkrát, ale je jasně vidět, že většina mladých rozhodně netráví svůj čas v knížkách a učebnicích, ale spíš paří na netu, nebo si lupká v telefonech… ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Zajímavá studie prohlubující se demence a naprosté neznalosti nastupující generace.. Potěší snad jen skutečnost, že u toho není Jirka Krampol..;) ()

Charms odpad!

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem ze zvědavosti nakoukla...Cože?!! Takhle stupidní otázky nejsou ani v kvízech v Bravu a jemu podobných plátcích. "Země začínající písmenem I v jižní Asii, proslulá vývozem čaje." Po chvilce intenzivního přemýšlení z jistě nejméně dvanáctileté dívky vypadne: "Irsko". COŽE?!! ()

Xavi6 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu už není ono. Dobré věci se mají nechávat a ne ještě kazit. Radši se každý podívejte na normální AZ-kvíz a né tento praštěný pro mladý. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Když sledujete AZ-kvíz jako dítě, tohle je přesně to, po čem toužíte. Bohužel otázky jsou tak primitivní a pod úroveň, že postupem času začíná být pod úroveň tento pořad sledovat. Nesmírná škoda! ()

Plechpetr odpad!

všechny recenze uživatele

Stupidní lehké otázky. Opravdu špatný moderátor. Opravdu zlý nápad. Vnést trochu slávy dětem je sice hezké, ale nepotřebné a hlavně docela postavené na hlavu! ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně lehké otázky za neskutečně směšné výhry (nicméně to asi odpovídalo té obtížnosti). Pro NEpražáka se to ani nemohlo vyplatit. Člověk se kolikrát chytal za hlavu, protože některé otázky by s přehledem zodpověděli i děcka v první třídě základní školy - možná i té zvláštní. Ale jednu hvězdu tomu dám, protože pro ta zúčastněná děcka to musel být nezapomenutelný zážitek. ()

Reklama

Reklama