Reklama

Reklama

AZ-kvíz Junior

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2004, 23 min

Účinkují:

Jan Adámek (moderátor), Aleš Zbořil (moderátor), Eva Brettschneiderová-Machourková (moderátor), Marta Dřímal Ondráčková (moderátor), Peter Strenáčik (moderátor)

Dynamická vědomostní soutěž pro zvídavé děti. Vědomostní soutěž AZ-kvíz Junior vznikala od září 2004 v brněnském studiu České televize. Je určená všem zvídavým a bystrým dětem, které navštěvují 6. a 7. třídu základní školy nebo primu a sekundu víceletého gymnázia. Ve své koncepci vychází z oblíbené soutěže pro dospělé AZ-kvíz. Smyslem hry je kombinace znalostí z nejrůznějších oblastí i zájmových okruhů školáků s jejich strategickými schopnosti tak, aby bylo dosaženo propojení tří stran hracího pole.
AZ-kvíz Junior je hra pro čtyři soutěžící. Má dvě základní kola, jejichž vítězové se utkají ve finále, z něhož vzejde vítěz. Každé kolo je časově limitováno zvukovým signálem, po jehož zaznění soutěžící dokončí hru pomocí losování o jednotlivá políčka. Oproti AZ-kvízu pro dospělé je v jeho dětské variantě odlišný také systém postupu – vítězové i poražení finalisté předchozích dvou vydání soutěže se znovu utkají jen jednou, a to v následujícím dílu, v tzv. „velkém finále".
Odměnou pro vítěze každého dílu soutěže je možnost třikrát losovat na bankomatu, pod jehož jednotlivými políčky se skrývají věcné ceny.
Moderátory AZ-kvízu Junior jsou Marta Ondráčková a Peter Strenáčik. (Česká televize)

(více)

Účinkují

Reklama

Reklama