Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Již potřetí se má divák možnost setkat se středoškolákem Natsume Takashim, jenž zdědil po své babičce Reiko schopnost vidět yōkai (tradiční japonští duchové a démoni). Kromě onoho daru však zdědil i Knihu přátel, do níž Reiko za svůj život posbírala jména nejrůznějších duchů. A protože chlapec nesdílí touhu své babičky jména sbírat, ale naopak je nadpřirozeným bytostem vracet, pokud ho někdo o své ztracené jméno požádá, rád pomůže. Ovšem vlastnit takový předmět znamená mít moc, a tak existuje celá řada yōkai, kteří nechtějí pouze jméno vrátit, ale uzmout si pro sebe samotnou Knihu přátel. (EMIA)

(více)

Recenze (3)

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

První z Natsumeho příběhů, které mě skutečně nebavily. V minulých sériích se mi stalo, že mě některé díly příliš nezaujaly, ale u téhle řady jsem nedokázala udržet pozornost a vnímala jsem jen to, že už jsou zase závěrečné titulky a já vůbec netuším, o čem posledních dvacet minut bylo. Jsou to silné hvězdy - už kvůli jisté nostalgii -, ale přes tři se nepřehoupnu. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád je to dobré, ale charakter epizod je už trochu jinde. Je to asi důležité abyste udrželi diváka, ale mně už u toho chybí to okouzlení, které jsem prožíval v první sérii. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série mi přijde celá trochu slabší kvůli často se opakujícím motivům. Zase tu máme lásku mezi yokai a člověkem, zase tu máme lehce hororové epizody s nějakým bubákem, zase vzpomínku na Reiko a na Natsumeho dětství. Z těch originálnějších zbývá skvělá dvojepizoda 6 a 7 - první střetnutí Natsumeho a Natoriho se zaklínačským klanem Matobů a jejich neodolatelně slizce roztomilým yakuzáckým šéfem, a pak další výborná dvojepizoda 10 a 11 - s démonkou, která posedne Natsumeho přítele Tanumu a nutí je oba, aby pro ni našli ztracené střípky rozbitého zrcadla. Oba ty příběhy kladou zajímavá morální dilemata a typické je, že ani ten, kdo je prezentován jako padouch, není vlastně tak úplně zlý. A pak mě ještě dojala epizoda 8, která je působivým rozloučením s malým lišákem, kterého Natsume potkal v první sérii. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama