Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Konoe Subaru je chlapec, který slouží známé a bohaté Suzutsuki Kanade. Subaru se ve škole obléká jako sluha, takže je mezi dívkami velmi známý. Jednoho krásného dne kluk Sakamachi Kinjirou zjistí Subarovo velké tajemství. Subaru je vlastně dívka, ale je tu problém. Dívky nesmějí sloužit rodině Suzutsuki. Jak se to vyřeší? (Sneaky)

(více)

Recenze (7)

Subjektiv

všechny recenze uživatele

Crossdressing? Ano. Zvláštní, hlavní hrdinka vypadá i ve svém převlečku jako žena, ale všichni vidí chlapce. K převlékání má nějaký okoukaný důvod. Tsundere? Ano. Wiki říká: "...character development process that describes a person who is initially cold and even hostile towards another person before gradually showing their warm side over time..." Jasně, jde o povýšení předvídatelnosti na žánrový prvek. Bleee. Buttler? Ano. Zřejmě to mají holčičky rády. A ona je to vlastně dívka, takže to možná budou mít rádi i chlapečci. Tomu říkám marketing! Nosebleed? Ano. Bývá totiž považován za vtipný. Crossdressing prý také. Asi jako když někdo upadne. Ecchi? Ano. Hlavně náhodně zmáčklé prso, pohled na kalhotky a tak. Snad dojde i na nos ve štěrbině. Všichni se už těšíme. Násilí? Ano. Tsundere musí být násilná. Hlavní hrdinové něco vydrží. Yuri? Ano. Je to přece legrace, když žena miluje ženu a neví to. Nekomimi? Ano. Roztomilá ouška má každý rád, zvláště na ňadraté blondýně. Nevím, proč tam je, ale je tam... Inu, samá lákadla. "Co je to za kreténa, ten Subjektiv, že se mu to nelíbí? Proč na to kouká?" No, po dvou dílech už nekouká. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Buďme k sobě upřímní, opravdu mohl být (klidně i jen podle synopse) Mayo Chiki! aspoň trochu slibným seriálem? Podle mě ne, ale než předčasně hodnotit, radši jsem usedl a nechal se unášet na spíše negativních vlnách už od začátku špatného seriálu. Hned od prvních pár scén člověk cítí, že tu něco není v pořádku...Co to ale je?...Že by problém v příběhu?...Na jedné japonské škole, je movitá slečna - Suzutsuki Kanade, která má svou limuzínu a hlavně svého poskoka, kterým není nikdo jiný, než nejoblíbenější kluk oné školy - Konoe Subaru. Konoe ovšem není tím, za co se vydává, o čemž se na vlastní „ruku na koze“ přesvědčí Sakamachi Kinjirou. Ano, Konoe je žena, vydávající se za chlapa. Důvodem je, že rodině Kanade by nemohla sloužit žena. No a dál je to víceméně standart...Konoe Sakamachiho vydírá, aby to nikde neřekl...a rozjíždí se kolotoč nevtipných a nepříliš zajímavých scének z cold tsundere girl Konoe a poněkud jednodušším Sakamachim. Jako spousty letošních anime - nemastné, neslané, opening - nic moc, aspoň kresba je solidní .Chyba je tedy skoro všude...a tak platí slabší 2*, s tím, že nemá cenu seriál sledovat, pokud vyloženě tsundere nezbožňujete (ale ani vy se moc neradujte, protože opravdu slabý děj vám cold chování holčiny nevynahradí.) ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Páči sa vá, keď anime postavy mňaukajú ako mačiatka? A čo ešte len keď začnú bečať ako ovečky... Hej, je to všetko riadne prehnané a samoúčelné - čo vám budem vysvetľovať, no i na mňa tu niektoré veci zabrali, plus je to celkom veselé... Dať menej ako priemerné 3*, cítil by som sa ako pokrytec... ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že po toľkých drámach bude správnou voľbou siahnuť po niečom osviežujúco ľahkom, ideálne humornom. Dozaista by tomu tak i bolo, ale to by som musel učiniť šťastnejší výber. Nemôže za to iba moja značná apatia ku crossdressingu, jednoducho ten seriál "nefungoval". Samozrejme, človek sa z úvodu zasmeje, ale ten úsmev ho nakoniec prejde, keď tak zostane len prihlúply úškrn, ktorý so zábavou nemá nič spoločné. Môže za to neustále sa opakovanie tých istých vtipov - dokonca bežného stereotypu nachádzajúce ho sa v každom (druhom) anime takéhoto typu. I tá štipka originality, ak sa to dá tak nazvať, je veľmi rýchlo zadupaná. Azda je to daňou z vyššej literatúry, ktorá mi bráni vykročiť plným krokom po Moe-dó a zaradiť sa tak medzi bežných fanúšikov, či je to prípad pre ňu obdobný a jedná sa tak o takzvanú brakovú tvorbu (nemýliť s barokovou, výzdobu hrdiniek nemožno...). Bohužiaľ toto by nefungovalo ani ako paródia a ma to pritom tú kratšiu dĺžku. Ale dosť už chvály. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Na první pohled může Mayo Chiki! působit jako typická harémovka, stejně tak na druhý, třetí, čtvrtý a klidně i padesátý. Ano, tohle je harém v nejkrystaličtější podobě, se všemi svými klišé a je-li vám tenhle žánr proti srsti, nemá sebemenší význam ztrácet se seriálem byť jen vteřinu života. Na druhou stranu, přistoupíte-li k němu s tímto očekáváním, nejedná se dle mého o zase tak špatnou záležitost. Minimálně v porovnání s R-15, jež jsem sledoval souběžně s tímto seriálem, se jednalo doslova o balzám na duši. V rámci žánru lepší průměr. ()

sajagi 

všechny recenze uživatele

V žánru lehkých oddychovek nadprůměr, který nezklame, pokud od něj příliš nečekáte. Tři a půl hvězdičky. ()

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Animátorsky štandard a podpriemerné charaktery... Príbehovo zatial velmi strohé napchaté fanservisom až po okraj... Tsundere, school life, slice of life, ecchi, buttler atd... Po prvých dvoch epizódach to vyzerá zatial len na ďalšiu podriemernú " fist in face " tsundere/buttler ecchi ptákovinu. ()

Reklama

Reklama