Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessica je obyčejná žena, jejíž sen o šťastném životě a pohádkovém manželství se brzy zhroutí. Na první pohled úplně normální manželství ve skutečnosti znamená těžké soužití s cholerickým a žárlivým mužem. Svět jejího manžela Garryho totiž tvoří převážně alkohol, podezíravost a agresivní chování vůči okolí. Po přestěhování do nového domu se situace vyostřuje a Gary je stále nebezpečnější. Jessica, jejíž život je plný strachu a bolesti, marně hledá pomoc u okolí. Úřady zůstávají hluché i ve chvíli, kdy se obětí Garryho brutality stávají děti. A policie? Ta nereaguje dokonce ani v okamžiku, kdy Garry Jessicu unese a ohrožuje ji se zbraní v ruce.
Ve stejné situaci jako hrdinka tohoto snímku se denně ocitá tisíce žen, výjimečně také i mužů. Takzvané domácí násilí je totiž zrůdnost, o které všichni vědí, ale každý raději zavře oči. Také proto se často těžko dokazuje a ještě hůře postihuje. Příběh natočený podle skutečné události je tak nejen napínavým dramatem, ale také možným návodem, jak se s podobnou situací vyrovnat. Americký televizní film o brutálním manželovi a slepé spravedlnosti natočil v roce 1992 specialista na děsivé příběhy Armand Mastroianni. V hlavních rolích bývalí manželé Michelle Leeová a James Farentino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to na VHS a není to špatný, příběh je dokonalej, navíc je to podle skutečného příběhu, konec byl geniální a šokující. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Spíš rekonstrukce skutečného příběhu sleduje postupné konflikty a závěrečné účtování se ženou a jejím milencem. Manžel byl odsouzen k doživotnímu vězení. ()

Reklama

Zajímavosti (4)

  • Gary Cochran byl obviněn a odsouzen na doživotí za zabití své manželky. (Ouwen)
  • Jessica Cochranová byla zavražděna svým manželem ze zbraně 357 Magnum. (Ouwen)
  • Walter Wheeler byl 3x postřelen ze zbraně 357 Magnum. Své střelné zranění však přežil. (Ouwen)

Reklama

Reklama