Reklama

Reklama

Líbej mě

(festivalový název)
  • Švédsko Kyss mig (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě třicátnice, Mia a Frida, se poprvé setkají na zásnubní hostině svých rodičů. Miin otec Lasse a Fridina matka Elisabeth se budou brát. Lasseho dcera Mia se vrací domů se svým přítelem Timem a přípravy jejich svatby jsou také v plném proudu. I přes složitou rodinnou situaci se mezi Miou a Fridou probudí silný cit, který nejde zastavit. (lenuse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Romantický švédský film, který nějak nepřekvapuje. Obyčejný a předvidatelný příběh, plynoucí z jednoho bodu ke druhému až mám pocit, že to bylo dělané jen kvůli hudbě a kameře. O tom filmy přeci nejsou. Nevím, jak ve Švédsku berou tuhle sexuální orientaci, ale tohle téma přišlo jaksi pozdě. Možná tak před 15ti lety by se na to lidé dívali jinak. Takhle je to jen obyčejný film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toľko percent? A pritom to bol úplne obyčajný film s predvídateľným dejom... No dobre, úplne obyčajné nie, lebo miesto klasického milostného trojuholníku sa žena pred svadbou nezaľúbila do iného muža, ktorého práve náhodou stretla, ale zaľúbila sa do ženy - svojej budúcej nevlastnej sestry. A o tomto je celý film - nič iné, len riešenie orientácie - či je to naozajstná Láska, alebo len skrytá túžba? No a napokon sa ešte do hry zamiešajú ešte klasické elementy romantických filmov ako hrdosť, egoizmus a nerozhodnosť. Neviem, čím si tento film teda vyslúžil taký obdiv. U mňa je to na rozhraní 1 a 2 hviezdičiek, ale keď to porovnám s inými 2-hviezdičkovými filmami, tak toto bolo oveľa nevýraznejšie. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepřestanu obdivovat tu úžasnou severskou kinematografii. Způsob, jakým dokáže ve svých dílech předkládat tu lehkost, citlivost, přirozenost, hloubku a drsnost chladného podnebí i krásy krajiny, nedokáží snad žádné jiné země. A právě pro tuto svou jedinečnost, specifický rukopis i vysoké kvality pro mě tvorba těchto "mrazivých" zemí patří mezi špičku kinematografie. Kyss mig je krásný, "obyčejný" příběh o dvou ženách, které se do sebe zamilují. Možná díky klasicky zpracovanému příběhu, do něhož zapadají i jistá klišé ve vyvíjení se vztahových komplikací a postojů ze strany rodičů a jejich chápavými i odmítavými postoji, se celkové hodnocení snímku nachází okolo "pouhých" 70%. Některým divákům tak tento příběh možná přišel jen jako jeden z mnoha, jako ten nejobvykleji zpracovaný příběh lásky a kdyby se jednalo o nějakou americkou "love story" s hvězdnými jmény, "ošperkovanou" tradičními Hollywoodskými postupy, je možné, že i pro mě by se tento snímek stal jedním z mnoha. Jenže snad přece vždycky nemusí být podobné náměty zpracovány s osudovými zápletkami, či dramatickým a drsným vývojem událostí. Zde jsem právě onu jednoduchost přivítala. V jednoduchosti je krása. A v tomto případě jde u tu nejčistší švédskou krásu:) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva číslo dvě v karanténě - průzkum světové kinematografie, Švédsko. Po čase zase výtečný evropský film ze severské produkce. Ženský pohled za kamerou je znát, nesmírně citlivě natočeno s propracovanými dialogy, všechny scény u stolu jsou precizní. Nádherná kamera jde ruku v ruce s nádhernou hudbou. Jen jsem si celou dobu říkal, že Mia je hodně netypická Švédka, takže mě nepřekvapuje, že pochází ze Španělska. A celkově pozitivní zážitek korunuje ještě moje astrologická úchylka, že jsou obě hlavní představitelky ve znamení Berana a Panny. Tahle kombinace je pro mě v současné době osudová. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další z řady typicky evropských filmů snažících se zpracovávat téma mezilidských vztahů. Evropani totiž tato témata častokrát umí zpracovat lépe, jak puritánský západ a Kyss mig je toho příkladem. Na druhou stranu mi ale Kyss mig přišel až moc velké klišé, předvídatelný, díky tomu místy dost utahaný a celou dobu jsem se přistihoval, jak s napětím očekávám nějakou žhavější scénu mezi hlavními aktérkami, než aby měl zajímal samotný děj, což prostě není dobře... v jistém ohledu. A proto jen tři hvězdy, špatné to ovšem nebylo. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama