Reklama

Reklama

Líbej mě

(festivalový název)
  • Švédsko Kyss mig (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě třicátnice, Mia a Frida, se poprvé setkají na zásnubní hostině svých rodičů. Miin otec Lasse a Fridina matka Elisabeth se budou brát. Lasseho dcera Mia se vrací domů se svým přítelem Timem a přípravy jejich svatby jsou také v plném proudu. I přes složitou rodinnou situaci se mezi Miou a Fridou probudí silný cit, který nejde zastavit. (lenuse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Romantický švédský film, který nějak nepřekvapuje. Obyčejný a předvidatelný příběh, plynoucí z jednoho bodu ke druhému až mám pocit, že to bylo dělané jen kvůli hudbě a kameře. O tom filmy přeci nejsou. Nevím, jak ve Švédsku berou tuhle sexuální orientaci, ale tohle téma přišlo jaksi pozdě. Možná tak před 15ti lety by se na to lidé dívali jinak. Takhle je to jen obyčejný film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Toľko percent? A pritom to bol úplne obyčajný film s predvídateľným dejom... No dobre, úplne obyčajné nie, lebo miesto klasického milostného trojuholníku sa žena pred svadbou nezaľúbila do iného muža, ktorého práve náhodou stretla, ale zaľúbila sa do ženy - svojej budúcej nevlastnej sestry. A o tomto je celý film - nič iné, len riešenie orientácie - či je to naozajstná Láska, alebo len skrytá túžba? No a napokon sa ešte do hry zamiešajú ešte klasické elementy romantických filmov ako hrdosť, egoizmus a nerozhodnosť. Neviem, čím si tento film teda vyslúžil taký obdiv. U mňa je to na rozhraní 1 a 2 hviezdičiek, ale keď to porovnám s inými 2-hviezdičkovými filmami, tak toto bolo oveľa nevýraznejšie. ()

Reklama

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Miluji severskou kinematografii...Obvykle to bývají ponurá depresívní dílka, ale tohle je nádherný romantický příběh.Tima jsem sice litoval,ale více jsem fandil dvojici Frida + Mia.Chemie mezi hérečkami fungovala bezvadně.K tomu skvělá kamera jak v detailu tak v úžasně nasnímaných přírodních scenériích.A nesmím zapomenout výbornou hudbu.Doufám,že američtí devastátoři nehodlají natočit remake. ()

mandella 

všechny recenze uživatele

JO!! Švédská krásná vztahovka o dvou holkách, které překonaly okolnosti a navzdory všem to zvládly. Ústřední dvojice milá, zvlášť Mia (Ruth Vega Fernandez), ostatní herci slušní. Líbil se mi ponor do rodiny. A je tady asi skoro nejhezčí filmový konec ve spojení s hudbou, co jsem viděla. Milučké. Po několikerém zhlédnutí musím s hodnocením na pět hvězd. Holt jsem měkkota, ale zůstalo mi to dlouho v hlavě. Parádní hudba. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film,který je opět s lesbickou tématikou a to já můžu, ono je vlastně jedno kdo koho miluje, hlavní, je jestli je člověk s tím dotyčným štastný, a proč by se nemohli milovat dvě ženy? není na tom nic špatného, ale více se mi líbila Frida, měla v sobě více ženskosti, ale to je jen můj úhel pohledu, pro mě velmi dobře a pěkně natočený film. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama