Reklama

Reklama

Hmyz

Trailer
Česko / Slovensko, 2018, 98 min (Alternativní 94 min)

Obsahy(1)

Hospoda na malém městě. Je zavřeno, židle jsou převráceny na stolech. Na věšáku visí „hmyzí šatičky“: sukénky z krepového papíru, papundeklová motýlí křídla, pestře pomalovaná a černé lesklé krovky brouků. U stolu v koutě místnosti sedí šest místních ochotníků: režisér, Růžena, pan Václav, pan Borovička, ajznboňák Kopřiva a slečna Jitka. Tulák leží doma s ischiasem. Chrobáčice a Kukla ještě nepřišly. Během zkoušky se prolnou životy ochotníků s osudy Čapkových postav. Režisér – Cvrček umoří pana Václava, milence své ženy. Pan Kopřiva, hrající Parazita sežere slečnu Jitku – Larvičku. Panu Borovičkovi se podaří převtělení do chrobáka tak přesvědčivě, že opustí nadobro svoji lidskou podobu. Během zkoušky se rodí i umírá, čas nehraje roli. A to vše se odehrává na pozadí Čapkovy hry, kde se hmyz chová jako lidi a lidé jako hmyz. (CinemArt)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

čekal jsem úchylárnu, která bude vším jiným, než normálním filmem, a přesto mě bude bavit, jak to umí natočit jen Švankmajer. A nedostal jsem nic jinýho. Takže nevím, proč dát míň než 4*.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Esgalnor

Tak, já bych to kino doporučil.. už jenom pro tu atmosféru... a taky (čistě prakticky)v rámci divácké podpory. Film je to dobrej (ikdyž divácky docela náročnej)..

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

Uživatel ledzepfan smazal svůj příspěvek.

Wittgenstein

Wittgenstein (hodnocení, recenze)

"Dlouho připravovaný snímek Hmyz režiséra, scénáristy a výtvarníka Jana Švankmajera bude mít světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu. Švankmajerův poslední film dramaturgové přehlídky zařadili do prestižní sekce Signatures, určené novým dílům uznávaných auteurských osobností." http://cinepur.cz/article.php?article=4260

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

No, tak o peníze bych se nebál.. Kampaň jede cca 3 dny a už nasbíral víc než půlku... Speciálně JŠ by tímhle způsobem sehnal prachy klidně na celý film a to by mu možná stačilo jenom japonsko :D

mchnk

mchnk (hodnocení, recenze)

Vitex

neukvapenost je v tomto případě na místě...na tohle si počkám klidně ještě další dva roky :)

sakuL_

sakuL_ (hodnocení, recenze)

Jen pro info, v rámci autorské prohlídky jeho aktuální výstavy Možnosti dialogu jsem měl možnost s mistrem krátce mluvit a prozradil mi, že scénář na Hmyz je hotov, leč nejsou peníze a po tom, co Klaus vetoval zákon o podpoře kinematografie, se začne natáčet prý nejdříve za dva roky.

Tochal

Tochal (hodnocení, recenze)

Švamkmajer, polínání filmu a literatury, inspirace Kafkou; nemožno se netěšit.

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

25. Dny evropského filmu

25. Dny evropského filmu

02.04.2018

Již 25. rokem nabízí Dny evropského filmu to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos promítnou 49 filmů z různých koutů Evropy. Snímky rozdělené do 7 programových sekcí reflektují… (více)

Reklama

Reklama