Reklama

Reklama

Lovecká sezóna

(TV film)
Česko, 2010, 57 min

Obsahy(1)

Výpověď o mužském světě lovců a lovených. Dokumentární hon v revíru zvaném Česká republika. Žijeme ve světě lovců a těch lovených. Žijeme ve světě, jenž je naplněn moderními technologiemi a činnostmi, které jsou jen jinými náplněmi pro po věky stále stejné úlohy, pudy a atavismy. Muži se nemění. Nezměnila se ani jejich potřeba lovu. V dokumentu vystupují dva lovci sexuálních zážitků, dva lektoři kurzu svádění a jejich žáci, jeden odstřelovač, jeden vědec lovící myšlenky a jeden paparazzi lovící celebrity. V dokumentu uvidíte jednu odstřelovací pušku, jednu loveckou pušku, jeden obrázek revolveru na slipech a jednu umělou vagínu. V dokumentu je uloven jeden divočák, velké množství žen, několik celebrit a žádný náhodný chodec. K dokumentu je na závěr jako bonus přiložen slovník loveckých výrazů. Dokument režiséra Richarda Komárka lze sledovat na dva způsoby. Jde o první feministický dokument natočený mužem – o krutě pravdivý pohled na české muže. Nebo se jedná o mužsky šovinistický pohled na tradiční činnost mužů – lov. Rozhodně Vás nesmí dokument v programu ČT minout, pokud jste kdy chtěli znát odpovědi na následující otázky: Existuje stoprocentní metoda lovu dívek na diskotéce? Víte, co je to otvírák? Máte ho? Když už jste svůj úlovek skolili, proč je dobré úlovku roztáhnout slabiny? Jak docílit veselého pohledu u vycpané lišky? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Klasický eintopf ve střihu "Večer na téma", který se snaží vystihnout obsáhlé téma, ale vždy ztroskotá na tom, že vlastně nemá co říci a jeho hodnota se rozplyne v mozaice příspěvků. Vlastně nechápu, proč se podobné dokumenty stále točí, místo toho, aby si autor vybral jeden ze segmentů a šel v něm opravdu do hloubky. Na Richardu komárkovi tak oceňuji jeho spalující ironii a čuch na výběr protagonistů (lovec myšlenek, ať už byl z jakékoliv planety, pobavil). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, lidé jsou různé, různé koničky maj... %-o . . . Já jen zase asi nepochopil, co chtěl R.K. tímhle filmkem říct. Bral ty pány hochy muže chlapce voly mistry borce lulany experty (a já nevím co ještě byli a na co si hráli) vážně nebo si z nich dělal spíš prdel? . . . Nakonec si člověk říká, že je vlastně fajn, že sám je normální a vpodstatě nikdy s nikým z téhle materie nepřišel a nepřijde do bližšího natož důvěrného kontaktu. Tož tak, tak si s tím žijte... - - - P.S. Dovolím si tedy ještě citovat důležité informace z titulků na závěr filmu: "Set" - skupina dvou či více osob. "Kino" - dotyky. "Cocky Funny" - drzý a vtipný. "IOI" - indikátor zájmu. "Izolovat na parket" - komunikace s dívkou na parketu. "Výhřad" - místo, na němž se uloží zvěř na honu ulovená. "Poslední hryz" - poslední pocta vzácnější ulovené zvěři. "Vypnutí člověka" - eliminace, smrt. . . . Nu, igitátor by dodal ještě cynigicky ono obligiátní "Pochcat" - to tak nějak zase nadžánrově, že... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 25.7.2011 na >posezonním prostoru< , hodnocení 56., komentář zde jako jedenáctý - 25.7.2011) ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

nepříliš pevné a pochypitelné co jde o koncept, výběr "loveckých" témat (od nejobecnější a nejzavedenější představy lovce - myslivce, přes lovce - snipery (tady už trochu wtf), nějaký dva svalonatý kámoše - zřejmě,...ja nevim...lovci nějakých žen nebo tak, po kurz svádění). Plus nějaký lovec myšlenek nebo tak, to jsem moc nepochopil a připadalo mi to spíš jako takovej přílepek kvůli minutáži. Osobně by mi stačila třebas konfrontace myslivci - kurz svádění, protože ty ostatní jsou více méně obsažny v tomhle intervalu. To je asi hlavní výtka. Důležitá. Bych řek - pokud není pevné a pochopitelné téma, resp. pochopitelnost jakýsi selekce, tak to pak asi nikdy nebude moc dobrý a pochopitelný. No a ten chlapík s tím Beckhamem to přece vůbec nepochopil - jak mu instruktor dává za příklad otázku, zda je Karel Gott sexy, tak to přece nejde parafrázovat otázkou, zda je sexy David Beckham. To ten instruktor mu to taky mohl líp vysvětlit, že jako...to prostě nejde...no ()

Dvoja 

všechny recenze uživatele

Moc zábavný dokument :-) Jestli takto opravdu "kurzy svádění" probíhají, tak potěš :-) Na druhou stranu - na kameře "to trapné" bylo vlastně velmi vtipným. Ještě dodám - opravdu nepochopím dívky, které lákají ti oni dva "největší lovci".... ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Takový pelmel se snahou ukázat analogie mezi různými druhy lovu. V tomto směru nepovedené a nedotažené, nicméně místy je to opravdu zábavné, protože najít takové exoty a nacpat je do jednoho hodinového filmu, to muselo dát práci. Od lovce myšlenek, přes 2 lovce z posilovny a v žebříčku úplně nahoře se drží školitelé. Připrav si opener, jdi do setu, a sleduj IOI... Ti byli fakt výživní. Zřejmě bych věnoval celý film jim, zabrousil ještě víc do hloubky (obrazně!) a mohl to být dobrý dokument... 55% ()

joxerveliky 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě docela bavil. Ne, že bych se přiučil nějakému životnímu moudru, ale některé příběhové linie byly tak absurdní, že jsem je prostě musel dokoukat až do konce (mám na mysli hlavně školení na lovení holek). Z jiných příběhů se mi vyloženě dělalo špatně nad povrchností a jednoduchostí hlavních aktérů, jiné mě ale i zaujaly. Bylo zajímavé nakouknout třeba do světa odstřelovačů, nebo podivínů - preparátorů zvěře. Způsob jakým byl dokument točen byl zajímavý, a myslím si, že střih a návaznost jednotlivých scén se zdařil. Něčemu jsem se přece jen přiučil, když picnu v lese kance, tak ho nestačí jen vykuchat, ale je třeba jej ještě zaopatřit proti zapaření! :-) ()

Reklama

Reklama