Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Petr a Jana Roubalovi (Václav Jiráček a Tatiana Vilhelmová) jsou svoji dva roky, jsou šťastní a čekají první děťátko. Do této jejich idylky však přijde nečekaná rána: těhotná Jana najde jednoho dne v poště obálku, z níž se vysypou snímky, kompromitující jejího manžela při erotických hrátkách s nějakou ženou – atraktivní Markétou Tichou (Gabriela Štefanová). A aby byly důkazy kompletní, jsou tu i vytištěné přepisy jejich milostných emailů a sms. Jana se zhroutí, předloží obsah obálky Petrovi. Ten se jí nešťastně svěří s celou historkou. Jak se seznámil při brouzdání po internetu s dotyčnou ženou, jak se s ní ze zvědavosti sešel a protože mu dávala najevo, že ji okouzlil, nakonec jí i podlehl. Jenže týden poté, co se spolu poprvé a taky naposled vyspali, ho seznámila na schůzce v kavárně s dalšími lidmi, muži i ženami, kteří mu oznámili, že se stal obětí jejich hry. Vše od začátku bylo nainscenované, protože oni jsou parta, která se rozhodla bavit neštěstím druhých. Rozvracejí vztahy jiných a je to taková jejich soukromá reality show… Rozrušená Jana potratí a uzavře se před celým světem. V tomto okamžiku vstupuje do hry už z prvního dílu známá zdravotní sestra Věra Podlipná (Simona Stašová) a také záhadný doktor Zahálka (Juraj Kukura). Přesvědčí zoufalou Janu, že s jejími „vetřelci“ je třeba bojovat. Zahálkův důmyslný plán pomsty počítá i s manželem atraktivní Markéty bohatým obchodníkem a mužem s podivnými kontakty Danielem Tichým (Michal Dlouhý). (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

On by ten náměť nebyl až tak špatný, ale to zpracování je na urovni přiopilýho mývala. Například ta hrátka na Baye v úvodu, kdy se nadráží náhodně sejde pani Podlipná s detektivem a kamera se kolem nich točí a točí, že podemlela nejedny oči. Fakt otřesný a nebo další, opět na nadráží jak se zastavil obraz aby detektiv uviděl Dana Tichýho, no tak to už jsem nepochopil vůbec co to mělo být. Navíc něvěřím, že mazák typu Daniela Tichýho s kontakty na ruskou vládu by se takhle hloupě nechal nachytat a především by s tou svou kurví ženuškou nevyběh dřív = ihned. No a v tý nemocnici jak Simonak Stašová jde proti dementovi s mačetou a všimli jste si těch lidí co tam sedí kolem ? Čtou si noviny a nebo se v klidu koukaj, jako vžijte se do jejich situace, kolem Vás tam machá degen s mačetou a vy se na něj budete dívat jak na východ sluníčka ? Fakt strašný, ještě že herci zvládaj tuhle amaterštinu svejma výkonama alespoň trošku zalepovat, ale i tak ke konci už mě to vůbec nebavilo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filip Renč a jeho hra na akční televizní film, casting coby zkouška na podobně sterilní Sanitku 2, stokrát otřepané klišé ,,natočeno podle skutečné události", vyčpělý trademark Josef Klíma, nevermore... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áááha! Tak další historky >ze života< pilné pani Podlipné, tentokráte je to vy-dí-rá-ní (hm, na hrubý dírání hrubý záplatování, zas... ...ale proč je to tak utahané, vypocené a blbé?) a na četu to frčí, fejsbůk a tak, blázinec nevyjímaje, zmatky (a to proč jako tahle scénka tam byla?) s panem Kalivodou, no hotovej přelet nad hnízdem kr/kavčím... Hmmm... Hustýýý! Fak Filipe, ty seš tak dobrej!!! A ta Vilhelmová je fak tak úžasná... Hlavně poznat KAM KDO patří - a nekalit u toho moc vodu, že... . . . A ještě nějaká ta ekšn hoňka tunelová v auťákách (hm, trochu kách...), spiknutí proti spiklencům (Zahálka nezahálí, jenom chcanky kalí... ffftipný že?), trošku tý armádní korupce (jojo, tichá voda Dandy Tichý břehy mele, za tím bude ruská vláda, ano pane Klíma - ale aby v tom nebyla nějaká židovina zase, že...), scénáristické bláboly (ano, vyhrává nejsilnější, debile) a tak dál a už je to zase srajda na kvadrát... Tak nic, holá prdel trochu kyselá, srajdy patří krutě do odpadu, stádu chléb a hry, užívejte blaze a zdravíme do blázince! A penizé do Belizé a šupšup a neopustit maminku!!! A ještě nějaký ty pifpaf naféroffku nakonec a jekoty pro kokoty a... . . . A je to... - - - P.S. Tak jsem furt čekal na ty telefonovací >p.p.< a slabý teda - takže tentokráte místo herny vyhlášenej pajzl s pívem z Pejřímova, děkujeme Fildo, ale tam děcka z fildy nepoutněj a brzo se tam zavírá, no snad se dotřetice polepšíš... °-/ - - - - - (Poprvé zas s kyselou prdelí proprckáno 22.1.2012 studijně na >kruté jebničce< , hovnocení 14., krutosrář zde druhdy jako druhý - 22.1.2012) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako na houpačce, něco se povedlo, pak zase něco ne. Scénář je kolem zajímavého ústředního nápadu sflikován trochu horkou jehlou. Realizace občas kulhá na obě nohy, jindy se zase vzepne k velmi působivé scéně (zastavený dav lidí na brněnském nádraží). Pár z těch nejslabších momentů bylo až v samém závěru, takže je tu prostě nebudu rozebírat. :-/ ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Josef Klíma jako LOVEC senzací se pokusil VETŘÍT svým scénářem na TV obrazovky. Ale nechtěně boduje trapností než dramatičností. I když závěrečná krvavá scéna, to opravdu stojí za zhlédnutí:-))) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ne, my se nechováme jako voni, my jen používáme jejich vlastní zbraně !!" No, do prdele, tak takový průser jsem vážně nečekal !! Ta nevyrovnanost !! Tahle minisérie mě navnadila faktem, že natáčení probíhalo u nás v Brně, nicméně, už při první epizodě Zrozen bez porodu jsem se bavil, jak si tvůrci mapou Brna vytírají prdel, nad to se však samozřejmě bez větších potíží dokážu povznést, ne už však nad extrémně kreténský scénář probulvárního paranoika Josefa Klímy !! Potenciál tam je cítit na kilometry, což však Klíma zabije s křečovitostí sobě vlastní naroubováním hlavní linky kolem tajemného, když to napíšu, zní to ještě hloupěji, Zahálky, Kukura po předchozí epizodě dost pookřál, na všechny tři příběhy, přičemž i díky tomu se zavřenýma očima odhalíte jeho amatérismus !! Postavy jsou ploché jako kluziště zimního stadionu před mistrovstvím světa, zápletka přitažená za vlasy tak mocně jako pravěká žena v době páření, klišé v té nejodpudivější formě odhaluje, jak zde zcela fatálně schází jakýkoli nadhled !! Je zcela jisté, že k natočení dobré akční záležitosti v našich poměrech potřebujete především typově i žánrově vhodné herce, tady bych ocenil obsazení výborného Michala Dlouhého a Jiřího Dvořáka, dál už však casting není příliš za co chválit !! A nutno říct, že kromě Daniela Bartáka a jeho geniálního soundtracku, ten se neskutečně povedl, vlastně nikoho dalšího !! Renč se svojí snahou napodobovat ty, jimž nesahá ani po kotníky, naprosto selhává, jako by nevěděl, co je český divák ochotný ještě skousnout, Karel Fairaisl a jeho kamera si s akcí absolutně nerozumí, a tak se nejraději točí a točí a točí, že by se z toho protočily panenky i letadélku Káněti, nicméně ta závěrečná se střílením mezi oči opravdu stojí za to, ačkoliv tady se tlačilo na pilu už opravdu příliš.. Škoda jen, že podobných momentů zde moc nenajdete, zato se můžete bavit počítáním neodpustitelných dějových lapsů, přičemž to finále na nádraží jich nabízí hned několik, třeba když Dvořák s kolegy běží po schodech za Dlouhým stejnou cestou, ale vyběhnou úplně odjinud, děr ve scénáři a dokonale prasáckých dialogů.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přerod Simony Stašové ze zdravotní sestry v mafiánskou šéfku je hodně křečovitej, ale jako celek rozhodně lepší než Zrozen bez porodu. Sice dost překombinovanej, ale gradující scénář a destrukční pointa plus exteriéry Brna, takže u mě velká spokojenost. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Nádraží je taková křižovatka, tak že tu můžu potkat spousty lidí........ Opět natočeno podle skutečné události. A opět nádherná kamera Karla Fairaisla. Neladící hudební doprovod a opět přehrávající Simona Stašová. Jak já jí tu roli nevěřím, to je síla. Scéna s Kalivodou je trapná. A vlastně celý koncept příběhu je nevěrohodný a podivně natočený. CITÁT - Ten s náma teda jedná, Pepino, co,............. Je to trochu lepší než první příběh, ale ne o moc. Ve filmu byl použit úryvek z inscenace Národního divadla Brno "ZASLÍBENÍ", režiséra Zdeňka Plachého. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiráčkova reakce na ty fotky byla trochu divná. Buď měl být naprosto ledově klidný a nebo měl začít vyvádět, ale rozhodně se u toho neměl tvářit jako, že se ho ty snímky netýkají. Simona Stašová mi tady přišla přebytečná. Michal Dlouhý se nám začíná zaškatulkovávat. Role nepoctivých zmetků mu ale sedí, protože se na ně hodí a svou vyžáží. Škoda, že tady bylo tolik nelogičností a blbostí. Já jsem třeba vůbec nepostřehla, že mu napíchli barák. To, že mu napíchli firmu bylo ukázáno. Jak je vůbec možné, že takový podnikatel neměl osobního strážce? ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný potenciál, který tvůrcům zbytečně prošuměl mezi prsty. Režie pána Renče to celé dokonale zabila. Bohužel to nebylo poprvé a zřejmě ani ne naposled. A téměř všudypřítomná hudba Davida Bartáka byla, alespoň pro mé ucho, příšerně otravná, hlasitá, nevhodná... Zkrátka námět a casting OK, provedení KO. ()

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti dílu prvnímu rozhodně zhoršení, už ten úvod na nádraží mi připadal dost směšný. Paní Podlipnou bych z tohoto příběhu úplně vynechala, taky už mě dost štve, že Michal Dlouhý, kterého mám docela ráda, hraje všude stejné typy lidí, přála bych mu nějakou kladnou postavu. Film mě ale nenudil (stopáž je rozumná) a závěrečné průstřely hlav se Renčovi docela povedly, ne :)? Slabší 3*. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál příběhu téměř nevyužit. Pokusy o akci značně trapné. Renčovi se tento počin příliš nepovedl. Možná kdyby Václav Jiráček dostal více prostoru... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naivní scénář, dementní vývoj, neuvěřitelné náhody, tvářící se jako naprosto skvěle vymyšlené a připravené kroky, naprosto nerealistické rozuzlení. Snaha o dramatičnost působí směsně a vystřelené mozky mají spíše scénáristé, když toto pustili ke zfilmování. ()

rogerkint 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, nakolik je fér dělit tuhle minisérii na tři samostatné filmy, moje hodnocení i komentář se nicméně vztahuje k celé "trilogii" jako celku. Vetřelci a lovci jsou takovým pokusem navázat na seriály typu Pomsta s.r.n. nebo Status: Nežádoucí. Přitom dojíždí právě na to, na čem oba tyto seriály stojí - inteligence scénáře. Zatímco narušený Chapelle z Pomsty a bývalý CIA Michael Westen ze Statusu vymýšleli komplikované manévry k dosažení svého, lovec vetřelců Zahálka se spokojí s anonymním telefonátem, oznamující postavě A, že postava B se jí chystá zradit. Postavu A nezajímá, kdo a proč jí volá, informaci přijme a rozhodne se jednat (zkušený agent Westen přitom dobře věděl, že soupeřem manipulujete nejlépe tak, že mu dáte pocit, že se k informaci dostal vlastní zásluhou a nyní má navrch, čímž byly epizody zajímavější). Navíc jeho plány nemají žádný zádrhel, nepotká je žádná komplikace, vše jde jako po másle (Chapellovi a Westenovi se plány vždy zkomplikovaly v cca 35. minutě, takže epizoda dostala nový spád tím, že byli nuceni improvizovat). Zahálka si zkrátka s ničím nedává moc velkou práci a ve všem spoléhá na to, že protřelí mafiáni, vyděrači a obchodníci se zbraněmi jsou nepochopitelně naivní a uvěří prakticky všemu (jako vážně, jak se ke své pozici dostali? pomocí loterie? dědictvím po choromyslné tetě? kouzla?), případně sami ve vypjaté hádce mezi sebou popíšou celou tu zločinnou konspiraci, na jejímž utajení si dávali tak záležet. Na vině je možná to, že série se více než nějakému scénáři věnuje Renčově posedlosti stylizací, která sice místy vypadá dobře, ale většinou zdržuje děj a proto nejspíš úvod do problému trvá skoro déle, než jeho řešení. Takže na komplikaci, větší interakci postav a chytřejší manipulaci se záporáky zkrátka nezbývá čas. Epizody Pomsty s.r.n. a Statusu: Nežádoucí mají téměř poloviční stopáž a tohle všechno v ní zvládají bravurně. Poslední ranou do koulí je poslední díl Užij si se psem, reflektující známý případ vraždy letušky stalkerem, jehož jediným smyslem bylo zřejmě představit v jednom směšném flashbacku minulost Zahálky. Jinak se zde pro změnu neřeší vůbec nic, kromě toho, že se tu Renč formálně nejvíce vyhoní. ()

zette 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytecne prekombinovane a hlavne neverohodne, tot nejvetsi slabiny filmu. Namet ale zajimavy je a film nenudi, i kdyz je zde par scen zcela zbytecnych (za vsechny typek s macetou v nemocnici). Na TV film jsou herecke vykony nadprumerne. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co jsme oceňoval-a možná že to bylo jen kouzlo nechtěného-u první části tj. nadsázku, sebeironii, panoptikálnost a tajemno, tady naprosto vzalo za své a je to jen brněnská špatná kriminálka. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Tradičně vycpávkový kousek z televizní tvorby, který se vymáchal v nedůvěryhodnosti scénáře a trapné řemeslné rutině. Mít za sousedy někoho s poctivostí tvůrců a byt s vybavením v hodnotě filmu, zvážil bych zásadní předěl ve svém životě. 1-2* ()

Reklama

Reklama