Reklama

Reklama

Los últimos días

  • Slovensko Posledné dni (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2013. Po celé planetě Zemi se šíří tajemná epidemie. U lidstva vzinká strach z otevřených prostorů, a ti, kteří chtějí přežít, se schovávají uvnitř budov. Uprostřed zdecimované Barcelony se Marc Delgado (Quim Gutiérrez) vydává na těžkou výpravu s jediným cílem - chce najít svou ztracenou přítelkyni Julii (Marta Etura), aniž by opustil bezpečí staveb a vyšel ven. (cardinals)

(více)

Recenze (29)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bratři Pastorové se začínají profilovat jako specialisté na civilní postapokalyptická dramata. Los Últimos días mají úplně skvělý a originální námět - důvodem apokalypsy je jakási epidemie agorafobie, strachu z otevřených prostranství. Tentokrát můžu s potěšením říct, že na rozdíl od předchozího Pastorovic filmu (Přenašeči) je zajímavý námět dostatečně využit. Potěšil souboj se zajímavým protivníkem v kostele. Nepotěšily občas uměle vyhrocené šarvátky mezi postavami. Celkově spokojenost. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Špatně. Všechno špatně. Mdlé postavy, které mě nezajímaly, nudné chození po kanálech, digitální kudrlinky a wtf finále. Po vlažných ohlasech ze Španělska jsem nečekal moc, ale vzhledem k ambicím, které film původně měl a ke kvalitě předchozího filmu režisérů je to zklamání veké. O to víc, že tahle "domácí" produkce je mnohem víc blbě hollywoodštější, než americký debut Pastorů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ŽE SE JEDNÁ O AGORAFÓBII. OBĚTI PANIKY SI VYTVOŘÍ IRACIONÁLNÍ STRACH Z OTEVŘENÝCH PROSTORŮ.…“ /// Většina španělskejch kousků upoutá svojí zvláštní atmosférou. Stejně jako tohle putování za láskou. Místy komorní, jindy zas komparzu jak namrdáno. Svět zachvátila panika, je třeba vzpomenout na minulost, na to, jak se svět začal rozpadat, ale hlavní šou se vodehrává v současnosti, páč vo tu tady de. Námět zajímavej, ale ten příběh není zase tak výjimečnej. Tím, že nikdo nechce chodit ven (Ani na pivo? Ty krávo, apokalypsa!) je manévrovací prostor omezenej na podzemí a baráky. Taky je tady na můj vkus málo vyhrocenejch situací. A vlastně i ten závěr říká něco ve smyslu, že se vlastně tolik nestalo. Takže jen takovej další pokus vo vytřískání prachů ze světa ,,PO“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vod souseda se šíří puch. Klepal jsem, ale prej se bojí vycházet... 2.) Mám pocit, že svět se mění v hromadu sraček. (nejdřív zkontroluj souseda, jestli to není vod něj…). 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se ve filmu pořádně nic neděje krom dvou vygradovaných,napínavých scén, tak se mi to kupodivu líbilo. Ono Španělé dokážou natočit film plný klišé tak, aby vyzněl originálně,což mě na nich vždy fascinovalo . 60% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický postapokalyptický mix, dávajúci spomenúť na x filmov (The Road, The Happening, Carriers, Fin, Before the Fall...), ktoré síce môžu byť lepšie, no v zásade to nejako neznižuje jeho hodnotu. Negatívom však pre mňa bola celková pozitívnosť, šťastné náhodičky a detský záver, na druhú stranu ale kladne hodnotím vizuálnu stránku, tajomnú atmosféru a niekoľko adrenalínových scén. Dokopy mi to prišlo ako taká moderná španielska zábava pre celú rodinu :-) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý postapokalyptický thriller. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa niekoľko mesiacov potom, ako ľudstvo zasiahla neznáma nákaza, kvôli ktorej ľudia nemôžu vyjsť do otvorených priestorov a tak sú nútení zostávať v budovách a podzemí. Muža zasiahla nákaza práve vtedy, keď bol v práci, ale teraz so svojim novým priateľom urobí všetko preto, aby našiel svoju manželku, keďže ju nechal doma, ale na ceste ich čaká mnoho problémov. Spracovanie je celkom slušné, ale aj tak sa nezbavím čiastočne rozporuplných pocitov. Môže za to práve táto zápletka, síce v rámci žánru pôsobí pomerne originálne, predsa len nákaza, ktorá ľuďom neumožňuje vychádzať von tu asi ešte nebola, lenže zároveň si nemyslím, že je to práve najideálnejší nápad, lebo kvôli nej sa dej nutne musí odohrávať práve v tých nudnejších priestoroch a to je zároveň aj hlavný problém tohto filmu. Ale inak ma to bavilo, síce hlavne prvú polovicu sa to nesie v pomalšom tempe, ale za to môže fakt, že dej sa venuje dvom líniám, súčasnej a tej, ktorá katastrofe predchádzala, takže aj to mi sadlo. Navyše dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, nechýba tu väčšina typických prvkov tohto žánru, pár situácií sa dosť vydarilo a zaujal ma aj záver, takže sa na to pozerá dobre od začiatku až do konca. Čo sa týka akcie, nie je jej moc, nájdu sa tu tri výraznejšie akčné sekvencie a síce žiadna z nich nedokáže strhnúť, ale všetky sú celkom slušné a v rámci filmu mi to stačilo. Herecké obsadenie je bez problémov, hlavné duo mi príde úplne ideálne, bavila ma aj postava manželky a nesklame ani tých pár vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, veľmi dobrý vizuál, chválim aj ten čiastočný umelecký dojem z niektorých situácií, ani rozpočet nebol najmenší, tu nemám žiadny problém. Takže ma síce trochu mrzí, že pri dostatočne kvalitných podmienkach, či už rozpočet, réžia, obsadenie a podobne si tvorcovia nezvolili v rámci postapokalyptického žánru radšej iný typ zápletky, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať, bavilo ma to a má to plno dobrých stránok, takže Last days určite stojí za pozornosť. 68% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pastorové dokazují, že jsou lepší režiséři než scénaristé. Vizuál super, námět super, bohužel putování s dvěma hlavními hrdiny je jeden nekonečný příběh. A je to dost velká škoda, protože dokonce i španělská zručnost je bez španělské preciznosti pouze filmovým pozlátkem. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vonkoncom nechápem to mizerné hodnotenie. Opäť tu máme zaujímavý nápad a určite aj originálne stvárnenie post apo sveta. Tá myšlienka na záver sa mi veľmi páčila. To je ako odpoveď všetkým skeptikom podobne zmýšľajúcim ako bol hlavný hrdina. Jeho dobrodružná cesta za priateľkou tiež pobavila, možno len to chcelo trocha viac napätia. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dve veci sa nedajú tomuto filmu uprieť: dá sa u neho výborne nažrať, ked' vidíte, že oni nič nemajú a to, že vás tam nevytáčajú malí upišťaní a urevaní fagani! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Los Últimos días sa síce zaoberá v ostatne dobe na striebornom plátne už trochu otrepanou témou rozpadu civilizácie, zavineného zákernou chorobou a následného života v zdecimovanom svete, no bratom Pastorovcom sa napriek tomu do tohto filmu podarilo vniesť určitú dávku originality, vďaka ktorej tento postapokalyptický kúsok rozhodne nie je nezaujímavý (a tentokrát sa to zaobišlo aj bez zombíkov...). Španieli sú vo všeobecnosti proste dobrí filmári a málokedy niečo skazia tak, že by to bolo úplne nepozerateľné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších postapokalyptických thrillerů. V důsledku silné epidemie agorafobie jsou lidé nuceni přežívat pouze mimo volná prostranství a chtějí-li se pohybovat po městě, musí tak činit pouze v podzemí. Ve všeobecném chaosu hledá Marc svojí přítelkyni Julii. Já jsem naprosto spokojen. Hrůza z otevřených prostorů byla vykreslena celkem věrohodně a stejně tak se dalo uvěřit aspektům života v budovách, které nelze opustit. Herecky film v mých očích obstál také a byl jsem nakonec rádi i za ten konec, který asi musel přijít. Spokojenost. 80% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka (lidi nemůžou z jakéhosi důvodu ven, jinak je to bude moc bolet) je ujetá i na současné filmové poměry, a taky na to bratrům Pastorovic jen málokdo skočil. A když už se bloumalo v opuštěných prostorách, bylo by to daleko zajímavější s nějakým tím zombie hajzlem, jenž by dokázal udržovat stálé napětí. Místo toho je zde jeden méďa uprchlý z barcelonské zoo, který když se postaví na zadní, tak má klidně dva metry ty woe. Možná i víc. Jak zdrhnul a kde je v tom případě ostatní zvěř, už nikdo neřeší. Ale pokud zrovna nemáte nic lepšího na práci, vidět se to dá. 50 - 60% ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Ten konec, panečku, to vám ale byla parádička. Takhle shodit slušně rozjeté post-apo, to se jen tak nevidí. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce Emmerichova deštrukcia, ale vcelku dobre sa na to pozerá, minutáž mi utiekla prekvapivo svižne. Osobne ma zamrzel len Adam a Eva paradájz-hepy-end. Vlastne mi to pripomenulo zmršeného Blade Runnera, keď je po celý čas ponurá atmosféra, na konci vykvitne slniečko a vy si myslíte, že ste omylom prepli na iný film. Ale určite budem mať Pastorovcov v merku. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

A ono se podařilo. Oproti předešlému Pastorovic Paskvilu, ve kterém dominovala hvězdná borovice, se úkrok k plné domácí produkci zadařil a s velmi originální myšlenkou, se bratrům podařilo vytvořit něco z části ( a vrámci žánru ) úplně nového. Španělům se daří a daří a doufám, že bratři příště přijdou s něčím podobně zajímavým. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Apokalyptický film z kategorie neurazí, nenadchne. Oceňuji, že si tvůrci vystačili i bez zombie či jiných bubáků, přesto mi tento snímek asi brzy vyšumí z hlavy do ztracena. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Po atmosferických a príbehovo výborných Carriers sa bratia Pastorovci pustili do veľmi podobného projektu. Zase tu máme ľudstvo na pokraji apokalypsy, za čo môže neznámy vírus prenášajúci chorobu, ktorá zdecimuje celú planétu. Tentokrát, sa však dej filmu neodohráva v USA ale v rodnej krajine bratov Pastorovcov, v Španielsku, konktrétne v Barcelone, podobne ako REC. Ale to je asi tak všetko, čo tieto dva snímky spojuje. Tentokrát to nemá ani dobrú atmosféru, ktorá vie pri iných filmoch zachrániť dojem. Miestami sa síce v príbehu udeje niečo, čo diváka na pár minút zabaví, či zaujme, no jedná sa len o malé fragmenty pomerne nudného a dejovo chudobného snímku, ktorý zaostáva ďaleko za svojim potenciálom. Po dvoch dňoch od zhliadnutia si už takmer ani nepamätám nejaký výraznejší pocit, vďaka ktorému by sa mi mali Los Ultimos Dias páčiť. Minimum akcie, minimum napätia a maximum blbých postáv. Pozitívum je remeselne veľmi dobre zvládnutý film a to čo sa kamery, strihu a výberov hercov týka, ale to už je zrejme takýn španielsky štandart. Inak sa jedná o pomerne rýchlo zabudnuteľný počin, ktorý si nikto nebude pamätať... Ja odporúčam Carriers. 50 %! ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Tenhle postapo filmeček mi udělal radost. Dobrý vizuál, herci a atmosféra jak z Metra 2033. Zamrzí možná optimistický konec, ale co už....nebudeme lidem brát naději, že? ()

Reklama

Reklama