Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (108)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdo by nechtěl svého pana Darcyho, případně si prožít podobnou dovolenou? Já jo :o) Příjemná záležitost s nádechem pýchy a předsudku. Zamilovala jsem se do obou herců, jak do Breta McKenzie (fousatům chlapům neumím odolat, jednoho mám taky doma), tak i do JJ Feilda (který mi tedy v mnohých momentech připomínal Toma Hiddlestona, takže důvod přitažlivosti je jasný). S napětím jsem čekala, který nakonec zvítězí :o) Nečekejte od podobného filmu zázraky, hlavně když v něm hraje Jennifer Coolidge :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V knihách Jane Austenové se orientuji stejně sebevědomě jako v problematice pokrývání deštného pralesa internetovým připojením a tak jsem smířen s tím, že jsem přehlédl, přeslechl nebo jinak ignoroval spoustu narážek na klasiku. To je možná škoda, ale trocha té hrané feudální noblesy mne celkem dokázala pobavit a jestli Austenland vyrazí se zimními slevami, tak si do něj klidně zajedu zašlapat na růžové labuti. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Rozesmál mě komentář VenDulin85. Ten její lingvistický termit romantyčkoidní je prostě kouzelný a já se s ním plně ztotožňuji! Jako tedy od přírody romantyčkoidní holka musím přiznat, že ač se tahle komedie může většině kritiků nelíbit, mě si získala. Mám výhodu, že nemám s čím srovnávat. Nečetla jsem ani jednu knihu spisovatelky Jane Austen, ale pochopila jsem, o co v jejích románech asi jde. Pro mě je to celkem švihlá, velmi vtipná, velmi milá, svižná komedie, kde si mě naprosto získal John Joseph jako Henry Noble. Některé momenty se mi ale zdály až příliš ztřeštěné. Hlavně ten závěr :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Austenland je slušná romantická komedie podle Shannon Hale reagující na fenomén Jane Austenové. Samozřejmě její fetišizace u nás nedosahuje takových rozměrů jako v její domovině, ale o to víc se můžeme zasmát tomu falešnému poklonkování éře regentství. A je určitě zajímavé sledovat, jak vedle sebe funguje komediální herectví Jennifer Coolidge a Jane Seymour. ()

juta 

všechny recenze uživatele

S účinkováním Jennifer Coolidge mě hnedka napadlo, že půjde o velmi bláznivou komedii, nebo spíš parodii na život Jane Austenové, jenže tomu tak úplně nebylo. Náznak komedie tu rozhodně byl, jenže děj se postupem času spíše zaměřoval na romantickou stránku šedé myšky Jane, takže zábava šla stranou a Jennifer opět hrála pouze ve vedlejší, alespoň naštěstí z větší míry zábavné roli. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tak jo. Viděl jsem to. Jo a dokoukal jsem to. A .... líbilo se mi to. Ehm... Holt jsem důkazem, že i starej válečník může být romantik. DVD cover je tedy děsný, já to ale naštěstí viděl v TV a hned se mi to zalíbilo. Zatímco v Zítra ráno se opařím čajem si člověk mohl do jakékoliv doby zaletět, osamělá třicátnice Jane se musela spokojit se zážitkovým pobybem, který byl určen výhradně milovnicícm Jane Austinové a období regentsví Jiřího IV. Aby byla iluze dokonalá klienti se museli dostavit v dobovém oděvu a byli odvezeni na stylový zámek se služebnictvem a vším co k té době patřilo a co ji nám některým dnes činí romantickou. Samozřejmě jako s každou touhou poznat minulost se mísí značná míra idealismu. Milovníci středověku chtějící se dostat v čase zpět jistě netouží v potu tváře obdělávat kamenité pole za misku rozvařeného hrachu a tak jsou ve svých snech raději šlechtici či alespoň rytíři. Stejně tak doba regentsví nebyla ideální. A to ani pro aristokracii a zvláště pak pro ženy a dívky z dobré společnosti. To ostatně brzy pozná naše hrdinka při hodinách hry na klavír, zpěvu a úmorného vyšívání. Aby pobyt na zámku nebyl tak jednotvárný a dámy se necítily osamělé, společnost jim dělali gentlemani. Důstojník z Pandžábu, námořní kapitán z Karibiku, sir Noble a další... Všechno herci hrající bezvadně své role, vždyť tohle nebyl první ,,turnus'' Austenek. Hrdinka příběhu Jane zprvu chápe, že vše je jako. Když se ale do ní zamiluje podkoní a ona do něj, začne si uvědomovat nebezpečnost té hry na onu dobu, na krásná slůvka a vyznávání lásky a přestane si být jistá co je pravda a co nikoliv. --- Už dlouho jsem neviděl romantickou záležitost a nějak mi to sedlo. Místy to bylo vtipné, bylo to výpravné a v některých momentech jste opravdu byli díky kostýmům, zámku a nezbytné zahradě s jezerem a loďkou zpět o těch 200 let... A Keri Rusell to v těch účesech a šatečkách moc slušelo. Takže já dávám za tři výšivky! * * * ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Myslim, že přežiju hodně filmů, ale tohle na mě bylo moc. Přišla mi to v podstatě jako naprostá pitomost a přitom koncept by zase nebyl tak špatný, kdyby z toho někdo udělal lepší a zábavnější film. 2* ()

pm 

všechny recenze uživatele

Určitě bych byla schopná koupit si na doma něco jako tričko s nápisem I ♥ MR DARCY, ale při sledování Austenlandu jsem se cítila především trapně. V podstatě nepříjemná záležitost, pokud tedy zrovna nebyl na scéně JJ Field coby Pan pravý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled příšerné, ale na ten druhý docela zábavné vyprávění o naivní "holčičce", která je natolik posedlá Jane Austenovou, že obětuje nemalou finanční částku, aby se mohla vydat do tzv. "Austenladnu", kde by mohla na pár dní prožít to, co prožívají hrdinky jejích oblíbených románů (zvláště Pýcha a předsudek). Neskutečně naivní, ale pokud si divák uvědomí, co film zpracovává, je to vlastně v pořádku. Nedá se říct, že bych se vyloženě bavil, ale netrpěl jsem. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na Austenland jsem čekala dlouho, jednak než ho natočí, a pak.. než se dostane do zatvrzelé ČR.. Proč tolik ovací, těšila jsem se moc, že se podívám do uměle vytvořeného světa, viktoriánské Anglie, kam se zřejmě potřebuje utíkat stále více lidí, protože ve "své současnosti" nenacházejí štěstí. Lákala mě přísně švihlá majitelka celého podniku, Jane Seymour, i dokonalý gentleman JJ Feild.. tudíž ano, má očekávání byla ve výši sněhobílých obláčků zaryté čtenářky Jane Austen (přiznám se, že zamávat mi před obličejem některou její knihou, půjdu jako oslík za mrkvičkou), a pak jsem spadla rovnou na zem, protože z tohoto námětu se dalo vyčerpat o tolik víc, až to zamrzí, protože, upřímně, kdy nám švihlým romantyčkoidním holkám zase něco takového natočí?? Nakonec si mě hlavní hrdinka Jane (Keri Russell) přece jen získala, dalo jí to hodně práce a kus svého řemesla odvedl i Henry Noble, jehož replika svému sokovi: "Nedostal jsi práci v Hobitovi?" mě dostala do kolen :-). Po menších peripetiích to vidím na čistý průměr. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Šílený nápad na zábavní park ve stylu Jane Austenové, kde si hlavní hrdinka musí přetrpět postavení nepříliš bohaté dívky - zcela ve stylu Austenové románů. Praštěné ale přesné, protože i její romány jsou fabulace. A kdo by nechtěl potkat pana Darcyho? I když ho hraje ušaté torpédo. Kdo se bojí Jane Austenové, ten ať se na tohle nedívá. Ale bacha, ona funguje dodnes. I když v tomhle případě z toho mohli vytěžit víc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Má poníka jménem Blyštivá Palačinka....... Je to ještě horší než svět Britney Spears. Horší než banda zombiepink čivava. Strašný, nudný, přecukrovaný, křečovitý horor. Tohle není pro mě a zakážu to i dětem. Ještě, že byly na táboře Harryho Pottera. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Austenland překonal moje očekávání. Čekala jsem Američanku zamilovanou do knih Jane Austenové a zejména do pana Darcyho. No... tak tohle jsem dostala, to je pravda. Ale k tomu jako nášup neamericky nadsazený humor, kdy realita a austenovský svět splývají v jednu (nakonec silně přeslazenou růžovou) hmotu. Jasně, Austenland je spíš filmem pro holky na sobotní večer, ale mně se to líbí (jo, jsem holka). Osobně bych se do Austenlandu chtěla jet podívat. A to klidně jako introvertní slušňačka, co si zaplatila jen základní balíček :-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příliš červená knihovna, zahalená do moderního humorného kabátku. Tohle ale bylo i na mě už příliš. ~~~ (Toto je 'Jin' komentář. 'Jang' pohled hledejte u hous.enky ;) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Docela milý příběh o tom, jak se i ženy v pokročilém věku dokáží pobláznit, klidně bych se na ten film podívala znovu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla Austenland přirovnat k některé z postav Pýchy a předsudku, tak by to byl neblahé paměti nabubřelý bratránek Collins. Ten film je stejně hloupý, trapný, upocený a člověk se v jeho přítomnosti cítí podobně nepříjemně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jane Seymour je pořád neskutečná kočka, a to už i v době, kdy už je tady mezi námi sedmou dekádu. Neskutečná ženská a už jen pro ni mi stálo za to se na tenhle film podívat. Američanka, která si chce splnit svůj sen a ocitnout se ve světě Jane Austenové, tedy jen formou kostýmů a dobového vybavení. V podstatě Disney Park pro zastydlé panny, které sní o svém panu Darcym. V konečném důsledku je to celkem ucházející komedie, která se v závěru mění v romantickou blbinu. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně povedený romanťák. Bylo to vtipný, líbil se mi výběr herců. I když podle mě tahle herečka není kdovíjaká kráska, tak tam jí to slušelo. ()

Reklama

Reklama