Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vynikající i mrazivé. Snad jen zamrzí, že jsou tu všichni vyobrazeni jako dvojčata Mirka Dušína a že se tak mocně tlačí na slzopudnou pilu; příběh je to již sám o sobě dostatečně emocionální, aby nenechal i naprostého fotbalového ignoranta citově netknutým. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SVĚDECTVÍ O DĚSIVÉM OSUDU, KTERÝ JIM VYRVAL TO NEJCENNĚJŠÍ.... SAMOTNÝ ŽIVOT!...... /// Fotbal je jednoduchá hra. Získáte míč, přihrajete ho a vstřelíte gól. Všechno ostatní je jen na okrasu. Úžasné Busbyho děti – mladej Bobby Charlton těšící se na svoji premiéru .... LESK, SLÁVA A TEMNÁ MINULOST MANCHESTERU UNITED. ... 6. února 1958 v cca 15:50 nasedají při mezipřistání v Mnichově zpátky do letadla, aby za 10 minut .... ten příběh je jednoduchej. Minuty po tragédii očima B.Charltona, co se dělo v Anglii a jak to bylo dál s mužstvem. Nečekejte žádnej velkej biják. I Damned United je nákladnější podívaná. Tohle je film pro příznivce M.U. Ti ostatní by totiž nemuseli tu dávku citovýho patosu rozdejchat. A to všechno kvůli lidem, který jsem ani neznal. Jak neznal??? Vždyť je to MANCHESTER UNITED! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Musím vidět každej film, kterej je o fotbale a podle skutečnejch událostí. 2.) Furt se rozhoduju, jestli fandit ,,MODREJM“ nebo ,,RUDEJM“. 3.) Thx za titule ,,xpavel“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po sportovních filmech Bourák a Maurice Richard, z kterých jsem byla nadšená, mě nic neodradilo od rozhodnutí zhlédnout i United. I když tady ani tak nešlo o zápasy jako takové, ale o jednu velkou tragédii, která se odehrála dnes už v minulém století a je i zároveň jakousi poctou těm, kteří pří ní tenkrát zahynuli. Moc smutné, ale velmi realisticky zpracované a klobouk dolů, já měla vážně pocit, že se dívám na film z té doby a ne z roku 2011. A taky si upřímně myslím, že se tenkrát hrálo víc pro fotbal jako takový, oproti dnešku, kde jde spíš o prašulky. Obdivovala jsem tu odhodlanost a vůli Jimmyho Murphyho začít znovu i za těch nepříjemných okolností. Musím se přiznat, že tak často to sice není, ale jedno vím určitě, kdykoliv se budu dívat na nějaký zápas, kde bude hrát Manchester United, tak bude můj pohled na ně ovlivněn tímhle filmem. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Silná dávka emócií od BBC o jednej z najväčších športových tragédií vôbec. Nečakajte zábery z ihrísk, klasická šablóna športových filmov je predsa len o niečo pozmenená, ďaleko podstatnejšie sú postavy, podporené skvelými hercami na čele s Davidom Tennantom. Udalostí pred a po osudovej katastrofe, ktorá sa navždy zapísala do histórie, by si zaslúžili aj viac priestoru ale na televízne spracovanie je výsledok viac než kvalitný. Pre fanúšikov Manchestru United prakticky povinnosť. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se o film zajímala jen z toho důvodu, že můj bratr je tímto klubem posedlý až tak, že si dal jejich zkratku vytetovat. Nečetla jsem tedy námět a jen tak ze zvědavosti si film sehnala s tím, že ho v nejhorším vypnu. Nejsem vůbec fotbalový fanoušek, vlastně celkově nejsem sportovně založená :-), ale "United" mě hodně mile překvapil!. Ve filmu nejde ani tolik o fotbal, jako spíš o vytrvalost, sílu a snahu "povstát z popela", aby smrt hráčů nevyšla vniveč. Někomu se to může zdát jako patos, ale atmosféra a záběry byly opravdu pastvou pro moje oči. Vlastně bych vůbec nepoznala, že se jedná o televizní film, přestože malý rozpočet je znát (ale absence ukázky zápasů pro mě samotnou byla úlevou). Herci v čele s O'Conellem a Tennantem byli výborní a příběh také zaujal. Takže za mě 4*, kdybych byla fanouškem Manchesteru, dám těch 5,ale.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedka kedy sa objaví snímok, ktorý z emocionálnej stránky tak tlačí na pílu ako tento. Spočiatku ma pre spôsob spracovania "United" nijak mimoriadne nenadchol, no odstupom času si ma jednoducho získal. Smutný no zároveň veľmi nabudivý film podľa skutočnosti, ktorý je jasným príkladom toho, že človeka nemusí zlomiť ani tá najnáročnejšia životná skúsenosť. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Manchesteru United povinnost. Moc krásný snímek, u kterého až zamrazí po zádech. Silná dávka smutku, historie, úspěchu... Prostě Man utd forever! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jsem a vždycky budu fanoušek BLUES, ale UNITED je tým, který byl vždy dobrý a vždy bude. Jeho historie je slavnější a jako tým je váženější. Čekal jsem naprosto něco jiného než je tento film, protože jsem si informace žádné nesháněl. Snímek United je emoční zážitek a jeden z mála filmů u kterých vím, že se jedná o skutečnou událost. Tato tragédie se stala a je hodně smutná, co si budeme povídat. Bohužel se nestala poprvé a ani naposled, již nedávno se stala znovu a to u Ruského hokejového klubu Jaroslavle. Jsem větší fanoušek hokeje a tento film mi připomněl tragédii, která zasáhla i Český národ. Na TV film důstojný filmový zážitek, který si zaslouží pochvalu svým zpracováním a formou kterou byl podán. Mnohdy se stává, že film se skutečností nemá absolutně nic společného. United ten případ není, poněvadž jména, která se objevují jsou skutečná, což můžete zjistit třeba i na oficiálních stránkách klubu... 8/10 = 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja nikdy neberiem vypäté emotívne situácie za nátlakové, pokiaľ vychádzajú z reálu alebo plynú prirodzene. Takže z toho pohľadu výborná emotívna záležitosť, pretkaná smútkom od začiatku do konca. Dejová linka ma síce oslovila menej - pomerne dosť pre mňa otravných dialógov - no na nadpriemer to určite stačí. 75/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Drsná realita která zasáhla nejen United, ale celý Anglicky fotbal. Já jsem o tomhle neštěstí nevěděl, roku jsem neviděl tenhle símek. Který je velice dobře natočený a i kvalitně zahrany. A i když je tam fotbalu minimum, presto je to cistokrevna fotbalová záležitost.Za mě 90% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

O tragédii United jsem se dozvěděl až kolem událostí havárie letounu Jak-42 u ruské Jaroslavli. V témže roce vyšel i tento snímek z produkce BBC, a to právě o leteckém neštěstí Reds v roce 1958. A jak už to tak u Britů bývá, jedná se o kvalitní komorní drama, které ukazuje spíše dění PO onom incidentu - srovnávání se přeživších s touto tragédií. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Smutná, fotbalová historie. Nevím, jak na celém světě, ale v Evropě nepochybně, pokud mě moje sklerotická paměť nešálí. A zároveň také ukázka obrovské touhy vůle a odhodlání, kteří ti, co přežili měli. Každé jiné mužstvo by tahle tragédie asi srazila na několik let, ale Ruďí ďáblové dokázali, přesně, to, co mají v názvu. Postavit se na vlastní nohy a v realitvně krátké době, povstat, jako bájný Fénix z popela. A to měli jejich nejlepší chvíle terpve přijít. A málo jich rozhodně nebylo.... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nakoľko nie som futbalový fanúšik, o tejto smutnej tragédii som doteraz nemala potuchy. Páčilo sa mi komorné spracovanie, herecké výkony, ale predovšetkým výprava. Pekná pocta z dielne BBC. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hello, hello we are the busby boys, Hello, hello we are the busby boys, And if you are a city fan, Surrender or you’ll die, We all follow United! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše než na fotbal se tento snímek zaměřuje na leteckou katastrofu a její následky pro přeživší. Rozhodně se nejedná o špatný film ale zrovna jsem byl v takovém rozpoložení, že mě nezaujal a velice jsem se při něm nudil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sportovní zmrtvýchstání podle skutečných událostí je milý, poctivě udělaný snímek, ze kterého drastickým způsobem vyčnívá sugestivně natočená scéna pádu letadla. /25. 4. 13./ ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu ani tak nejde o herce, jako o příběh. Ten také všechny herce, možná mimo Davida Tennanta, přehluší. (Sledováno den po tragedii letadla s týmem Lokomotiv Jaroslavl) ()

Reklama

Reklama