Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální love story, jež je posledním snímkem Boba Fosseho, vychází ze skutečných událostí z pokryteckého světa showbyznyzu. Vypráví tragický příběh modelky a Playboy-girl Dorothy Strattenové, jíž zabije vlastní druh Paul Snider nejen kvůli její milostné aférce se slavným filmovým tvůrcem Peterem Bogdanovichem, ale také protože se narozdíl od něj dokázala skutečně prosadit a následně jej chtěla opustit. Režisér mozaikově mapuje rok a půl života (a smrti) tohoto nešťastného páru pomocí vzpomínek "pozůstalých" a též dobových novinových článků, které navíc proplétá s fiktivními rozhovory s Dorothy a vytváří tak sugestivní filmové dílo o pocitech egoistického muže, jenž objeví slibnou naivku a o naivce, která "bohužel" dospěje. (vendysek)

(více)

Recenze (8)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Na IMDB má film dobré hodnocení, takže jsem tajně doufal, že by mohlo jít o skrytý klenot režiséra, který "předběhl dobu" a nebyl pochopen, ale není tomu tak. Navíc každý, kdo si přečte obsah zde na ČSFD nebo příběh Dorothy, už bude vědět zápletku. A nic jiného příběh nenabízí. Eric Bana jako manžel postupně magoří a magoří a Dorothy se od něj odcizuje. Bana nehraje špatně, inspirace byla zřejmá, například tu jsou dvě samomluvné scény u zrcadla (Taxikář), ale jeho postava postrádá kouzlo De Nirova Taxikáře či Nicholsonova blázna z Osvícení. Bob Fosse natočil několik vynikajících filmů, jeho poslední snímek ale můžete s klidem vynechat. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ten film má vlastně velmi odporné jádro, když mu vůbec nejde o Dorothy Stratten, která je pojatá jako velmi matná, nevýrazná, nezajímavá postava, jako se spíš snaží o pochopení jednání Paula Snidera, kterého představuje Eric Roberts ve full retard módu. Over the top ani zdaleka nevystihuje jeho herectví, které možná funguje v ujeté béčkové Abulanci, ale ne v tragickém reálném příběhu. Když je Star 80 i podle Tarantina obscénní film, něco na tom bude. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

příběh o obyčejné holce z kanady, ve které jeden netalentovaný pasák viděl budoucí hvězdu… dorothy stratten byla krásná, sympatická a bohužel i velmi naivní - vzala si toxického paula snidera, který s ní manipuloval a utrácel její peníze. chtěl být stejně slavný jako ona. narcista snider v ní viděl lepší verzi sama sebe. dorothy si uvědomila, že tento vztah nemá budoucnost, avšak paul se s její žádostí o rozvod nemohl smířit. nesplnila jeho očekávání a tak udělal to, co udělal… — ta vražda na konci byla míň gruesome, než jsem si představovala. celý reálný čin byl mnohem brutálnější - hlavně to, jak hnusák snider dorothy znásilnil před vraždou a pak ještě její mrtvé tělo! jop, ten si tu kulku zasloužil. — musím říct, že eric roberts byl hrozně sexy. na paula se strašně hodil.. || ❝𝐈'𝐦 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐠𝐞𝐭 𝐚 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐧𝐬𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐡𝐚𝐭 𝐬𝐩𝐞𝐥𝐥𝐬 𝐨𝐮𝐭 𝐒𝐭𝐚𝐫 𝟖𝟎. 𝐈𝐭'𝐬 𝐟𝐚𝐦𝐞-𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠-𝐭𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜! 𝐘𝐨𝐮 𝐤𝐧𝐨𝐰, 𝐒-𝐓-𝐀-𝐑 𝐞𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐳𝐞𝐫𝐨. 𝐓𝐡𝐚𝐭'𝐬 𝐲𝐨𝐮! 𝐒𝐭𝐚𝐫 𝟖𝟎! 𝐄𝐯𝐞𝐫𝐲𝐛𝐨𝐝𝐲 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐭𝐨𝐰𝐧 𝐢𝐬 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐤𝐧𝐨𝐰 𝐰𝐡𝐨 𝐲𝐨𝐮 𝐚𝐫𝐞.❞ 📸🐰 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopisný film jednej naivky a jedného podvodníčka, ktorý ju celý čas využíval, takže bolo jasné, že sa to neskončí dobre. Mariel Hemingwayová bola fakt nádherná a sexy a nebála sa tu naplno ukázať. Eric Roberts sa tu išiel herecky pretrhnúť a s tými slizkými fúzami pôsobí dokonale diabolsky. Presne ten typ úloh, pre ktoré sa hodí najviac. Lenže samotný príbeh dvakrát zaujímavý a ani objavný nie je a je podaný príliš tuctovo. Celý čas som len nekonečne čakal, kedy sa to už konečne skončí. Za jedno pozretie to stojí fakt len keď chcete vidieť Erica ešte skutočne hrať. Ale kto ho nemá rád, tak tu ho bude rovno nenávidieť. 5/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (5)

  • Režisér vycházel z velké části především z novinového článku Teresy Carpenterové, který byl později dokonce oceněn Pulitzerovou cenou. (vendysek)
  • Snímek ač nijak neuspěl u diváků ani odborné kritiky, tak byl roku 1984 v Berlíně nominován na Zlatého lva, kterého si nakonec odnesly Love Streams Johna Cassavetese. (vendysek)

Reklama

Reklama