Reklama

Reklama

Hokej v srdci

Dokumentární / Sportovní
Česko, 2003, 58 min

Hokejový národ prožil na pražské Štvanici historické zápasy, které změnily podobu světových mistrovství. Originální vzpomínky aktérů a jedinečné archivní záběry ze čtyř MS (1933, 1938, 1947, 1959). (Česká televize)

Recenze (19)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá povinnost pro každého fanouška tohoto druhého nejlepšího sportu na světě. Moc hezké dobové záběry z doby, kterou si málokdo dnes vůbec dovede představit. Moc hezké povídání o mužích, kteří si po práci v továrně zaběhli na Štvanici zahrát MS, kde na vítěze čekalo 1 horské kolo na celý tým a když jste prohráli, tak vás lidi chtěli zabít. Jo, to musela být krásná doba. Moc hezké. [80 %] ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já jsem velký fanoušek hokeje, takže jsem si nenechal ujít takový dokument. V dřívějších dobách tento sport byl velmi odlišný a dosažení titulu bylo mnohem těžší. Je ale krásné a hezké vědět, že Češi už byli dobří hokejisté odnepaměti, kdy se hrávalo ještě na poloviny a s míčkem a lední hokej byl součástí Letních Olympijských her. V tomto dokumentu je zmapován první titul Mistrů Světa našich hokejistů. Pro mě strašně srdcová záležitost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou v dokumentu zajímavé ta mistrovství, které jsem neviděl. Sleduji každý rok, ale hodně mě vzal za srdce letošní sestup našeho Kladna s Jágrem do první ligy.A to jak bylo řečeno v dokumentu Kladno bylo často hlavním dodavatelem reprezentace. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dokument, který dojme spíše starší generaci. Pro tu naši, mladší, je to zase zajímavý pohled na začátky hokeje. Z moderního hokeje toho tolik neuvidíte. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Opět výborný hokejový dokument, který ocení především skalní příznivci tohoto krásného sportu. Místy jsem měl příjemné mrazení v zádech a zase jsem byl hrdý na naše výborné hokejisty (a že jich máme sakra hodně)... 10/10. ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Pěkné povídání o hokeji, parádní dobové záznamy, ale už mě to tolik neoslovilo, protože patřím k mladší generaci a tento dokument ocení mnohem více pamětníci některých utkání. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hokej v srdci mám, bez debat. Ale tenhle dokument mi nesednul. Celkem dost dobovejch záběrů a rozhovorů s legendami, ale nějak mě to nechytlo, dával sem to tak po 10ti minutách na 5x, což svědčí samo o sobě. Docela sem se bavil u dobovejch záběrů, hlavně teda gomani bez jakýkoli masky nebo něčeho podobnýho. To musel bejt prima zážitek čelit střelám soupeřů bez helmy :o). Ostatní chrániče taky nic moc, mantilely, plexiskla žádný... Jen to pifo se asi na zimáku lemtalo stejně jako dneska :o). ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost pro milovníky hokeje, kterých je v naší zemi nespočet. Robert Záruba opět dokazuje, že je moderátorský král a servíruje nám lahůdku v podobě přehledu 80 let historie našeho hokeje. ()

boul 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument do sbírky, tentokrát o hokeji v době ČSSR a ČSFR a jeho shrnutí, kdy jsme se a na jakém šampionátu umístili na stupních vítězů a roky, kdy jsme dokázali porazit steroidní vlak z Ruska.. Výpovědi hokejistů a trenérů, politické zásahy do hokeje v době, kdy sport byl spíš politickou hrou a hlavně skvělé výkony a ukázkovou souhru hráčů se srdcem a touhou po vítězství. ()

korok 

všechny recenze uživatele

První díl naprosto parádního dokumentu mapujícího všech 8 mistrovství světa v hokeji, které uspořádalo Československo. 1933 bronz, 1938 bronz, 1947 zlato, 1959 bronz - toť skvělé vysvědčení našich hokejistů z pražské Štvanice. Dokument natočen u příležitosti MS 2004 v Praze a Ostravě. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Hokej v srdci - Srdce v hokeji tohle snad platí pro každýho čecha. Hokej je jedna z mála věcí na který můžeme být, ještě hrdi. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Nikdy nic nevznikne jen tak. Pokud bychom neměli žádnou historii ledního hokeje, nebyla by současnost ani budoucnost. Historie, ta kterou si já pamatuju, tedy Nagano a Zlatý hattrick, ale i ta vzdálenější, byla opulentní, současnost, rok 2022, je po chabých letech ulevující, budoucnost nejistá. Vždy budu ale držet palce, bude na střídačce kdokoli. A vždy budu uctívat rytíře kteří vybojovali úspěchy které jsou navždy zapsány v kronikách jedné z nejrychlejších her na světě! ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

Působivá rekapitulace domácích mistrovství světa. Krásně sestříháno a okomentováno. Dokument, který vyvolá směs pocitů hrdosti, dojetí, nostalgie, takové zvláštné atmosféry dalo by se říci posmutnění.....Mě prostě baví, jak hokej Roberta Zárubu baví. ()

Reklama

Reklama