Reklama

Reklama

Hokej v srdci

Dokumentární / Sportovní
Česko, 2003, 58 min

Hokejový národ prožil na pražské Štvanici historické zápasy, které změnily podobu světových mistrovství. Originální vzpomínky aktérů a jedinečné archivní záběry ze čtyř MS (1933, 1938, 1947, 1959). (Česká televize)

Recenze (19)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hokej v srdci mám, bez debat. Ale tenhle dokument mi nesednul. Celkem dost dobovejch záběrů a rozhovorů s legendami, ale nějak mě to nechytlo, dával sem to tak po 10ti minutách na 5x, což svědčí samo o sobě. Docela sem se bavil u dobovejch záběrů, hlavně teda gomani bez jakýkoli masky nebo něčeho podobnýho. To musel bejt prima zážitek čelit střelám soupeřů bez helmy :o). Ostatní chrániče taky nic moc, mantilely, plexiskla žádný... Jen to pifo se asi na zimáku lemtalo stejně jako dneska :o). ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já jsem velký fanoušek hokeje, takže jsem si nenechal ujít takový dokument. V dřívějších dobách tento sport byl velmi odlišný a dosažení titulu bylo mnohem těžší. Je ale krásné a hezké vědět, že Češi už byli dobří hokejisté odnepaměti, kdy se hrávalo ještě na poloviny a s míčkem a lední hokej byl součástí Letních Olympijských her. V tomto dokumentu je zmapován první titul Mistrů Světa našich hokejistů. Pro mě strašně srdcová záležitost. ()

Reklama

boul 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument do sbírky, tentokrát o hokeji v době ČSSR a ČSFR a jeho shrnutí, kdy jsme se a na jakém šampionátu umístili na stupních vítězů a roky, kdy jsme dokázali porazit steroidní vlak z Ruska.. Výpovědi hokejistů a trenérů, politické zásahy do hokeje v době, kdy sport byl spíš politickou hrou a hlavně skvělé výkony a ukázkovou souhru hráčů se srdcem a touhou po vítězství. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá povinnost pro každého fanouška tohoto druhého nejlepšího sportu na světě. Moc hezké dobové záběry z doby, kterou si málokdo dnes vůbec dovede představit. Moc hezké povídání o mužích, kteří si po práci v továrně zaběhli na Štvanici zahrát MS, kde na vítěze čekalo 1 horské kolo na celý tým a když jste prohráli, tak vás lidi chtěli zabít. Jo, to musela být krásná doba. Moc hezké. [80 %] ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Nikdy nic nevznikne jen tak. Pokud bychom neměli žádnou historii ledního hokeje, nebyla by současnost ani budoucnost. Historie, ta kterou si já pamatuju, tedy Nagano a Zlatý hattrick, ale i ta vzdálenější, byla opulentní, současnost, rok 2022, je po chabých letech ulevující, budoucnost nejistá. Vždy budu ale držet palce, bude na střídačce kdokoli. A vždy budu uctívat rytíře kteří vybojovali úspěchy které jsou navždy zapsány v kronikách jedné z nejrychlejších her na světě! ()

Reklama

Reklama