Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (492)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po zopakování originálu i remaku po letech bezprostředně po sobě jsem vůči téhle verzi mnohem méně smířlivý. Její reduktivnost mi připadá zásadně horší a i když hodně z toho jde svést na studiový zásah, něco z toho je prostě inherentní nedostatek založený na neochotě vydat se vlastní cestou, ale zároveň konání kusých změn, které rozbíjejí jakoukoliv vnitřní logiku. Sice tu vidím určitý potenciál intertextuálního vnímání, kdy některé variace a citace originálu jsou zajímavé, ale v důsledku to je jen osekání dobrého filmu na horší nápodobu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Jelikož se neřadím mezi fanatické fanoušky originálu, tak si dovolím tvrdit, že jsem na film šel nezaujatý. Takhle, asi se všichni shodneme, že remake opravdu nebyl nutný, ale Josh Brolin a (čím dál tím lepší a rozhodně talentovanější než její sestry) Elizabeth Olsen mě do kina nalákali. A abych pravdu řekl, do scény s kladivem se mi ten film i líbil. Jenže po ní jako by se to zlomilo a hromadila se tam jedna věc na druhou, které prostě nebyly nutné a i někdo, jako já, který originál viděl jen jednou před nějakou dobou, si uvědomil, že možná tohle bylo na originálu výjimečné. Žádné zbytečnosti či překombinované věci, někdy je nejlepší řešení jít tou nejjednodušší cestou. Když jsme u toho, tenhle film je z 90 % stejný, jako originál, jsou tu mírně upraveny detaily v průběhu filmu a celý konec. A právě tam jsem s tímto filmem ztratil trpělivost a zapomněl jsem, že začátek byl fajn. Dvě hvězdičky dávám ze dvou důvodů - prvním je Josh Brolin, který je naštěstí tak schopným hercem, že dokáže utáhnout tento film sám. Druhou za to, že Elisabeth Olsen mě nejen talent, ale i pěkná prsa. Takže ano, když to vezmu kolem a kolem, tak z remaku jsem si vlastně odnesl jen dvě věci, přičemž o té jedné jsem už nějakou dobu věděl. Můžete hádat, o které… :-) A ještě jedna věc je na tomto filmu plus, dostal jsem strašnou chuť zopakovat si originál… 40 %. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám to tak, že sice z principu odmítám remake pár let starých filmů, ale na druhou stranu, s předělávkou z východu na západ nemám problém, pro mě osobně je to pak mnohem dívatelnější. Ale upřímně, na tohle bych nikdy v životě nepodíval nebýt Joshe Brolina - to byl tahák. A líbilo? Jasně, silná story "bez toho divnýho smradu Asie", mně bližší, kde Josh naprosto kraluje a v drsnosti snad přebíjí i plešku Stathama. Kéž by se pouštěl do víc takových rolí. Samozřejmě, jako diváka originálu už mě to moc nepřekvapilo, ale... V tomhle případě smyslná předělávka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pomluvy se šíří jako mor. A někoho to bude sakra bolet. Jenže on kdysi pouze ostatním řekl to, co viděl. Ale hajzlík to samozřejmě byl. Víc netřeba prozrazovat, i když na dvacet let izolace to nebylo (pár rukou postrkující denně jídlo je přeci jenom málo). Režisér Spike Lee (docela překvapení) přichází s kusem, kterému sice chybí živočišnost originálu, ale nakonec vlastně nijak zvlášť nenaštve. Vztahy, do kterých se hlavní „hrdina“ dostane, diváckého pozorovatele zaujmou. Původního Oldboye jsem navíc viděl už před nějakými sedmi lety, takže jsem si remakem milerád vymyl mozek. Asijská divnost mi nechyběla. Tvůrci jsou občas zbytečně samoúčelní, ale křečovitou bych jejich snahu nenazval. Sice se tváří, že je jejich dítko novátorské, šokující i zvrácené, nicméně nevadí. Bizarní je, šťavnaté taky. Sebestředný Josh Brolin nabízí strnulou tvář a zmatené emoce (dvacet let v krychli je holt dvacet let v krychli), jako bojový stroj je skvělý. Sharlto Copley má být divný, ale svým nelogickým chováním je spíš za šaška a Elizabeth Olsen hodlám dál sledovat. Moc nevím, jestli se mi to vlastně líbilo. Nicméně ten, jenž o nějakém jihokorejském Oldboyovi nikdy v životě neslyšel, bude docela nadšený. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu pokračovat, dokud ti nedokážu utrhnou hlavu rukama." Trvalo deset let, než žlutý Dae-su vybledl do bílého Joea a je potěšitelné, že přitom neztratil touhu mstít se, chuť k násilnostem a ani nůž v zádech. Jelikož mi mezi sledováním obou Oldboyů uběhl nějaký čas, tak mi má děravá paměť zase nabídla jisté napětí a to je potěšitelné. Kdybych si však měl vybrat, zda se znovu podívám na šikmooký originál či zda zvolím bílou variantu, tak jsem si poměrně jistý, že by k výběru nedošlo. V tomto případě mi totiž bohatě stačí dvakrát a dost. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Box, ze kterého je Joe Doucett (Josh Brolin) puštěn na svobodu, je značky Louis Vuitton. (Punisher)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama