Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (492)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to pouhý remake, takže žádné velké oslavy by nebyly na místě. Nicméně pro mě stravitelnější než korejský originál. Ten mě příliš nezaujal a celkem rychle se mi vykouřil z hlavy. I díky tomu jsem si remake poměrně užil. Solidní akční drama s několika výbornými scénami. Nicméně celková pointa filmu mě ani v tomto případě příliš nedostala. Prostě je to trochu přepálený nápad, i když vcelku šokující. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pomsta častokrát mívá charakter hada požírajícího vlastní ocas... Netroufám si hodnotit, jestli je lepší verze Chan-wook Parka, či Spikea Leeho, ale ta rodáka z Atlanty je mi bližší. Tahem na branku, hereckými kreacemi i netaháním rádoby vznešených emocí do triviální zápletky.. Závěrem malý kvíz: Kladivem Tlouct Hlavičky Hřebíků - nehodící se slovo škrtněte… ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pomluvy se šíří jako mor. A někoho to bude sakra bolet. Jenže on kdysi pouze ostatním řekl to, co viděl. Ale hajzlík to samozřejmě byl. Víc netřeba prozrazovat, i když na dvacet let izolace to nebylo (pár rukou postrkující denně jídlo je přeci jenom málo). Režisér Spike Lee (docela překvapení) přichází s kusem, kterému sice chybí živočišnost originálu, ale nakonec vlastně nijak zvlášť nenaštve. Vztahy, do kterých se hlavní „hrdina“ dostane, diváckého pozorovatele zaujmou. Původního Oldboye jsem navíc viděl už před nějakými sedmi lety, takže jsem si remakem milerád vymyl mozek. Asijská divnost mi nechyběla. Tvůrci jsou občas zbytečně samoúčelní, ale křečovitou bych jejich snahu nenazval. Sice se tváří, že je jejich dítko novátorské, šokující i zvrácené, nicméně nevadí. Bizarní je, šťavnaté taky. Sebestředný Josh Brolin nabízí strnulou tvář a zmatené emoce (dvacet let v krychli je holt dvacet let v krychli), jako bojový stroj je skvělý. Sharlto Copley má být divný, ale svým nelogickým chováním je spíš za šaška a Elizabeth Olsen hodlám dál sledovat. Moc nevím, jestli se mi to vlastně líbilo. Nicméně ten, jenž o nějakém jihokorejském Oldboyovi nikdy v životě neslyšel, bude docela nadšený. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Od pána Leeho som videla zatiaľ len dva filmy, a svete div sa, oba dostali odo mňa plný počet hviezd. Tak prečo tento len tri? Pretože to vidím na zlatý stred ... klady vyvážili zápory. Síce to bolo podané zrozumiteľnejšie ako originál, ale chýbala mi jeho atmosféra. Koniec premyslený, herecky slušné, muzika dosť nevýrazná. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka od hlavy až k patě bez hlavy a paty, až potupná zhovadilost. Zůstanu u popisku mysteriózní, protože o serióznosti není debat. Bylo to hrozně depresívní a zároveň neemotivní, takže mi bylo fuk, co se děje uvnitř nebo vně hlavním hrdinům. Joshe mám hodně ráda, ale čekala jsem v jeho podání spíš styl typu Rozsudek než Předsudek, který světem vládne. Ať to vezmu odkudkoli, víc než kupu hnusu, nechutných scén, enormního odosobnění a hořkého pocitu reality, co vše se dá pořídit za prachy a jak dlouho jsou lidi ochotni pořádat zvrácený cirkus s lidským masem (platím si tu herečku od jejích 10 let aj. perly) jsem si z toho neodnesla, spíš jen špatný pocit na jazyku, který mi doufám ještě dlouho zůstane (jazyk, ne pocit). Ovšem slizký záporák neměl chybu, ale nejsem si jistá, jestli je tou pravou ikonou k obdivu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Scéna z kladivem byla natočena na jeden zátah a pro film posléze rozstříhána. (Terva)
  • Režisér Spike Lee řekl, že jeho verze měla 140 minut , ale studio trvalo na délce do 105 minut. Josh Brolin prohlásil, že preferuje delší verzi, která zahrnuje více scén Doucettova (Josh Brolin) tréninku v cele a interakce. (Dr Lizal)
  • Herečka Elizabeth Olsen neznala konec filmu až do premiéry v New Yorku. "Nikdy jsem nebyla víc šokována a překvapena koncovkou, bylo to podobné jako u filmu Šestý smysl (1999)," řekla Olsenová. (Dr Lizal)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama