Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dělej, co umíš, bratranče." Tak Leatherface není zlý, je jenom retardovaný a vyznává rodinné hodnoty. Tak fajn, protože v Texasu se evidentně najde dost zmetků na to, aby motorovka měla důvod túrovat. Ovšem mě tedy týpek pobíhající se zdviženou motorovou pilou tradičně spíše rozesmál, ale kdybych nedal hvězdy za sestřenici Heather a provokativní Nikki, tak bych se před svou, již několik desetiletí ukrývanou, zastydlou pubertou, musel stydět. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Spoileroidní shrnutí: "Letherface přežil vypálení domu (pravděpodobně byl zavřený ve sklepě, který nikoho po masakru nenapadlo prohledat), následně tam žil, než dorazila nějaká vzdálená příbuzná, znovu dům postavila a o magora se začala starat tak, že ho živila a zamykala v pokoji, protože "on je vlastně jenom trochu opožděnej". Když hrdinka přijede do města, vyjma jednoho policajta ji každý chce zabít, protože je potomkem rodinky maniaků (a navíc odhalí, jak to tehdy bylo, takže je vlastně i nepohodlný svědek). S tím jí dojde, že je Leatherface její příbuzný a protože lidé z města zabili jeho (a tedy i její) rodinu, hodí za hlavu, že jí brutálně povraždil před pár hodinami přátele a pomůže mu všechny hříšníky zabít, protože rodina drží při sobě. A pak spolu začnou bydlet."... člověk se ani nemusí moc snažit, aby to vyznělo jako hrozná blbost. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čas letí, v kůži maskovanej retardovanej zavalitej a s částmi lidských těl výjimečně umělecky nadanej Leatherface zůstavá. Aby ne, je jednou z největších hororových ikon a sedmdesátá léta přežije už navěky. Tak tohle je fajn špinavá buranská brutalitka, jejíž zajímavou, ovšem poměrně přehnanou zápletku spousta lidí nerozdýchá, i já už se v závěru musel smát... Jo a kozy hlavní hrdinky nám teda mohli ukázat :/ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna fajn naháněčka, moc fajn kozy Alexandry Daddario a neúnosná hromada scénáristického odpadu a retardace. Má to spád a chvílemi i atmosféru, ale ve srovnání s geniálním originálem se to nechytá ani jako záměrně přiblblý fanmade product pro dnešní mládež (jo, kéž by záměrně). Chci depresivní a minimalistické pokračování, které vtáhne kladné postavy do nepolevujícího víru odporné atmosféry morální i fyzické dekadence, ne tenhle umírněný blábol... 30% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Texaský masakr motorovou pilou 3D přináší strhující příběh o hledání rodinných kořenů. Jakákoliv logika v jednání hlavní hrdinky je s ledovým klidem opomenuta a vlastně jí ani není potřeba, když je jí kočka v podání Alexandry Daddario. Takže, mladá dívka se dozví, že zdědila barák jak kráva od někoho, koho ani nezná. Sebere proto partu přátel a vyráží obhlédnout onu tajemnou nemovitost kdesi v Texasu. Ihned po příjezdu se mládež do domu nakvartýruje a po vzoru Hollywoodské bible filmových klišé, začnou postupně jeden po druhém objevovat nevýhody zdánlivě hezkého a klidného příbytku. Jediný, nikým nespatřený a před světem ukrývající se obyvatel, totiž není zrovna mírumilovný tvor. Je naopak velkým příznivcem sadistických praktik a nelítostného vraždění. Takže započne své další, krvavé tažení a hlavní hrdince vyvraždí všechny kamarády. Jenže, když se pak proti ní místní šerif a pár další chlápků spiknou a rozhodnou se jí zbavit, protože je pokrevním následovníkem šílené rodinky, ukáže se síla rodinného pouta. Když ji Leatherface zachrání z jejich spárů, hrdinka ihned rázem zapomene, že cáklý maník s netradiční maskou na ksichtě jí zmasakroval kámoše a s povzbudivými slovy: "Dělej, co umíš, bratránku!" ho vyzve k další práci. Závěr filmu pak ukazuje, jak lehko se lze vzdát počestného a plnohodnotného života. Proč by se hrdinka měla navrátit k původnímu životu, když objevila smysl svého života? Dělat posluhovačku, kuchařku a zároveň podržet rodinného příslušníka, když to bude potřebovat a krýt mu záda a snad mu poskytnout i nějakou tu něhu. Zvláště, pokud se jedná o narušeného sériového vraha. Takový vztah může jistě přinést spoustu výhod:) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Počas naháňačky v lunaparku sa v zábere objaví postava, ktorá je oblečená ako Jigsaw z filmu Saw: Hra o prežitie (2004). (Kadas97)
  • Film nebol pred uvedením premietaný kritikom. (FromHell)

Reklama

Reklama