Reklama

Reklama

Iron Doors - Entkommen oder sterben!

  • Německo Iron Doors
Horor / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
Německo, 2010, 80 min

Obsahy(1)

Muž sa zobudí s ťažkou opicou a v nie veľmi závideniahodnej situácii - je obklopený holými stenami nejakej krypty uzavretej ťažkými železnými dverami! Nič si nepamätá a po tom, čo nájde kladivko s dlátom, pustí sa do práce. Podarí sa mu presekať až na slobodu? Čo ho bude čakať za ďalšími dverami? (sochoking)

Recenze (29)

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Vyhroceně nesmyslná macho antiteze japonského "Symbolu". Tentokrát také sledujeme muže zavřeného v místnosti, ze které se může dostat pouze pokud přistoupí na zákonitosti daného světa. Jenže zatímco "Symbol" tuto premisu rozváděl s absurdní nadsázkou a skvělým timingem pro humor, zde je to jen silácká óda na mužství, kde se neustále kleje a exploatačně se vrší nechutnosti jako pojídání larev z mrtvé krysy a pití moče, aby se vše mohlo završit spasující sexuální sekvencí a dementním poslelstvím o převaze lásky a empatie nad agresí a racionalitou. PS: Film jsem viděl před více jak rokem, kdy ještě zoufalé producenty nenapadlo na plakát přilepit velkým červeným fontem vyvedené 3D a popravd si nedokážu představit, jakou atrakci skýtá temná místnost s dodatečně renderovanou hloubkou. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Originalitou sa tento snímok pýšiť nemôže, opäť tu máme ľudí, ktorí su niekde zatvorení a musia sa dostať von, ak chcú prežiť. Tentokrát je tu párik ako vyšitý, nerozumejú si ani slovo, ale aj tak dokážu patrične spolupracovať. Asi najväčšou výhodou je to, že film je krátky, takže som sa pri ňom nestihol veľmi nudiť. Dokonca hlavný hrdina občas vypustí nejakú vtipnú hlášku. (Čo máme na jedálnom lístku? Muchy, červy alebo potkana?) Tretí bodík za záver, ktorý ma načisto odrovnal - uznávam, že takto vtipne sa ešte žiadny horor podobného razenia neskončil. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nekompromisný bodík, aj keď si to možno tú rozpadajúcu sa 2ku zalúži , ale mám už podobné exhibície totálnej filmárskej neschopnosti pokrk . Záver Mi zakalil zrak ! ( a vlastne celý ...film ) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Za ten závěr tu hodně slabou druhou hvězdičku dám, protože i když byl dost předvídatelný, i tak tomu všemu dal aspoň nějakou pointu. Jinak je to slabota. Sice je to jeden z mých oblíbených hororových subžánrů, ale nefunguje to. Kamera působí amatérsky, atmosféru nenavodí a nenavodí ji ani "drsňácký" hlavní hrdina, který i v posledních silách nezapomene ze sebe vytrousit nějakou rádobyvtipnou hlášku. A taky furt nadává. Ale že by se bál o svůj život, to za celý film nevypadalo, navíc se o něm nic nedozvíme, takže mu ani nemám proč fandit. A stejně SPOILER tak té černošce, které není rozumět ani slovo. KONEC SPOILERU. Takže je to jen nudné čekání na konec - navíc s ohlédnutím na něj to je pořád nepromyšlené a nevyužité, asi na to pan režisér neměl dostatečnou fantazii. Přesně tak totiž vypadá celý ten film - bez fantazie. A to je na něm to nejhorší, protože tenhle námět dává prostor imaginaci celkem dost, pokud je režisér chytrý. A to se tady bohužel nestalo. Hodně slabé 2* ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hybrid Saw a Cube ozvláštněný neortodoxním rozuzlením. Hlavně druhou polovinu to skřípe. Za snahu a vtipný závěr dávám 55%. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Na tenhle film jsem se těšil, protože já mám podobné záležitosti docela rád (jako Cube nebo první díl Saw) a v první půlhodince mě tenhle německý příspěvek na dané téma dokázal zaujmout. Jenomže jakmile se hlavní hrdina – pozor SPOILER – prokopal do vedlejší místnosti, kde našel tu další nešťastnici, atmosféra byla rázem ta tam a zůstala už jen taková zbytečně natahovaná kaše, které chyběl jakýkoli nápad, a to neustále mlácení kladivem do majzlíku už začalo nudit. Konec je po scénáristické stránce hotové dopuštění, ale hubu dokořán jsem otevřel až v posledních deseti vteřinách filmu – co to jako mělo bejt?! Já osobně v tom nic zábavného neshledávám, spíše bych to označil za značně ubohou snahu scénáristy podtrčit divákovi rádoby vtipný závěr a zamaskovat tím to, že kromě neoriginálního nápadu se zavřeným chlápkem v bunkru ho nic kloudného po celou dobu natáčení nenapadlo. Mě osobně nejen ta ujetá pointa, ale vlastně celých posledních dvacet minut dost otrávilo, pač blbce ze mě nikdo dělat nemusí, a ty dvě hvězdy jsou tak možná ještě příliš. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem sračka. Prvních 20 minut navnadilo solidně, ale v závěru se z toho vykůlubal příběh Adama a Evy a to mě teda nasralo. Jako premisa super, prokopávání místnostmi taky, ale zbytek tedy nežeru. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

no bol to riadny ulet, ale na pocudovanie ma to vcelku bavilo. no a ten koniec... proste nechapem nicomu, ocom to bolo.ale nie preto ze by som bol blbec.ale preto ze bol blbec reziser :) ale mam rad tieto typy filmov takze davam 3* ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Zase jednou film který záměrně nadhodnocuji na csfd.cz , ale ne o tolik...pro mě tak 75%. Jen dvě postavy, kobka z které se nemůžou dostat, zavření aniž by věděli proč. Konec mě smysl dával a líbil se mi...prostě test. Hlavní hrdina sympaťák, jo opravdu jsem nečekal že to někdy o nějakém Němci řeknu. A dokonce mi ani nevadilo, že jsem nesehnal jiné titule než Slovenské...to jsem taky nečekal že někdy řeknu. Film natočený za pakatel a jde to...atmosféra, herectví...jo i ten mrtvej potkan ušel. ()

Eratashi

všechny recenze uživatele

LOL už jen ten popis filmu je vtipný "muž se vzbudí s těžkou opicí a není v záviděníhodné situaci"...a kdo by byl xDDD Podle hodnocení mi to nestojí ani za zhlédnutí traileru... ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Tak to byla fakt sranda a poslední věta filmu to skvěle shrnula:"Tohle jsem fakt nečekal."Asi mě začali bavit filmové odpady.Nu což.Jeden zdejší uživatel o sobě neustále píše,že je zdejší expert na horory,tak já ze sebe udělám asi zdejšího největšího experta na filmové srágory :-) ()

Reklama

Reklama