Reklama

Reklama

Fase 7

Trailer

Nízkorozpočtový sci-fi thriller o mladé rodině, která uvízne ve svém bytě. Budova je totiž v karanténě z důvodu právě vypuklého viru a její obyvatelé nemají na výběr. Jsou však terorizováni krvelačnými sousedy a musí se ubránit zuby nehty. (FFilipCZ)

Recenze (16)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtovému filmu lze leccos odpustit ve formě, nikoliv však v obsahu. Phase 7 je sice celkem povedená formálně, ale děj, to je ukázkový idiot plot. Tohle by se takhle nikdy nikde nestalo. Ale přece mi sledování tohoto filmu něco dalo. Phase 7 patří do "Bloody Disgusting Selects" (přesně jsem si nezjišťoval, co to znamená - asi nějaká forma / podpora distribuce, nebo mediální partnerství ... ale to je fuk) a rip, který jsem sledoval, nese vpravo dole logo právě tohoto webu ... no a jak jsem se tak nudil, začal jsem si to logo prohlížet a uvědomil jsem si, že si už několik let mylně myslím, že ta věc v tom kole je jakási prehistorická ryba zkřížená s piraňou ... a ono je to přitom ozubený kolo v lebce :-D síla. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže idem trochu proti prúdu, tak som sa rozhodol pripnúť komentár (aj keď opäť riskujem, že ma možno niekto douráža, ale nevadí, už mi je to jedno). Budem konkrétny: 44 minút a 45 sekúnd je to totálne o hovne. Potom nasleduje prvý výstrel z brokovnice a prvá explózia hlavy - a ja som sa potešil, že napokon z toho predsa len niečo bude. Žiaľ, tešil som sa zbytočne, nuda pokračovala. Tak som čakal aspoň na záver, ešte stále som živil aspoň iskierku nádeje. Pomalý rozbeh mi síce až tak nevadí, ale žiaľ, film sa napokon vôbec nerozbehol. Pár prestreliek (s minimom krvi) to nezachraňuje, príbeh o ničom, zbytočných dialógov kvantum, atmosféra za nula bodov. Úplná blbosť, ledva som to dopozeral. K žánru: Thriller to nebol, lebo v thrilleri by som si želal aspoň štipku napätia. Horor to nebol už vôbec. Sci-fi... pochybujem. Čo to bolo? Nič! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ne vše, co na papíře vypadá dobře, snese převod do filmu. Koncept v tomto případě zní: ukázat globální katastrofu z pohledu obyčejných nic netušících lidí, kteří by dle žánrových předpokladů neměli mít šanci na přežití, ale právě díky své vegetativní povaze vším projdou bez problémů. Zní to jako funkční podklad pro absurdní variaci na klasické schéma. Jenže výsledek spíš připomíná dnes z obskurity bystupující béčka a exploatace, o kterých je lepší jen číst, protože přitomnost nosných prvků je vyvážena hromadou balastu. První polovinu filmu by teoreticky měl divák být pobaven tím, že zatímco on v druhém plánu zobrazovaných situací dekóduje příznaky kolabující společnosti, ústřední dvojice nic netuší. Ve druhé části by zase mělo přicházet pobavení z kontrastu mimoňského hrdiny a vyvražďovacího běsnění jeho sousedů. Jenže předpoklad "divák bude" tentokrát neplatí. Divák může příslušné věci docenit, ale nebude je prožívat, neboť nejsou podány zábavně či dramaticky. "Fase 7" tak představuje "zajímavý" ale nikoli přímo pozornosti žádoucí příspěvek mezi epidemické filmy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

PUSŤTE MĚ (z toho filmu) VEN !                      Řeknu vám, to miminko to mělo fakt blbý. Ještě se ani nenarodilo a už průser na průser... Zatuchlej barák obalenej fólií jak sendvič s prošlou záruční lhůtou. Venku ve světě vesele probíhá globální zánik civilizace a uvnitř činžáku v karanténě (možná vycucané z palce) nervózně pobíhá jeho neoholenej a celkově zanedbanej táta se sousedem. V barevných skafandrech, jako nějací prdlí Teletubbies. A jak se tak mrcasí po bytovce, jejich sousedi mají chuť dělat tuli-tuli ... s brokovnicí v ruce. Je tedy pravda, že sousedi už na nějakej bonton pěkně kašlou. Navíc většina z nich kašle čím dál víc, je to slyšet nejen přes ty jejich respitárory, ale už i přes zeď... Takže miminku je jasné, že narodit se doprostřed tohoto nízkorozpočtového příběhu by mohl být docela drahej špás. Proto na svět zatím nespěchá, spokojeně krauluje v plodové vodě sem a tam a nevšímá si všech těch výstřelů, co k němu zdálky tlumeně doléhají. A jenom je, spolu se mnou, zvědavé, co s příběhem ten laciný scénárista ještě napáchá za další nelogická zvěrstva :-) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sprvoti som si myslel, že pôjde o nejakú argentínsku variáciu na REC a keď som zistil, že tomu tak nie je, tak som usúdil, že je to vlastne na škodu... Phase 7 nie je zlý film, no akosi mu chýbajú akčno-hororové grády, ktoré k takémuto typu snímky proste nevyhnutne patria. Dej sa síce po trištvrtehodine celkom rozbehne, no pár prestreliek, hranie sa na vojakov a blúdenie po paneláku v skafandroch na vytvorenie potrebného napätia a hustej atmosféry nestačí. Pre film o smrtiacej epidémii podľa mňa v súčasnosti existujú dve cesty úspešnosti - buď tá postapokalyptická alebo alternatíva zombie hororu (najlepšie oboje v jednom). Phase 7 nie je ani jedno ani druhé (hoci sa tu vyskytnú určité náznaky zániku vyspelej civilizácie) a preto sa ani nečudujem, že sa nedostal do širšieho diváckeho povedomia. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nudnej, nicneříkající děj (kterej byste popravdě asi úplně v klidu mohli přeskočit a přečíst si tady někde spoilery o čem to je) se celkem příjemně rozjede až v poslední cca půl hodince, 40minutách, který jsem si náležitě užil. Už jen vzhledem k tomu, že taky bydlim v bytovce a láká mě ta představa že bych dělal ...no jen se nechte překvapit :D Ale žádný zombíky nakažený virem nečekejte. 3.5* ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k percentám, krajine pôrodu a ku komentárom náhodných okoloidúcich som do tejto Fázy strčil prsty značne skepticky a s veľkým odstupom. Pomohlo. Hlavne keď to divák berie ako čiernu komédiu, čo možno bolo/nebolo v úmysle tvorcov, no uveril som, že to tak je a zubil som sa statočne. Brať tento film vážne sa ani nedá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vůbec ten film nechápu. Ne, že by to mělo nějaký hrozně složitý nepochopitelný děj - to ani náhodou, tady je zázrak že se tu vůbec něco děje. Spíš nerozumím tomu, co to vlastně chtěl režisér natočit. Ten film je totiž sci-fi, thriller, komedie (a rád bych věděl, kdy chtěná a kdy nechtěná...), drama, akční, horor a svým způsobem i mysteriózní, ale ani jeden z těch žánrů v tom není zastoupený pořádně a tak z toho je takový patvar všeho možného, kde se to všechno možné navíc střídá naprosto nahodile. Práce s postavami naprosto minimální, s dějem naprosto nulová, snaha cokoli vysvětlit žádná (třeba jsem nepobral, jestli ten virus člověka jen zabije, nebo i může "proměnit" ve vraždící bestii, viz. ten starý dědek, jehož naprostá změna v chování je úplně nepochopitelná a jediné, čím se dá ospravedlnit, je ta, že ten divný virus chytl taky, přežil a tohle jsou následky, jenže to z toho nijak neplyne), myšlenka taky žádná, snaha o atmosféru tu sice je, ale funguje jen částečně a napětí zde neexistuje, jelikož tu fakt není čím napínat. Proč tenhle film vůbec vznikl? Co mi měl předat? Netuším. Dám dvě hvězdy za sem tam atmosférickou, slušně natočenou scénu + pár několik vtipných, jelikož to tomuhle filmu jde opravdu nejlíp. Opět ale otázkou je, jak moc to bylo chtěné a jak moc ne... 2* ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý infekčno - karanténny nízkorozpočtový thriller (horor). V prvej polovici sa skoro nič zaujímavé nedeje (sledujeme mladý pár zatvorený v byte ktorý je pod karanténou), ale potom nastúpia na scénu dvaja vyšinutý po zuby vyzbrojený susedia a film sa zvrhne na masaker, aký by ste po takom vlažnom úvode nečakali. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Dobře, nebylo to bůh ví jak super, ale mě se to líbilo, jednoduchá premisa a zajímavě vypointovaná. Na odpad tenhle film rozhodně není a to i přestože to je stoprocentní nízkorozpočtový film. Navíc se zde nehraje na stokrát omlévané zombíky, ale stačí vám prostě jeden barák prakticky normálních lidí, až na pár jedinců. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Barák - karanténa! Ne není to REC! Je to nudná kravina, která se na začátku dokonce snažila trochu tvářit jako komedie! Ach jo,kdy tohle skončí! 0% ()

telepatic odpad!

všechny recenze uživatele

Je jasné, že treba brať ohľad na to, že film je z Argentíny... ale zaradiť ho do kategórie Sci-Fi/Thriller je fatk silná káva! Žiadne sci-fi a už vôbec žiadny thriller, film, v ktorom sa absolútne nič nedeje, má totálne chabú poitnu a absolútne žiadnu zápletku... Absurdné dialógy, striedajú občasné "prestrelky", kde je "nakazenému dedovi" jedno, či si najprv s úsmevom pokecáme alebo hneď všetkých rozstrieľame na rešeto... Strastiplných a mnoho krát oľutovaných 95 minút života - mal som to možnosť vypnúť, ale čakal som na to "sci-fi", či "thriller"... ()

Sekon 

všechny recenze uživatele

Bylo to poněkud zvláštní a místy to vážně připomínalo parodii. Přes kapsu se určitě neplácli moc, ale díky tomu je film celkem syrový, což bych neviděl jako úplně mínus. Mohla tam být větší zápletka? Mohla, ale zrovna mě takové klaustrofobičtější, nudnější, (post)apokalyptické začátky nevadí.Často to i vyhledávám. Rád pozoruji psychiku postav a to jak se s tím vypořádává. Také jak se postavy vypořádávají s různými problémy ze situace plynoucími. V první řadě mi přišel sympatický ústřední pár Coco, Pipi. A přestože to zavánělo parodií a postrádalo to trochu obsáhlejší děj + se to ani nijak extra nezajímalo o to co se vlastně děje. (mimo pár konspiračních teorií z úst hlavních postav), přestože postavy jednaly o5 parodicky a ne moc reálně, tak přesto mě to bavilo. Vypnout jsem to neměl nutkání ani jednou. Ale to záleží asi na tom jak člověku podobný typ filmu sedne. 2 nebo 3 hvězdy? Dám 3. ()

Reklama

Reklama