Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý americký středoškolák Alex Browning se chystá na školní výlet do Paříže. Má však neblahé tušení, které sílí každým okamžikem až do nástupu do letadla. Těsně před odletem má děsivou vizi, v níž si vymění místo se spolužačkou a krátce nato letadlo při startu exploduje. Když ho pak spolužačka opravdu požádá, aby si s ní místo vyměnil, propadne panice a snaží se ostatní přesvědčit, aby stroj opustili. Popere se kvůli tomu se spolužákem Carterem a je nakonec z letadla vyveden i s ním a jeho přítelkyní Terry. Vystoupí také nejlepší kamarád Tod, samotářská Clear Riversová, která jeho předtuše uvěří, a učitelka Valerie Lewtonová, aby na ně dohlédla. V hale se navíc setkají s Billym Hitchcockem, který se opozdil. Vzápětí se stanou svědky katastrofy, když letadlo krátce po startu opravdu exploduje. Alex se doma zhroutí, a to ještě netuší, že smrt s nimi nemá vyrovnané účty. Krátce po tryzně za oběti neštěstí totiž zahyne při bizarní nehodě v koupelně Tod a Alex si uvědomí, že i on smrt vytušil podle různých znamení. S Clear se vloupe do pohřebního ústavu, kde je přistihne zřízenec Bludworth, jenž tvrdí, že podle původního plánu měli všichni zahynout v letadle. Protože unikli, má pro ně smrt nový plán. (TV Nova)

(více)

Recenze (768)

Molly 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor pro mládež... Naskakuje vám husí kůže, aniž by tekly hektolitry krve. Originální. A pak nevěřte na osud! ;o) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První díl je jednoznačně nejlepší, protože přichází s něčím originálním. Začátek na letišti je výtečný a postupné vyzabíjení všech, kteří unikli katastrofě, je podáno sice chvílemi nereálně, ale aspoň se na to dá koukat (ne jako u hloupých smrtí ve dvojce, trojce atd...). 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad a konečně - jak už tu zaznělo - hororový film, kde nezabíjí žádná stvůra, nechutný vrah, apod., ale smrt - osud. Místy má snímek dobrou atmosféru a hudbu, poměrně dobré hlavní hrdiny a proto nemám důvod hodnotit hůř jak 4*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Devonovi narostla od dob Ruky zabijáka ruka a hned má možnost vidět budoucnost, ovlivnit jí a zachránit tak několik životů. To se ale nelíbí smrtce, která je chce dostat zpátky tam, kam patří. Originální horor s napětím a sledem událostí, které zapříčiní nebo mohou zapříčinit smrt. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film má dosť mrazivú atmosféru a pomerne kvalitné herecké výkony, trebárs Seann William Scott ...A nájde sa tu čas aj na humor a nejaké to odľahčenie deja. Film má zaujímavý a hlavne originálny nápad a dokáže ho dosť dobre využiť. Aj spôsoby smrti sú v tomto diele dosť prepracované, trebárs sťatie hlavy jedného hrdinu. Pravda, trochu strhávam hodnotenie, lebo v tomto prípade som sa hrôzou naozaj nepotil. Vlastne sa tu predstavuje taká prehliadka rôznych štýlov úmrtia. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající námět, navíc podpořený nápaditým a svižným zpracováním. Sice se z toho dalo vyždímat daleko více napětí a tvůrci se nemuseli za každou cenu snažit o ta nejšílenější a nejabsurdnější úmrtí v dějinách filmu, ale přesto je Final Destination společně s Vřískotem suverénně nejlepší teen vyvražďovačkou. Ke cti mu především slouží, že téměř do puntíku přesně splnil to, co jsem od něj původně očekával. Úvod s letadlem je skutečně působivý a dokázal mě výrazně namlsat, a přestože se snímek postupně proměňuje v řadu velmi nešťastných příhod, pachuť v podobě nepříjemné atmosféry a hrozivé vize mi v ústech zůstala až do samotného konce. Druhý díl je také hodně povedený, ale zábavné a mrazivé jedničce už výsadní postavení nikdo nevezme. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najoriginálnejších slasherov novej "vreskotovskej" vlny. Líši sa od ostatných slasherov aj tým, že nemá viditeľného vraha. Navyše fakt, že smrť má neobmedzenú silu dodáva scenáristom "vražednú" fantáziu. Takže pozor, ak budete tušiť, že za chvíľu umriete, tak zadšej hneď zomrite a nesnažte sa tomu vyhnúť, lebo to môže skončiť OVEĽA horšie!!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem už asi krapet starý. Opravdu si myslíte, že pokud smrt (pokud tedy existuje jako nějaká vyšší moc) chce někoho zabít, shodí střešní tašku na balkon, tam rozbije květináč, ten spadne na kočku, ta mňoukne a vyleká důchodkyni, ta máchne holí a shodí žehličku, ta propálí koberec, ten zapálí dům, k tomu přijedou hasiči a uhasí jej, pak se však o zapomenutý neuklizený střep na silnici řízne do nohy teenager a umře na otravu krve? Já tedy ne. Celou partičku si mohla smrt vychutnat stokrát - mrtvicí počínaje.. Nemusela kvůli tomu měnit atmosférické vlivy či vyhazovat do povětří monitory od PC a celé baráky. No, jako námět to bylo vcelku originální, ale ty katastrofické jevy, které každé úmrtí provázely byly děsně přehnané. Celé mi to připomnělo moji dávnou hru na PC, kde jsem musel pomocí kovové kuličky jíž jsem dal počáteční impulz rozpohybovat celou škálu hejblátek a tím jí dostat na druhý konec mapy. Tuhle hru by dle tohohle filmu smrt s přehledem dohrála do konce a na ten nejobtížnější level !!! Pád Jumba 747 byl good. Tím ale končím. U mne je to jen za dvě zhaslé svíčky. * * ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Predstavte si vyvražďovačku s tínedžermi. Ďalší typický slasher, vravíte? Tak si predstavte vyvražďovačku s tínedžermi, ktorých sa snaží odstrániť samotná smrť. Prečo? Pretože jej už raz o vlások unikli. To už znie lepšie, nemyslíte? Originálny námet, slušné, neurážajúce spracovanie a sympatické obsadenie. Každú smrť predchádza nefalšovaná príprava rekvizít, kedy kamera pláva po priestore a pozorne si prezerá všetky objekty, ktoré by sa mohli stať vražedným nástrojom. Problém sa objavuje neskôr, hlavne v posledných 20 minútach až polhodine, kde sa smrť tak trochu utrhne z reťaze a začne vyvádzať psie kusy (niektoré pokusy o mord už boli vskutku over-the-top a balansovali na hrane trápnosti), ktoré rozbíjajú už tak krehkú omáčku v podobe vzrastajúcej paranoje a komplexu Boha u hlavného hrdinu. Škoda toho, inak by som šiel na 4*. 70% ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

No, celkom zaujímavá myšlienka a nápad filmu sa mi zdá v tomto prípade nie veľmi využitý. Je to tak stredne nechutné (no aj menej dalo by sa povedať) ale to nevadí, treba si aj trocha oddýchnuť. Ale to prepracovanie myšlienky filmu mohlo byť teda lepšie. Také plytké a všetko v jednej rovine sa mi to javilo. Buď trocha beznádej alebo neochota vložiť sa do filmu viac. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ako je možné, že som zabudol okomentovať túto hororovú klasiku? Po opätovnom zhliadnutí to napravujem a musím povedať, že jednotka bola naozaj originálnou hrou so samotným smrťákom, ktorá vedela navodiť tú správnu atmosféru všadeprítomnej smrti a nebezpečenstva a odštartovala naozaj ak nie des naháňajúcu, tak minimálne v ďalších dvoch pokračovaniach zábavnú sériu. Na jednotku sa však samozrejme pokračovania príliš nechytali a kvalita postupne upadala, ale prvej časti samotnej vážne nemám príliš čo vyčítať. Je to síce len taká teen-horor záležitosť a tým pádom žiadna špička žánru, ale nemožno jej odoprieť skvelý námet a výborné spracovanie, ktoré naozaj nenudí. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jestli jsem kdy vůbec viděl lepší teenagerovskou vyvražďovačku. No rozhodně Nezvratný osud patří k nejoriginálnějším. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Film, kterému následná rychle vykvašená série zprznila výborné, poctivě získané jméno. James Wong v roce 2000 vyplivl tuhle chutnou originalitku, ze které se rychle stal profláknutý slasher přelomu tisíciletí. Kéž by se v hororovém žánru rodily takové nápady rok co rok. Dnes už klasika, které dávám plnou a kterou si brzo zopáknu. 90% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nepříjemné, krásně naturalistické a za nápad smekám. P.S.: První a zároveň poslední díl série, ve kterém po sobě smrt (nebo osud?) zametá stopy. Změnu jsem mimochodem jedině uvítala; neskrývané "náhody" jsou totiž ještě nepříjemnější.;-) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Film, kterej ani nevim proč sem ho hodnotil, ale když můžu napíšu. Klasická americká tvorba pohlední mladí lidé tváří tvář smrti bez jasného a alespoň částečně logického vysvětlení. Každá smrt, je ale originální to je podle mě jediná pasáž, kdy se scénáristi pozastavili a zapřemýšleli jinak rychle pozabíjet vedlejší role a nějak to dopadne rychle na dvojku. Nic pro mě sory. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

První díl ze skvělé hororové série. Má dobrý příběh a smrtlené situace jsou ještě v tomhle díle docela reálné a nahánějí hrůzu , třeba uškrcení v koupelně a tak dále.... Film nemůže ani nudit. Herci hrají docela dobře , třeba Seann Willisam Scott,kterému kus plechu usekne hlavu , což bylo pro mě takové méně předvídatelné.... Tudíž mé hodnocení : 80% ()

Související novinky

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

Režisér Spider-Mana chystá Star Wars seriál

22.02.2022

Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Bez domova) pomohl nakopnout superhrdinskou značku Spider-Mana do miliardových výšin, a tak má teď v Hollywoodu a zejména u Disneyho velmi dobré jméno. Šéf Marvelu už… (více)

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (více)

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Reklama

Reklama