Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve stínu palem Hollywoodu se nadějný fotograf Dennis právě připravuje na oslavu svých osmadvacátých narozenin a s nadsázkou lamentuje: „Nemůžu se rozhodnout, jestli jsou moji přátelé to nejlepší, nebo to nejhorší, co mě kdy potkalo“...  Film zachycuje skupinku gayů a jejich život, se všemi plusy i minusy. Oslavuje přátelství, jeho přednosti a úskalí a jak mohou takové vztahy často znamenat více než tradiční rodina. Středem příběhu je Dennis (Timothy Olyphant), nadějný fotograf, který se právě chystá na oslavu svých osmadvacátých narozenin a přemítá nad svým životem, přáteli a především podporou i výzvami, které pro něj jeho kamarádi představují.
Těžké okamžiky a pocity zmaru mohou přijít v různém věku, s blížícími se třicetinami se zpravidla snažíme najít ve své životní cestě smysl a sužuje nás pocit naléhavosti. Přátelství se tak stává důležitým a často jediným nástrojem přežití. Dennis se svou "rodinou" nejistě nachází vlastní cestu a jeho nevyřčené myšlenky výstižně mluví za ně za všechny ... „Nevzpomínám si, kdy jsem si poprvé uvědomil, že jsem gay, ale jasně si pamatuji na to, kdy jsem konečně cítil, že je to OK - bylo to, když jsem potkal tyhle kluky, moje přátele“. (HBO Europe)

(více)

Recenze (26)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Samý Ken a párek Barbín k tomu. 1) O dialozích a jejich pointách tohoto x-tého dílu amerického seriálu o životě kalifornských homosexuálů lze říci, že by koně nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Žádné jiskření při nudném popisování gayovských stereotypů. Srovnání s Queer As Folk (britská verze) přes vnější podobnost rozdělení rolí pokulhává. Snímku totiž chybí to rozhodující - charisma. I don't get you guys. Is that all you do, you just sit around and talk about guys? 2) Ve svém debutu se 28letý Greg Barlanti (scénář a režie) inspiroval vlastními prožitky při popisu vztahu Howieho a Marshalla. 3) Rovněž v názoru na sexuální přitažlivost jednotlivých postav se s režisérem neshodnu. Pár hezkých kluků ve filmu nesporně je, ale čekal bych jinou třídu. Místní ošklivka mi připadal přitažlivější, než opěvovaný krasavec. Herci jsou navíc nevýrazní a nudní. 4) Celý film je o tom, kdo s kým kde se vyspí a kdo s kým chodil, chodí nebo chodit bude. Vzhledem k tomu, že protagonistům není 17, připadá mi takto postavený život poněkud plochý. Příznačné je, že téměř všichni pracují v lokální hamburgerárně. Je vědecky zjištěno, že každý desátý muž je gay. Jich (v soupeřově družstvu) je jedenáct. Přemýšlejte! 5) Sledoval jsem film v českém dabingu jakési Petry J. (příjmení jsem nezachytil) - Bonton Films. Dozvěděl jsem se tak, že v gayovském slangu je newbie kuře (!) nebo že gym bunny je sportík (!!). Postavy kouří marijánu, Leslie nám menstruuje a děvčatům za měsíc pojde i kaktus. Nevylučuji, že za pocit nudných dialogů vděčím zmíněné překladatelce, která si mne zrak, odříhává si a gayovi říká guy. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Řekla bych, že tady někdo opisoval od seriálu Queer as Folk, ale jelikož jsou oba tyto počiny ze ze stejného roku, tak tedy nevím... Nebo snad došlo k inspiraci britskou verzí? Parta homosexuálních přátel se jen tak poflakuje, chodí na party a řeší problémy se vztahy. Nejen téma, ale i postavy jsou velice typově podobné. Muž, který láme srdce nezkušeným mladíkům. Hezoun se zvláštním módním vkusem. Obyčejný chlapík, který trpí tím, že není tak sexy jako ostatní. Nováček prodělávající svůj coming out. A také lesbický pár (krásná blondýnka a tmavovláska s uštěpačnými poznámkami), který touží po dítěti. Bohužel, narozdíl od QAF mi to přišlo celé takové... bezkrevné. A nebylo to jen nedostatkem sexuálních scén (kamera se vždy "citlivě" vzdálila). Děj prakticky žádný, herci až na výjimky spíše žalostní (přehnaná intonace, karikatury či parodie?). A nesmírně mě štvalo také nadpoužívání slov jako "sweetie", "darling" a "love"... Copak takhle někdo mluví? Copak se takhle někdo vůbec chová? Občas jsem se sice zasmála, občas zamyslela... Ale stejně mi to přišlo zoufale slabé... Jen blonďatý Zach Braff je regulérně boží. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Klub zlomených srdcí je sympatická a lehce hořká komedie, ve které je hlavním motivem přátelství, které může být silnější a užitečnější než mnoho partnerských vztahů. Z herců mě nejvíce oslovil Jack Mahoney, který svou roli zvládl na výbornou. Zkrátka film, který se nemusí každému bezpodmínečně líbit, ale mě oslovil jak po příběhové, tak po herecké stránce. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Gay variacia na osemdesiatkovu klasiku St. Elmo's Fire o mladych ludoch na prahu tridsiatky, ktory sa este stale snazia najst svoje miesto v zivote. No a tentoraz su vsetci tepli jak cerstvo uvareny caj. V jednu chvilu som si hovoril, ze okrem toho, ze su tepli, tak ich pribehy vlastne nemaju co ponuknut, pretoze pôsobili prilis obycajne. Ale nakoniec ich linie vyustili celkom zaujimavo. Do urcitej miery bol asi aj zamer tvorcov natocit film o gayoch bez tych najobohranejsich stereotypoch. Velkym plusom filmu je herecke obsadenie zlozene z rôznych buducich hviezd a hviezdiciek. Najviac ma prekvapil Dean Cain, ktory sa konecne vymanil z ulohy naivneho Supermana. Za jedno pozretie to stalo. Nastastie nejake explicitne milostne sceny tu nie su, takze je to znesitelne aj pre heteraka. 6/10. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

To schéma snad už tehdy bylo klasické: sejde se partička teploušů, mezi nimiž najdeme snad všechny jejich archetypy, a "řeší" své životy. To známe nejen ze zde připomínaného seriálu Queer as Folk (2000) nebo z roztomilého (o starších chlápcích) Love! Valour! Compassion! (1997), ale dokonce i z o třicet let staršího a průkopnického fláku The Boys in the Band (1970). Broken Hearts Club je dílko milé, hladké, leč plytké a fádní: docela rychle to uteče, ale mnoho si z toho člověk neodnese. Ale na nedělní odpoledne, proč ne. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Pracovní název během psaní scénáře byl "8x10's". (Cheeker)

Reklama

Reklama