Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter je velmi úspěšným burzovním makléřem, ale toto náročné povolání si vybírá svou daň. Nemá vůbec čas na svou manželku Lou a dvě krásné dcery. I přes nedostatek času sám navrhne, že by si mohli udělat společný prodloužený víkend u strýčka Freddieho, kterého mají i dcery velmi rády. V den odjezdu je v Peterově práci opravdu rušno a Peter i přes svůj slib, že s rodinou pojede na víkend, musí zůstat v práci a dokončit obchod. Slibuje Lou, že zavolá a dorazí hned, jak to půjde. Po práci jde s kolegy ještě oslavovat a vrací se domů dost pozdě. Na záznamníku najde vzkaz od manželky, aby zavolal, ale je příliš pozdě, a tak si jde lehnout. Kolem třetí hodiny ráno ho probudí policie, aby mu oznámili smutnou zprávu. Loď, na které jeho rodina jela, smetla obrovská bouře a nikdo nepřežil. Zoufalý Peter si vyčítá, že se svou rodinou netrávil více času. Když to spočítá, věnoval jim asi 1,5 hodiny týdně. Opouští svou práci a žije sám na ostrově jako správce majáku. Jednou za tři měsíce mu doveze zásoby Howie, kterému ani nevadí, že Peter kvůli izolaci od lidí téměř nemluví.

Jednoho dne po velké bouřce moře připlaví loďku s malou dívenkou Charlotte. Charlotte věří, že si pro ni přijede tatínek, a prosí Petera, aby nikomu neoznamoval, že je na ostrově. Peter nemluví ani s Charlotte, ale slíbí, že počkají. Bohužel po pár dnech slyší Peter v rádiu, že loď, na které se plavila Charlotte i s otcem, za bouře ztroskotala a nikdo nepřežil. Charlotte vytuší, že pro ni otec nepřijede, a Peter jí to potvrdí. Charlotte by ráda zůstala na ostrově s Peterem. Kromě otce neměla žádné příbuzné a pro Petera, jenž ji začíná mít rád jako dceru, je to také pěkná představa. Když přijede Howie, aby dovezl zásoby, poví mu o svém nápadu nechat Charlotte na ostrově. Howiemu se to nezdá, a navíc společnost, pro kterou oba pracují, se rozhodla, že maják už nepotřebuje správce, bude tam automat a ostrov hodlají prodat. I Howie bude propuštěn. To je pro Petera rána. Nehodlá se vrátit do světa, který ho o všechno připravil, a prosí Howieho, aby pro něj ostrov koupil. Peter si jako burzovní makléř vydělal spoustu peněz a může si to dovolit. To je pro Howieho překvapení a rád to pro Petera udělá a o Charlottě nikomu nepoví. Charlotte a Peter, dvě osamělé duše, dostali novou šanci. Charlotte s ním prožila celé dětství a zůstali spolu jako rodina, i když už byla dospělá, vdaná a měla dítě. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Určitě mi v jistých chvílích vlhlo oko, to joo, a které stejně postižené plačce jako já ne, že ... jenomže mi to nedá, abych se v tom proti svým zvyklostem neprošťourala. Začátek jasný, pochopitelný. Podobná neštěstí se stávají a je důležité si na své blízké najít volný čas, byť nám občas pijou krev. Krásně mi sedělo obsazení, příroda, moře, mraky, bouřka, maják ... prostě romantika i když chmurná. Je rovněž normální, že se naše cesty občas zkříží s lidmi, kteří nám do života jednoduše vpadnou a to celkem silně stejně jako tady. Ale tenhle konec nekonec mě krapet zklamal. Když už teda zdejší admini do obsahu filmu nutkavě vyžbleptli lautr všechno včetně závěrečného happyendu, tak tedy nebudu ani já velkými písmeny upozorňovat, že následuje spoiler. Docela by mě zajímalo, jak Peter vyřešil nabyvší "dcerku" lege artis, jež se stala pro úřady logicky mrtvou. Jestli následoval nějaký postih a podobně? Jestli ne, tak jak je možné, že se Šarlot vdala, když pro úřady vlastně neexistuje? Co škola? Kde poznala manžela? Taky ho našli po bouřce v loďce na ostrově? Šmarjá, kolik lidí tam po bouřkách ještě doputovalo??? Samé otázky a žádné odpovědi ... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Solidní britští herci James Nesbitt, Natascha McElhone a Gary Lewis v nijak objevném dramatu, kterak bývalý workoholický burzovní makléř a nyní správce majáku k vykoupení přišel. Holt opuštěné duše budou vždycky táhnout. Jen tady to chtělo mnohdy víc péče. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nevím jestli by to až tak bylo i v reálu...jinak to byl opravdu silný příběh kde náhoda dala dohromady dvě opuštěné duše. ()

Reklama

Reklama