Reklama

Reklama

Strašidelné příběhy

  • USA Deadtime Stories: Volume 1 (více)

Obsahy(1)

Strašidelné příběhy jsou hororovou antologií skládající se ze tří povídek: První příběh se odehrává v pralese. Mladá žena zorganizuje expedici, aby našla svého zmizelého manžela etnobotanika, který v pralese hledal záhadnou rostlinu. Ale šance vrátit se z pralesa domů je nulová... Druhá povídka vypráví o osamělém muži, žijícím v malém domku na pobřeží. Jednoho dne najde záhadnou, z moře vyplavenou truhličku. Jenže co přichází z moře, má v moři i zůstat. To, co bude následovat, vám nedá spát. Antologii uzavírá poslední příběh o nemocném mladíkovi, který si o sobě myslí, že je upírem. Jeho zoufalá matka zavolá lékaře. Když doktor vejde za pacientem a zabouchne za sebou dveře, z chlapcova pokoje se ozve výkřik. Diagnóza není v žádné lékařské knize a doktor není tím, kým se zdál být... Retro horor v té nejlepší kvalitě!! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hororová antológia zložená z troch príbehov, ktoré nám vyrozpráva sám veľký Romero. Prvý príbeh Valley of the Shadow je dosť slabý. Mladá žena zorganizuje expedíciu do pralesa, aby našla svojho nezvestného manžela, ale napadnú ich kanibali. Malo ísť najmä o gore, ale bolo nevýrazné a dosť amatérske. Potom nasleduje poviedka Wet o osamelom mužovi žijúcom v malom domčeku na pobreží. Jedného dňa nájde podivnú truhličku, ale čo prichádza z mora, má v mori aj ostať. Hororov o vraždiacich morských pannách veľa nie je, takže oceňujem originalitu, a bolo tu to, čo mi v prvej poviedke najviac chýbalo, a to bola atmosféra. V záverečnom príbehu House Call zavolá matka lekára k svojmu chorému synovi, ktorý si o sebe myslí, že je upír. Jednoznačne najlepšia poviedka! Je temná, atmosferická a predovšetkým veľmi zaujímavo nakrútená. Jednotlivé časti by som zhodnotil na 40% - 60% - 90%. Pokojne choďte do toho. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Třetí povídky - Návštěva pacienta - Toma Saviniho je jednoznačně nejlepší. Působivý vizuál, dům v temnotách, zoufalá matka a syn svíjející se připoutaný na posteli. Nejprve jsem očekával vlkodlaka...naštěstí si přivolaný doktor z města ví rady. Skvělé masky i nějaký ten šplíchanec krve. Atmosferické, ne zcela překvapivé, ale příjemné. Druhá povídka - Mokrý hrob - má lákavé téma. Najády, mořské panny či sirény jsou většinou krvežíznivé bestie neznající slitování. Bohužel, triky nevalné, gore nestojí za řeč a atmosféra nemá patřičné napětí. Promarněná šance! První příběh z pralesa je mnohokrát omletou variací na kanibaly, divochy a zlo ukrývajícíc se v zeleném pekle.Bohužel, nejslabší, až jakoby amatérský kousek. Mizerná televizní kamera, krásy džungle nezachyceny, triky legrační. V podstatě hodnotím jen Saviniho jako slušný standard. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak mi až pomalu s koncem první povídky došlo, že tohle nejsou ty Deadtime stories, po nichž jsem tak prahla. Smůla, protože u těch z osmdesátých let bych se určitě bavila víc, než u tohohle povídkového horůrku, kde ani jedna povídka nemá pořádnou pointu a jediné, co jakž takž za něco stojí, je uvaděč Romero, a to je sakra málo. 30% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá antologie tří povídek, které vypráví sám mistr Romero... První dvě povídky (kanibalové a pomsta z moře) jsou jedním slovem strašné... Třetí povídka o upírovi je docela povedená (černobílý kabát by ji ale slušel mnohem víc) a vytahuje celou antologii z jednoznačného odpadu alespoň ke dvěma hvězdičkám... A proč se tohoto projektu Romero vůbec účastnil je mi docela záhadou... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla podpásovka at už od režiséra nebo od Romera který se z nepochopitelných důvodů pod tohle podepsal. Filmy složený z povídek mám rád. Ale tohle byla celkem síla. První povídka aneb, jsem ztracen v džungli byla strašně nudná a navíc pointa byla strašně připitomělá. Takže za první povídku odpad! Druhá povídka o chlápkovi co najde truhlu je směšná a vůbec jsem nepochitil co to mělo znamenat ale na druhou stranu tu byla vidět sem tam kvalitní práce s kamerou takže aspon tu jednu dám. No a povídka číslo 3. Byla ze všech nejlepších ale taky nic extra ale měla aspon atmosféru a celkem ucházejícího herce hrajícího malýho kluka takže 2*. Celkově dávám ale jen 1* protože to bylo prostě špatné a jediné co za to stálo byl Romero který se tu ale nijak neukáže a ta poslední povídka, ale je to zatraceně málo.....Moment.... Já mám i pokračování? No tak to si počkám než se na to kouknu. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Už prvá poviedka vám napovie, že tu je strašidelné len to, že vôbec mal niekto rozpočet na to, aby financoval vznik tohto antikinematografického diela. A keď tam tá krava stokrát za sebou povie Proti proudu, proti proudu, proti proudu... tak to buď okamžite vypnete alebo vám zhorí televízor. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Poviedkové horory mám celkom rád a v každom si dokážem nájsť minimálne jednu epizódu, ktorá si získa moje sympatie, Deadtime Stories ma však kupodivu vôbec nebavili. Všetky tri príbehy sa pohybujú na úrovni podpriemeru, no ak by som si z nich mal vybrať ten, ktorý ma zaujal najviac, tak by to bol ten prostredný o morskej panne. Inak sú ale Strašidelné príbehy mdlo a miestami až amatérsky pôsobiacou záležitosťou, na ktorej oceňujem jedine snahu jej tvorcov o gore efekty, prítomnú v každej z troch poviedok. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Popravdě horror je dát na DVD s horrorem upoutávky na samé dětské a animované filmy a seriály. Povídkové horrory mám rád. Tenhle je sice na první pohled levný a jednoduchý, ale ne úplně vyloženě špatný a jde z toho cítit láska k žánru. Tři povídky nepropojuje žádný propojovací příběh, ale komentáře samotného George A. Romera. „Mám podmínku.“ „Jen jednu?“ „Kdybych byl mladší, měl bych dvě.“ První povídka je spíše akčně dobrodružný útěk pralesem. Člověk si u něj zavzpomíná na osmdesátkové pralesně-domorodé horrory a dostane chuť si jimi zpravit chuť. Do horroru příběh hází hlavně romantický závěr. Nejslabší článek povídkového řetězu. Popravdě, stihl jsem u toho vyluštit křížovku (*). „To, že je to klišé neznamená, že to není pravda.“ Druhá povídka má velmi slušnou atmosféru, hezké prostředí, zajímavou zápletku a několik dobrých záběrů. Pro mě nejlepší zářez z filmu. (***). "Paní Normanová? Ten test je pozitivní!" Poslední povídka ve své neoriginální zápletce zaujme minimálně zajímavou stylizací, retro nádechem, pochmurnou atmosférou a zajímavým zvratem. O prsa zobrazených obětí zaostává za druhou povídkou (2,5*). Film je to levný, příběhy tuctové, ale ve své kategorii to není úplně marné. Celkově čistý průměr. 2,5* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další povídkový horor. První povídka se mě docela zamlouvá, prales je sám o sobě krásně děsivý a o to víc nebezpečný. Druhá povídka o mořské panně, či o čem že to už bylo a do třetice všeho zlého jakýsi upír, co neví že je upír. No nic moc, lepší momenty střídají ty slabší,ale ty jaksi převažují. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Povídky hodnotím samostatně, nuže: VALLEY OF THE SHADOW - Naprosto příšerné. Otřesna kamera, střihy, postavy tam jenom zmateně pobíhají, děj odhadnutelný už od začátku, gore příšerně amatérské... Něco tak hrozného už jsem dlouho neviděl. (odpad!) WET - Dokud se tam nezačalo mluvit, bylo to zajímavé. Pak to byla nuda, nuda, nuda, nuda, špatné gore, odhadnutelné finále, konec. Za použití netradiční hororové postavy dávam hvězdičku. Jinak to stálo za prd. (1*) HOUSE CALL - Bohužel nejlepší, ale to neznamená, že je to dobré. Tohle narozdíl od ostatních příběhů nějak vypadalo, ale taky to bylo nudné a odhadnutelné. (1*) Bohužel nejlepším na celém filnu jsou mezipasáže, kde Romero něco říká. Povídky stáli za prd všechny, až na jednu, ta byla tak špatná, že ji snad nikam zařadit nedokážu. Celkový dojem: 1* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

První příběh o expedici v pralese - to byla prachsprostá amatéřina počínající už u amatérské barvy krve, přes trapné herecké nevýkony až po dokumentární kameru. Když mecenáš výpravy říká manželce zmizelého chlapa, že má jednu podmínku, aby mohl expedici financovat, ona se ho zeptá: "Jen jednu?", on jí říká: "Kdybych byl mladší, měl bych dvě". Tak tam to mělo taky skončit. Prostě to mělo skončit v té kanceláři jako porno a bylo by to víc než na odpad. Druhý příběh už byl o dost lepší. Sám starší chlap v domku na chladném pobřeží. Moc se tam nemluví, a proto je atmosféra dost cítit. Kamera je taky poznat, že není amatérská. Postavy adekvátní. Takže zde bych se nebál dát tři hvězdy. Poslední příběh byl dobrý v tom, že byl zasazen do devatenáctého století, takže zaváněl romantickým tajemnem. Ale prakticky v něm šlo jen o rozhovor matky s doktorem. Jinak kamera poloamatérská. Tedy něco mezi jednou a dvěma hvězdami. Celkově jedna hvězda, protože celkově to velice zapáchalo amatérismem. ()

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt špatné. Celé to je natočené dost amatérsky (ikdyž to by možná ani tak nevadilo) a hlavně ty příběhy jsou hodně mdlé. Třetí povídka je jednoznačně nejlepší, ale to pořád neznamená, že je dobrá. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Blá blá blá, mrmlalové hloupoučcí. Nerozeznáte krásnou hororovou lekací klasiku od své tupé makovice. A to je asi tak všechno. BAF!!! ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Typicky béčkové dílko...První díl katastrofa! Nuda, nuda a zase nuda. Žena jede s výpravou do pralesa kde se před lety ztratil její manžel. Nakonec výjde najevo, že jej sežrali kanibalové (asi kanibal jedináček, protože za celou dobu tam byl stále jen jeden a ten samý) a finální mluvící hlava napíchlá na kůlu tu sračku úplně spláchla do haj***:) Druhý díl byl asi nejlepší...muž co vyrábí nějaké cetky a pak je prdává najde na pláži skříňku z jadeitu v níž je ruka, od muže z krámku se dozví tajemství o mořských panách, které se dají zabít jen tak, že se rozčtvrtí a kusy se uzavřou do jadeitových sříněk. Pukud se kusy dají k sobě spojíse, mořská panna zase ožije a zabije toho kdo jí to udělal i toho kdo jí pomohl...chlápek kosti spojí, večer mu panna ukouše nohy...ráno má mořská panna nohy a chlápek ocas...Třetí příběh o doktorovi, který dorazí do opuštěného domu, kde žije matka se synem, který si stále myslí, že je upír. Nakonec doktor zabije chlapce i matku a výjde najevo, že on je upír, chlapce kousl a myslel si, že to nepřežil...První díl odpad!, druhý díl 3* a třetí díl 1*.... ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Zase az taka hroza to nie je, aaaale... Faktom je, ze prva poviedka je natocena vyslovene amatersky: pribeh o nicom, kamera uplne dementna, strih robili asi v krajcirstve... Druhy pribeh je uz o cosi zaujimavejsi, celkove prevedenie vskutku neurazi, dokonca by som tam videl z hladiska atmosfery jemny naznak H.P. Lovecrafta, avsak v globale opat nic prevratne. Ceresnickou na torte je az tretia poviedka, ktora je spracovana na sposob "stareho filmu", avsak nepochopim, preco ju rovno autori nehodili do CB, urcite by to nabralo este vacsie grady. Rozhodne vsak ocenujem paradnu atmosferu a zaujimavy zaver. Napokon z toho teda mame cisty priemer a cudujem sa, ze sa do toho celeho nechal zamontovat aj majster Romero. Avsak ako film na jedno pozretie to nie je zle, mno. 50% ()

Reklama

Reklama