Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život. (oficiální text distributora)

Recenze (241)

POMO 

všechny recenze uživatele

Remake klasiky 13 Ghosts Williama Castlea. Atmosféru a strach vystriedal dynamický strih a krvavý make-up. A z klasickej predlohy s gotickým spracovaním sa stala ďalšia moderná zhovadilosť s vyblískaným sklíčkom na kamere a prázdnotou v režisérovej palici. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Byla to naprostá blbost, ale jako komedie super. Všichni tam běhali v debilních brejlích a já se smál. A pak to klasický NECHOĎ TAM a on tam samozřejmě jde... A navíc tam hrála Shannon Elizabeth. :-) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Docela výživnej filmík, kterej dokáže zasytit touhu po oddychovém hororu(?). Oni duchové nevyvolají patřičný strach, spíše párkrát vyděsí v nevyhnutelných lekačkách (asi tak jako slovo "vyděsí" napsané s měkkým "i", viz níže). Příběh je ohromně předvídatelný (což je vzhledem k ději dost zvláštní), herecké výkony ucházející, některé i docela potěší (samozřejmě myslím Shannon Elizabeth:). Prostředí filmu je docela zajímavý, i když mírně za vlasy přitažený... Takže slabší 3. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po x letech jsem si film pustil znovu, ale nyní v BLU RAY se zvukem DTS. Umíte si asi představit ten ostrý obraz a super zvuk na velké obrazovce. Paráda..... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. The Juggernaut ,2. What's In The Basement ,3. Main Title ,4. Entering The House ,5. Cyrus' Will ,6. Rafkin Struck Down ,7. The Jackal Attacks ,8. The Princess ,9. Junkyard ,10. Opening Of The Chambers ,11. Rafkin Dies ,12. Ben Moss Splits ,13. The Hammer ,14. Leaving The Library ,15. Gene Returns ,16. The Ghosts Escape ,17. The Arcana ,18. The Angry Prince ,19. Bobby Gets Lost ,20. Cyrus Returns ,21. The 13th Ghost ,22. The Machine Destroyed ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

duchové = dobří, barák = krásnej, herci = ušly, příběh = docela zajímavej, ale když se to všechno spojí dohromady, moc to nehraje.. byla to opravdu taková hororová komedie :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mňa to čertovsky bavilo a to Silverovu a Zemeckisovu firmu Dark Castle Entertainment (ďalej napr. LOĎ DUCHOV alebo GOTHIKA) nijako zvlášť nemilujem. Bavili ma herci (F. Murray Abraham, v rámci možností umiernený maniak Matthew Lillard ale aj „Monk“), bavil ma šikovný scenár (v podzemí „skleneného“ domu sú duchovia, dostanú sa síce na poschodia, ale vidíte ich len ak si nasadíte špeciálne okuliare a oni vám môžu fyzicky ublížiť, len ak nie je v blízkosti to „správne“ sklo s čarovným hieroglyfom, ktorý krvilačných duchov zastaví), bavili ma vizuálne PRENÁDHERNE spracovaní duchovia (ak sa o nich chcete dozvedieť viac, pretože každý z nich má „vlastný“ príbeh, odporúčam bonusy na DVD), bavila ma nádherná výprava (keď uvidíte veľký sklený dom uprostred temného lesa, možno sa aj vy spýtate, či 13 DUCHOV nezískali oscarovú nomináciu za najlepšiu výpravu len preto, že sú „obyčajným krvákom“) a bavili ma nekompromisne krvavé scény (Silver a Zemeckis sú si v podstate sami sebe pánmi a nemusia brať ohľad na nejakú trápnu MPAA, ale nakrútiť si poriadnu masakru). Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/146838/13-duchov-80.html ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj oblibenej horor. Z hlediska nejakyho vystraseni to sice nic moc neni, jen parkrat vcelku povedena lekacka, ale ma to slusnou atmosferu, film je sviznej a ma jen nakejch 80 minut. Navic tu je paradni particka 12 duchu, z nichz nektery dostanou bohuzel malo prostoru, ale vsichni jsou spravne odporny a hlavne v druhy pulce to je skvela prehlidka gore. I kdyz zase ne nic, z ceho by se clovek zeblil. Ale po trikovy strance taky povedeny, hudba taky slusna, navic to zarikavani dodava na atmosfere a herci sice nic moc nehrajou, ale je tu sympatak Monk a sexy Shannon. Takze ackoliv po jednotlivejch strankach nejde o nic extra, jako celek me to vzdy skvele bavi a ze uz jsem film videl nekolikrat. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný horror, kterému by k plnému hodnocení stačilo trochu vážnosti a více strašidelnosti... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ani Joe Berlinger se nebude v rohu schovávat a ani nemá důvod se nějak červenat i jeho "klišé horor" Blair Witch 2 mě více dostalo a to je co říct ! Radši si dám 2x po sobě Final Destination 4 než tohle. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Má to celkem slušný triky, ale je to až moc nudný, pár slušných zabití tam je, ale moc málo na to aby to byla aspoň pěkná vyvražďovačka ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pojetí strašidelného domu, který není dotažen do konce, což je obrovská chyba. Kostýmy a nápady jsou vskutku dobré ovšem, atmosféra pokulhává, což u hororu nesmí být. 55% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po HOUSE ON HAUNTED HILL druhý film ze spotřební hororové produkce Dark Castle Entertaiment, opět předělávka dalšího duchařského hororu od Williama Castlea, po kterém se společnost pojmenovala. Vzdor řiďounkému ději, otravným postavám (děcko, ukecaná černoška, která jakoby sem zabloudila ze SCARY MOVIES, i tradičně ujetý Matthew Lillard je na hraně) a příliš melodramatickým duchům, jejichž jednotlivé příběhy nám ve filmu zůstanou utajeny (číhněte na bonusy), ale tenhle filmový strašidelný barák stojí za pozornost a to právě díky velmi pěkně nadesignovanému domu, originálně pojatému jako záhrobní mašina běžící na duchy. A rozervat Shannon Elizabeth podprdu taky neuškodilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Monk a skleněný dům strašidýlek. Nepodařená epizoda, kde se zase kňourá nad ztrátou manželky a chůva má blbé kecy. Vizuál je chválen, ale mě nenapadá proč (snad leda masky), kulometný střih trhá oči z důlků a o nějaké děsivosti si to může jenom nechat zdát. Narozdíl od Ghost Ship se tu tělo krájí vertikálně, ale ta neschopnost dodat nějaké hororové vzrušení je společná. Není se co divit, že USS Steve Beck zamířila ke dnu.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Diabolský kúsok sa podaril Beckovi, škoda, že jeho duchárska séria po Lodi Duchov nepokračovala. Aj keby som bol radšej, keby na tento štýl. Síce ľakačiek by sme vedeli narátať na jednej ruke. Typické črty typickej béčkariny, pekná ženská, strachopudivý otec, ktorý ale pre svoje deti spraví čokoľvek a zmení sa v hrdinu. Shalhoub ale tomu pridal na dôverčivosti, nápad a efekty boli tiež príjemné, no ale to vmiešanie prvkov komédie nemalo chybu. Bezkonkurenčné morbídne hlášky. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor. Má dosť dobrý príbeh o jednej rodinke, ktorá po svojom strýkovi zdedí veľký, moderne pôsobiaci dom so sklenenými stenami, ale keď už sú na mieste, dom sa nepriepustne uzavrie a tak až neskoro zistia, že v dome je zavretých dvanásť, väčšinou vražedných duchov a od strýka to bola pasca, pretože tam potreboval aj ľudské obete. Spracovanie je celkom slušné, síce táto zaujímavá tématika mala výrazne väčší potenciál, ale ani táto verzia nie je zlá, po akčnejšom úvode sa už dej presunie do domu, kde sa nejaký čas len divák zoznamuje s postavami a myšlienkou filmu, ale celý čas je to celkom slušná zábava, ktorá sa zaobišla bez výraznejšie slabých miest. Hororových scén tu nie je až tak moc, ale aspoň tie sú celkom dobré. Chcelo by to väčší počet obetí, pretože až na úvod ich tu je dosť málo, ale tie sú väčšinou obsahovo aj vizuálne dobre zvládnuté a tak nechýba napríklad efektné rozlomenie človeka alebo preseknutie dverami. Najviac sa mi páčí úvodné chytanie ducha masového vraha, ktoré je vrcholom filmu. Po stránke typických hororových prvkov tu moc nie je o čo stáť, ešte v úvode celkom cítiť snahu, ale potom už vôbec. Ale pochváliť môžem výber duchov, sú rozmanití a väčšinou aj zaujímaví a minimálne ten posledný chytaný v úvode si vie získať rešpekt, len nedostali dostatok priestoru. Herecké obsadenie nie je zlé. Tony Shalhoub v hlavnej úlohe, alebo aj Matthew Lillard, len pri väčšine mi moc nesadli herecké výkony. Réžia mohla byť aj lepšia, no sklamaný nie som, ale aspoň technická stránka je až na pár detailov výborná. Škoda, že si tvorcovia pre príbeh vybrali práve uzavreté miesto s pár ľuďmi, takže sa duchovia ani nemohli moc prejaviť. Keby bol celý film v štýle úvodu, pravdepodobne by to bolo o dosť lepšie, ale aj takto je to celkom slušná zábava. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 64%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Otřesná podívaná, u které jsem se neskutečně nudil. Nejen, že film není atmosférický, napínavý, komediální (no vlastně komediální je většinou v situacích, kdy se snaží být vážný...), ale má také naprosto tragické dialogy. Když se k těm dialogům přidají špatně hrající herci, tak mě napadá jen několik menších důvodů, proč se na tento film podívat, a to jsou vcelku povedené masky, Shannon Elizabeth a jedna povedená vražda. Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Podívejte, tak asi takhle, správnej horor musí mít koule. No to není sprostý, ale ty grády, které má třeba dobrá muzika, jsou u filmového žánru postaveném na silném prožitku jaksi zapotřebí. A tak si tu tak říkám, kde udělal Steve Beck chybu? Co se námětu a nebo alespoň prostředí, kam jest zasazen týče, potenciál tu byl. Kdepak, tohle nebyl žádný vůl, ale docela slušný býček, který může ještě hodně natropit, ale proč ho vykastrovali tím tupým pokusem o humor a mizerným dávkováním napětí? To mi tedy choroš nebere. Jasně, píše se tu v žánrovém vyhranění, že jde o horor z prvky komedie, ale ruku na srdce, zasmál se tu někdo? Tony Shalhoub, kterého si možná mnozí upomenou z nedávno vysílaného seriálu Můj přítel Monk (2002), v kontrastu k magoroidnímu týpkovi představovaného Matthewem Lillardem (dříve magoroidní týpek z Vřískotu), působí poněkud křečovitě a stejně rozvržení ostatních hraje na podivnou notu. Do značné míry vše kompenzuje poměrně slušné digitální běsnění, co se vzhledu domu a v neposlední řadě duchů samotných týče, a taktéž moderní klipová kamera, ze které mi občas poskakoval genofond v hlavě. Když bych se tedy zaměřil výhradně tímhle směrem, pak bych mohl Thir13en Ghosts směle zařadit do průměru, ale protože nelze opomenout děravý scénář, slaboučký konec a maličko nevychytanou hudbu, musím s politováním oznámit, že k průměru tentokráte nesáhnu. Avšak ony dvě hvězdičky s upomínkou na následné Beckovo dílo Loď duchů (2002) jsou přeci jen předzvěstí slušnějšího pokoukání. Jedna rada na závěr, když budete mít na obrazovce duchy, vynadejte Stevovi. [4/10] ()

Reklama

Reklama