Reklama

Reklama

Josh a Cooper zoufale přemýšlí, jak si vylepšit katastrofální prospěch, když se dozvědí o podivném historickém pravidle, tradovaném na jejich univerzitě. Student, jehož spolubydlící spáchá sebevraždu, musí od profesorů dostat jedničky. A pojmou ďábelský plán, že si takového spolubydlícího opatří... Josh Miller je svědomitý vysokoškolák, který získal prospěchové stipendium. Jeho jediným problémem je spolubydlící, bohatý Cooper Frederickson, který na školu kašle, protože jeho otec je majitelem velké firmy a drží mu teplé manažerské místečko. A tak Cooper místo učení pořádá divoké mejdany, čímž rozptyluje Joshe a jeho studijní výsledky se výrazně zhoršují. Brzy však dojde i na Coopera, když se ve dveřích objeví jeho otec a oznámí mu, že místo dostane, jen když úspěšně dostuduje. Jeden bývalý student oba průšviháře upozorní na pozapomenuté pravidlo, zapsané ve školních stanovách. Pokud některý student během školního roku zemře, kamarádi z jeho pokoje dostanou s ohledem na zármutek a trauma bez zkoušek samé jedničky. Josh a Cooper se začnou rozhlížet po zoufalci, který má nejblíž k tomu, aby spáchal sebevraždu. Prvním kandidátem se stane Cliff, ale ten by s sebou na onen svět zřejmě vzal i je dva. Jako další potenciální sebevrah se jeví Buckley Schrank, počítačový expert, který má utkvělou představu, že Bill Gates chce jeho mozek. Nastěhují si ho do pokoje a pokouší se ho dostrkat k sebevraždě. Dosáhnou ale pouze toho, že mladík, přesvědčený, že ho chtějí zabít, z pokoje uteče. Poslední nadějí se stává Matt, který neustále mluví o sebevraždě a vypadá vážně v depresi. (TV Smíchov)

(více)

Recenze (21)

Mire 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, na obrátkach to začalo naberať keď do deja vstúpil šialený Cliff, ktorý okrem pri zapaľovaní bonga zapálil vlasy Alyson Hannigan (by ma zaujímalo či to nebola len parochňa :D) a dobrý bol aj ten pomätený paranoik, po ktorom údajne ide Bill Gates :D Každopádne keď sa pozerám aké veľké izby majú na amerických intrákoch, a nie 3x3 metre pre dvoch, tak ma chytá riadna závisť :( No a na záver nechýba epilóg o osudoch jednotlivých postáv, to že Cliff prežil tú plavbu bolo riadne prekvapenie :D ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Josh bývával výborným studentem - dokud se na koleji nesetkal s Cooperem, který zde přežívá jen díky protekci svého otce, a který ví, že když škola nevyjde, místo má v otcově firmě zajištěno. Když ale oběma začne hrozit vyhazov, začnou zkoumat možnosti, jak si svůj prospěch vylepšit. Učení...? To je pro béčka - stačí polozapomenutý paragraf školního řádu, který říká, že pokud někdo na koleji spáchá sebevraždu, jeho spolubydlící mají automaticky postup do dalšího ročníku zaručen. Ale kde najít ochotného sebevraha, který by se stal jejich spolubydlícím?... Tak tohle bylo vážně hodně - samotné téma mi přišlo hodně zajímavé, originální a docela i vtipné (a ani bych se nedivil, kdyby bylo i částečně pravdivé). O chlup horší to bylo již s filmovým zpracováním, kteréžto zajímavé, originální a vtipné bohužel nebylo (čemuž částečně dopomohl i nepovedený český dabing) a herecké obsazení hlavních dvou hrdinů. Naopak se mi docela líbili vybraní sebevrazi, a to hlavně ten v podání Lochlyna Munroa (ten si musel natáčení fakt užívat). Nicméně i přesto jsem se docela nudil... ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku si človek kladie otázku, čo je na tejto komédii preboha vtipné. Potom si však naša "vypečená" dvojica začne hľadať kandidáta na samovraždu, a začína sa "nářez" pri ktorom som skoro sám zomrel od smiechu. LOCHLYN MUNRO hviezda "nižšej svietivosti" (s podivným ženským menom), ktorý v kvantách priemerných až podpriemerných filmov podával značne nevýrazný až "unylý" výkon, tuná EXCELUJE. Navyše ani ďalší kandidát - paranoik s utkvelou predstavou, že ho chce zabiť BILL GATES - vás nenechá vydýchnuť. A v porovnaní s ROAD TRIPom je to perla. (23.1.2008) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Naprosto stupidní a ujetá blbost o dvojici rozdílných kamarádů (jeden šprt, jeden borec), která své studijní problémy řeší tím, že hledá spolubydlícího, který se zabije a škola je nechá kvůli traumatu prolést do dalšího ročníku...Že je to uvedeno ve stanovách. Jedna hvězda je za pár vtipných situací a hlášek...jinak ale strašné. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to během zkouškového období jenom proto, aby mi film dal nějakou radu, jak získat lepší známky. A už vím, jak to udělat. Stačí si sehnat labilního spolubydlícího a chytrou taktikou ho dohnat k sebevraždě. Problém je, že nebydlím na koleji. Takže bych se jedině mohl pokusit dohnat k sebevraždě svoji sestru, jenže jsem si na ní za tu dobu tak nějak zvykl (možná to zkusím na nějakém plyšákovi, který jí patří:-). Takže mi asi zbývá plán číslo dvě a to znamená: učit se. Mrtvý na univerzitě je průměrná teenagerská komedie, která nabízí několik zajímavých postav (paranoik přesvědčený o tom, že jde po krku Bill Gates) a pár černých vtipů, ale rozhodně nečekejte nějakou salvu smíchu. Za pochvalu stojí to, že se film vyhýbá samoúčelnému nechutnému humoru, ve kterém se utápí spousta bratříčků. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama