Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Get Thrashed je pohled do začátku 80. let, kdy kapely jako Metallica, Megadeth, Exodus nebo Slayer přišly s novou formou hudby thrash metal a staly se jejími průkopníky. Tento dokument mapuje začátky těchto kapel a ukazuje, jak tehdejší doba vypadala. Divák má možnost zhlédnout koncertní záznamy a rozhovory s jednotlivými členy kapel, které spolu jednou provždy utvořily styl plný rychlých riffů a šílenství - thrash metal! (Punisher)

(více)

Recenze (8)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dokument o vzniku jednoho z nejnářezovějších metalových žánrů. Spousta zajímavých informací o vzniku dnes již legendárních kapel, o tehdejší metalové scéně v různých koutech USA, o postojích hudebních vydavatelství. Díky rozhovorům s přímými aktéry tehdejších událostí se člověk dozví, co všechno vznik něčeho takového tehdy znamenal a co způsobil. V tehdejší době to muselo být pro společnost něco jako zjevení. Pro někoho pekelné, pro jiné zrod božstev. Thrash Metal připravil úrodnou půdu pro spoustu kapel, co přišly potom. Tady se psaly hudební dějiny. Vznikalo něco zcela nového, drsného a krásného. Jedna z posledních vět ke konci dokumentu byla, že sami hudebníci vlastně v té době snad ani nemohli tušit, co právě vytvářejí. Že zakládají nový žánr a že se stanou modlou pro miliony lidí. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Milý Borici Modelů. Slovo omezenec se opravdu, ale opravdu, neskloňuje podle vzoru růže. To by jsme za chvíli mohli být všichni uživatelé Modelemi a to bych asi nedal. Pako dlabaný. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dokument o mém oblíbeném hudebním žánru, ale to neznamená, že mu nadržuji. Ten dokument je opravdu dobrý :) ()

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Učebnice dějin thrashmetalu a absolutní povinnost pro fanouška tvrdší metalové muziky. Obzvláště popis americké scény je precizní. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Až na slabú kvalitu obrazu u jednotlivých záberov a rozhovorov je to fajn dokument, ja by som aj privítal väčšiu dĺžku kde by šli ešte trochu viac do hĺbky. S nemeckou scénou sa rozhodne mohli pohrať ešte viac a v neposlednom rade aj švédskou neo-thrashovou vlnou z konca 90's. Ale aj tak dobré, pre zapáleného thrashera zaujimavé pozeranie. ()

Oldies 777 

všechny recenze uživatele

Zcela zbytečné pro ty, co metal rádi nemají. Povinnost pro ty, co jím žijí. Možná by se dalo diskutovat o tom, které kapely by mohly dostat větší či menší prostor, ale to je detail. Pěkně poskládaný dokument o tom, jak vznikal v 80.letech tento subžánr . V tehdejší ČSSR této hudbě zrovna pšenka nekvetla, desky se kupovaly draho na burzách, vizuální podobu kapel jsme znali pouze ze stránek pašovaných časopisů, nebo z obalů LP desek. Vidět koncert či klipy v televizi bylo absolutně nemožné. Parádní doplnění informací i po takové době. Dokumentu by slušela i seriálová podoba o několika hodinách. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Veľmi poctivý dokument o trash metale, v podstate od jeho vzniku až po súčasnosť, aj keď to len v náznakoch. Príbehovo sa však tvorcom dokumentu podarilo dosiahnuť pocit, ktorý aj citujú - a kruh sa pomyslene uzavrel. Určite by sa našla kritika na povrchnosť, na kapely nespomenuté, prípadne na stereotypnosť metalových dokumentov. V každom prípade je minimálne veľká štvorka rozobratá pomerne poctivo. Zaujal ma aj objektívny pohľad vyspelého/už dospelého trashera - tvorcu dokumentu (ktože to vlastne je?) - na crossover éru 90tych rokov. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný dokument o histórii jedného z najznámejších metalových subžánrov. Je tu cítiť zameranie na americkú scénu, ktorá je rozobraná dosť podrobne. Určite by prospelo, keby tá európska dostala viac priestoru. Predsa len vznikla za iných okolností a formovali ju úplne iné veci. Bolo pri nej viac cítiť kontakt s ostatnými subžánrami (v tej americkej spomenuli presah do niektorých modernejších fúzii, no neuviedli, že death metal tiež vychádzal z thrashu - viď. napr. Possessed). Napríklad pri tom Celtic Froste nebolo uvedené, že thrash vlastne nehrali. Bolo vidno, že dokument tvorili americkí fanúšikovia a kapely. Viem si predstaviť, že pri dlhšej stopáži by sa tieto neduhy dali eliminovať. Zároveň si uvedomujem ako by tento dokument hodnotil niekto, kto metal nikdy nepočúval. ()

Reklama

Reklama