Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (103)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Juan of the Dead. We kill your loved ones. How can I help you? Zombie subžánr je odjakživa velmi otevřený tomu, aby do něj filmaři procpali různá sociálně-politická témata, kritiku, satiru. Proto se příliš nedivím, že v tomto kubánském komediálním (až parodickém) hororu vystupují právě zombíci (dle kubánských médií disidenti podporovaní vládou USA :-)). Přestože je na filmu znát nízký rozpočet (zombie apokalypsa není něco, co přesvědčivě natočíte za pár šupů), vůbec to nevadí, protože za kamerou evidentně nestáli blbci, kteří nemají co říct. Zombíci vypadají fajn, postavy jsou fajn, humor je fajn a prostě celé je to velmi fajn. A ke konci se dočkáte i jednoho krásného vyznání lásky :-D. Palec nahoru, doporučuju. I want to leave this place and travel around the world. If anyone asks me where I'm from, I'll say I'm from Cuba. If they ask me what Cuba is, I'll say it's a small socialist island in the Caribbean. If they ask me what socialism is, I'll say it's a social system established by Fidel Castro 50 years ago. If they ask me who Fidel Castro is, I'll stay there forever. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Juan de los Muertos je podobně jako takový Soumrak mrtvých další z mála zombie komedií, která už svojí vlastní podstatou musí bavit. Prostředí Havany nebo neobvyklé postavy, kterým právě Juan vysloveně dominuje svojí postavou anti-hrdiny, jsou hlavním důvodem, proč stojí za to tenhle film vidět. Dokonce i inteligentní humor, který si vysloveně hned několikrát dělá legraci z Kuby, dokáže hodně pobavit. Na druhou stranu mi vadilo, že film tak nějak vůbec nic nevysvětluje. V podstatě nemá žádný příběh, žádné vysvětlení a žádný průběh. Juan mrtvoly ve vodě vnímá jak já psí hovno na chodníku a zvyknout si, že co Kubánec, to vlastně lempl, taky není nic jednoduchýho. Fakt horší, jak celej jih Evropy. A to už je hodně, co říct. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO NĚCO JAKO BRANNÉ CVIČENÍ, ALE TENTOKRÁT PROTI NÁM NESTOJÍ AMÍCI, ALE SKUTEČNÍ NEPŘÁTELÉ, KTEŘÍ ŽIJÍ KOLEM NÁS. POKUD JE NÁM ZNÁMO, NEDAJÍ SE ZASTAVIT. MAJÍ HLAD, ALE NESPOKOJÍ SE S KOČKAMA....“ /// Vodlehčená zombárna, kde vtipný maj bejt trapáci co v ní hrajou, socialistická Kuba či snad honění péra na střeše? Mládenci bacha! – já su kurevsky rozmazlenej!! Protože u takovejhle píčovin očekávám hlavně zábavu, úvodní půlhoďka mě moc nenadchla. Naštěstí pak to leze nahoru. Tohle není Amerika, takže žádný brokovnice, kulomety…., ale pádla, prak, harpuna… - tož Kuba no. Ucházející chorea v akci (bavme se o vtipu a ne efektech) celkem bavěj (ti dva se mi zdaj dokonce i menší trapáci) a nadrženější publikum nenechá v klidu Andrea Duro. Třeba jim pak ani nebude vadit, že na efektech se šetřilo (vídíte, že mě jen tak nějaká bába nevojebe – já si toho všiml!). Ale co, rozpoznat to dobré od špatnýho bejvá v komunistický zemi vždycky těžký. Stejně jako vohodnotit tuhle kravinu. 2a½! - dám 2*, páč jak jsem říkal, su rozmazlenej Chilleramou (a klidně zmíním i Detention). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem nikoho neviděl na Kubě podnikat. 2.) Revoluce nebo smrt – v tomhle ještě nemám jasno. 3.) Thx za titule ,,MEVRT“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pohodová, nenáročná, exotická oddychovka, nič viac a nič menej. Najmä v druhej polovici som sa bavil viac než dosť, a bolo cítiť, že sa bavili aj všetci zúčastnení. Režisér sa totiž koncentroval len na komediálnu stránku, takže šlo len o to, ako čo najoriginálnejšie a najvtipnejšie odkrágľovať nejakého zombíka (scénka s drôtom nemala chybu). Už len stačilo, keby tvorcovia pridali viac gore a trochu popracovali na maskách. Keďže som však čakal úplnú blbosť, môžem len zatlieskať príjemnému prekvapeniu. Veľmi silná troječka. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Konečne po zhliadnutí DVD môžem zo seba spokojne vytrieskať , že je to K***vsky nadupaná Kubánska , filmová cigára, z ktorej kdekto vydýchava ten " CUBA de los Muertos " Nedá Mi ale nedopísať - REVOLOOOLUUŠŠŠNNN !!! Te Quiero. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kubánska revolúcia ta trošku inak :) Juan, hlavná postava tohoto príbehu riadi skupinku kamarátov s ktorými čistia v meste okolité ulice od zombie. Založia si s.r.o. - čku "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci uvedomujú, že ak sa chcú zachrániť, musia opustiť mesto. Juan je však typickým revolucionárom, ktorý je pre záchranu svojej vlasti ochotný aj umrieť. Skutočne, neskutočne odľahčená verzia zombie hororu, ktorá rieši nejeden sociálny problém Kubánskeho ľudu. Pobavil som sa na výbornú a myslím, že táto hororo-komédia vyčarí úsmev na tvári nejedného diváka - 75 %. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hrábnout do zombič žánru a vytasit se s novotou je stále těžší. Na to jeden potřebuje buď neotřelou fantazii, nebo zcela jiné, v zápaďákově neokoukané prostředí. A odlišnější kulturu. Povedlo se. Juan, tento týpek s ručkama jako hůlčičkami, výrazem, balancujícím na hraně mezi protřelostí a debilitou a povahou, při které bude na své Kubě vždycky libre, se stal poměrně nečekaně kukuřičkou na lejnu žánru. Pokud se zkusíte uvolnit a vnímat tok času trošku pozvolněji, v Evropě by jeden řekl ,,jižansky", můžete si vychutnat fórky a nadsázku v odlišném tempu i intenzitě, než bývá u euroatlantických komedií zvykem. A jakmile zazní ,,disidenti" nebude již pochyb, že i kdyby jen pro tenhle vtip stál nečekaný Bruguésovo majstrštyk za to. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je to nízkorozpočtové, ale presne ako píše Big Bear si i ja myslím to isté. Kiež by každá nízkorozpočtovka dopadla aspoň takto. Humor a nadhľad sú najsilnejšie stránky tejto pošahanej zombie komédie a nešetrili ani krvou. Vtipných momentov je tu veľa, občas slabší, občas trapnejší, ale každý si určite nájde tu svoju "naj" scénu. U mňa vyhrala hodená hviezdica do hlavy zombie a následná reakcia jednej pani...Pobaví scéna v náklaďáku plnom naháčov i nesmrteľný symbol socializmu- auto Lada. O niečo vyšší rozpočet, možno viac humoru a takmer iste by to bol hit. Takto je to len malý veselý zombie film, ktorý poteší práve tých, ktorí hľadajú presne toto. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Uáááá!" Švih! ,,To sem se naučil v Angole....to je na dlouhý povídání." Zábavná zombie komedie, která se občas zapomene, ukáže obrazy neštěstí a utrpení, ale pak to divákovi opět osolí. Hrstička zoufalců bojuje o přežití. Ba co víc, založí si podnik na zabíjení příbuzných a přátel všech, kdo zavolají. Taková čistící rota. Kromě hlavní dějové linky je dobré sledovat i druhý a třetí plán. Zatímco probíhá nějaká akce v popředí, v pozadí se děje leccos vtipného či masakrálního. Nebo si jen hlavní postavy povídají o životě, zatímco za nimi se odvíjí akce...nenápadně...jen tak bokem. Pěkné jsou i různé odkazy, např. žralok mezi zombie pod vodou připomene Zombie 2, akorát zde je neuvěřitelně rychlý. Likvidace zombie je vtipná i brutální - krev stříká proudem až na kameru. Trochu mi jen vadil Lazaro (J.Molina), jelikož vypadal jako Okamura, a tak jsem čekal, že bude zmasakrován.... Na konci ale potěšily vtipné titulky za doprovodu Sex Pistols! Pěkné. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší zombie komedie, co jsem kdy viděl. Když to porovnám s doposud nejoblíbenější a druhou nejoblíbenější, tak tady je ta zábava ještě o level výš, takže musím tasit plný hodnocení. Je to prostě prdel jako sviňa, tlemil jsem se od začátku až do konce. Někomu možná komediální prvky u zombíků nesedí, já jsem si ovšem film nadmíru užil. Děj, o který ani tolik nejde, je v pohodě, prostředí více než zajímavé, hlavní protagonisté zrovna tak. Některý situace jsou možná až moc, ale těch je vážně jen pár, takže se to dá přehlídnout. Stručně řečeno: Megazábavný masakrální nářez. 85% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zombie film s nádechem humoru miluju. Tohle mi sedlo do noty. Kuba v obležení nemrtvých a partička cvoků s prakem, šátkem přes oči, mačetami, bejsbolkou a pádlem si nešlo nezamilovat. Vyhrocené situace brali s klidem a tam kam to šlo byl vložen vtípek, který rozesmál. Hodnocení - lepší čtyři. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Juane! Tvá sousedka už je taky disident! '' --- Zombie filmy se dělí na dvě skupiny, ty co jsou míněny vážně jako survival horory a pak ty, kde se z tématiky nemrtvých dělá sranda. Tahle koprodukční záležitost se povedla a byl jsem tím dost překvapen. Čekal jsem další koukatelnou zombie komedii, na které se poslední dobou zaměřili spíše Britové. Dost se divím, že to Kuba koprodukovala, protože těch narážek na režim tam bylo více než dost. Z dřívějších filmů jsme si zvykli, že tvůrci nákazu umístí do nějakého velkoměsta např. Londýna. Zde je to prosluněná a lety neudržování lehce oprýskaná Havana, kde kromě taxikaření, okrádání turistů a válení se v lehátku na střeše věžáku s lahví rumu v ruce není moc do čeho píchnout (pokud ovšem manžel snědé sousedky není zrovana v práci). Hned z počátku nás film seznámí s dvěma Kubánci, kteří ví že Kuba je pajzl a konečná, ale co sakra v té Americe, dyť tam by po člověku chtěli aby pracoval! (to mi trochu připomíná naše Kubánce)! A tak si hoši vegetí, užívají věčného slunce, šmírují lesbické sousedky pootevřenými žaluziemi okna až do doby kdy město napadne podivná nákaza. Vláda je s vysvětlením ihned hotova. Jsou to disidenti podporovaní proradnou Amerikou, kteří ruší pořádek.... Někdo tu psal o nízkorozpočtovce... Přál bych tedy jinejm nízkorzpočtovkám, aby vypadali jako toto! Opuštěné ulice plné nabouraných a vyrabovaných aut jsou skvěle udělané, disidentů jsou ve filmu doslova stovky a panoramatické záběry na hlavní město ostrova svobody s hořícími mrakodrapy jsou perfektní. Opálení kucí, hrající hlavní hrdiny mají charisma a co se týče vtipů, je jich film plný. A jedná se o inteligentní humor, žádné prdění a krkání! Tohle byl pro mne skvělej výlet a za mně je to na 4 třtinové nože. * * * * ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Dobrej kousek, tahle komedie mi svým putovním stylem hodně připomněla Cockneys vs zombies, nehledě za to, že sem tam přišla se scénkou, či hláškou, nad kterou jsem se prostě nedokázala nepousmát, především prvotní likvidace něčeho (co to je? upír?) mě přinutila zahodit telefon, zhasnout světlo a věnovat se Juanovi naplno. A vyplatilo se, nad čtvrtou hvězdou jsem sice jen váhala, ale chuť pustit si to znovu mám už teď. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

A doprdele! Tak toto bude na delší povídání....Jsme na Kubě, jsme jakýsi vekslácký póvl milující svou zem, plivajicí po disidentech, plivající po Americe. A hle, něco zvláštního se děje, už i na tu naši Kubu dorazili zombies. Tady by se zdálo, že se film ubere klasickou dráhou "zombie-komedie", ovšem je zde pár sakra podstatných rozdílů.1) SPOILER - Jak se asi zachová hlavní hrdina? Paradoxně ne jako socialista, ale jako správný kapitalista - na zomibe epidemii se přece musí vydělat! "Haló, tady Juan Řezník, pozabíjíme Vaše příbuzné!" -no já jsem chcal!!! KONEC SPOILERU 2) Masky, herci, hudba - místy až céčkové, tudíž nedoporučuju puntičkářům. 3) Gagy, hlášky - tak toto je naprosto dokonalé, takto jsem se nenasmál opravdu dlouho, natož u nějaké přiblblé komedie. Mluví se tam hodně sprostě, což hláškám dodává ještě vetší říz, musím říct, že perfektní práci odvedl překladetel ze španělštiny. 4) Je to komedie, bát se nebudete vůbec. 5) Satira, komunismus, kapitalismus, disidenti. = Celkově - já mám nutkání za céčkovost a lehce trapný konec dát 4*, ale nemůžu! Pokud se řechtám jak ten debil každou druhou scénu, tak musím dát plnej. Určitě ne pro všechny, ale pro mě skvělá zábava! ;) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažký konkurent Zombielandu (2009), dokonca ani presne neviem, ktorý zo snímkov sa mi páčil viac. V tomto prípade prevažuje komédia nad hororom. Je tu však všetko a v plnej miere, čo na hororových komédiách zbožňujem. To znamená, všadeprítomný humor, zaujímavé postavičky (niektoré síce hlúpučké, ale s veľkou dávkou šťastia), vtipné hlášky (tých je tu neúrekom), akcia, hororové prvky, slušné gore a dej, ktorý nenudí. Toto všetko v jednom balíčku ponúka slušnú zábavu a pohodový relax. Vlastne čo som prekvapený, veď Španieli... :). 85/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát to bylo dost dobrý.Překvapení jako prase.Strašně mi to připomínalo Soumrak mrtvých a přitom to bylo ůplně jiný.Musím uznat,že Soumrak mrtvých je moje oblíbená hororová komedie.Ale tohle ji rozhodně převálcovalo.Parádní jízda se spoustou rumu,krve a výživných hlášek.Můžu všem jenom doporučit.A komu se to nelíbí,ať mi prdel políbí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Cuba para siempre, zombies gloria!" Štvavý imperialistický škvár, pokoušející se zahryznout revolučního ducha kubánského lidu! Milá a zábavná prča v socialistickém sepraném pánském tílku, coby uniformě svobodného ducha. Veselé, morbidní, sympaticky nadržené i nahláškované. Tuhle exotickou zombie Havanu určitě navštívím i znovu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudná a naprosto nevtipná amatérská sračka plná naprosto nesympatických ksichtů, kterým od samého začátku přejete bolestivou smrt. Efekty jsou úplně úděsné a jsou způsobeny nízkým rozpočtem. To bych zvládl akceptovat, ale pokud tvůrci vědí, že jsou efekty tak debilní, tak proč je tam tvůrci nacpali v takové hojnosti. Ze záběrů na bortící se město se mi chtělo vážně zvracet. Samotní zombíci ujdou. Hlášky se neustále opakují, po druhém poslechu přestávají být vtipné, po třetím poslechu začínají být trapné. Více než hvězdu z toho prostě nedostanu a celé zdejší relativní nadšení je mi naprostou záhadou. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nemusím filmy se zombie, ale tady je to bráno s velkým humorem a nemá to chybu. Naprosto výborní herci !! Při scéně, kde vyznává lásku, jsem ležel smíchy pod stolem. Suprová, trošku krvavá komedie na pozdní večer :) ()

Reklama

Reklama