Reklama

Reklama

Juan de los Muertos

Trailer

Obsahy(1)

Juan spolu s niekoľkými odhodlanými priateľmi čistí okolité ulice rodného mesta od krvilačných zombie. Napriek tomu, že sa situácia zdá bezvýchodisková, dostáva skvelý nápad v podobe založenia s.r.o. s menom "Zabijeme Vašich príbuzných". Odstupom času si však všetci začínajú uvedomovať, že pokiaľ si chcú zachrániť holé životy, musia svoje rodisko raz a navždy opustiť. V Juanových žilách ale koluje revolucionárska krv, vďaka ktorej je pre záchranu vlasti ochotný urobiť čokoľvek! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zombie komedií vůbec s řadou parodických i satirických prvků, která by se při větší propagaci mohla stát kultovní. Disidenti, česnek, tanec, nesourodá partička snažící se vytěžit z nastálé situace nějaké ty chechtáky a samozřejmě spousta krve a černého humoru. Už ani nevím, kdy jsem se naposledy takhle zasmál. 85% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Juane! Tvá sousedka už je taky disident! '' --- Zombie filmy se dělí na dvě skupiny, ty co jsou míněny vážně jako survival horory a pak ty, kde se z tématiky nemrtvých dělá sranda. Tahle koprodukční záležitost se povedla a byl jsem tím dost překvapen. Čekal jsem další koukatelnou zombie komedii, na které se poslední dobou zaměřili spíše Britové. Dost se divím, že to Kuba koprodukovala, protože těch narážek na režim tam bylo více než dost. Z dřívějších filmů jsme si zvykli, že tvůrci nákazu umístí do nějakého velkoměsta např. Londýna. Zde je to prosluněná a lety neudržování lehce oprýskaná Havana, kde kromě taxikaření, okrádání turistů a válení se v lehátku na střeše věžáku s lahví rumu v ruce není moc do čeho píchnout (pokud ovšem manžel snědé sousedky není zrovana v práci). Hned z počátku nás film seznámí s dvěma Kubánci, kteří ví že Kuba je pajzl a konečná, ale co sakra v té Americe, dyť tam by po člověku chtěli aby pracoval! (to mi trochu připomíná naše Kubánce)! A tak si hoši vegetí, užívají věčného slunce, šmírují lesbické sousedky pootevřenými žaluziemi okna až do doby kdy město napadne podivná nákaza. Vláda je s vysvětlením ihned hotova. Jsou to disidenti podporovaní proradnou Amerikou, kteří ruší pořádek.... Někdo tu psal o nízkorozpočtovce... Přál bych tedy jinejm nízkorzpočtovkám, aby vypadali jako toto! Opuštěné ulice plné nabouraných a vyrabovaných aut jsou skvěle udělané, disidentů jsou ve filmu doslova stovky a panoramatické záběry na hlavní město ostrova svobody s hořícími mrakodrapy jsou perfektní. Opálení kucí, hrající hlavní hrdiny mají charisma a co se týče vtipů, je jich film plný. A jedná se o inteligentní humor, žádné prdění a krkání! Tohle byl pro mne skvělej výlet a za mně je to na 4 třtinové nože. * * * * ()

Reklama

navorski 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa jako revoluce. Nebo kontrarevoluce? Před koukáním doporučuju doplnit si nějaké základní informace o kubánském státním zřízení, revoluci a tak. Je tam plno narážek, které dohromady s příběhem s nadsázkou, a možná poselstvím, odkazují ke kubánské realitě. Bez toho to funguje taky, je to docela vtipný, ale je to jako koukat trezorový film bez základního povědomí o normalizaci. Na zombie komedii rozhodně dost dobrý. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa po kubánsku, aneb disidenti útočí! Jako komedie to na mě fungovalo tak půl na půl, některé vtípky byly super, jiné méně, ale když vezmu v potaz autentické prostředí špinavé Havany, samotné zombíky (mraky zombíků), vůbec ne špatnou akci a pár skutečně zajímavých nápadů, musím uznat, že jsem se opravdu výborně bavila. A tu skupinku flákačů a zkrachovalých existencí jsem si taky docela oblíbila. Za mě dobrý. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mi doporučil uživatel MikeCool už více než před rokem, ale já na zombie komedii pořád neměl náladu, takže se na Juana přes rok prášilo v exterňáku a včera to přišlo jak blesk z čistého nebe - Dostal jsem chuť na zombie komedii. Juan tak konečně dostal prostor a jediné co můžu vytknout je to, že jsem si to nepustil dřív. Postavy suprově střelený, povedených scén je víc než dost a hlavně Juanův nejlepší kamarád, pupkáč v neoprénu s vražednou harpunou, je strašlivej masér. Nápad založit si firmu co se specializuje na likvidaci zombíků je výbornej a rozhodně si jednu hodlám co nejdříve založit, konkurence velká není tak proč nezačít směle podnikat, jen si ještě seženu pádlo a jsem k službám. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Film byl poprvé představen na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 10. září 2011. (ČSFD)

Reklama

Reklama