Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (468)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Snad tam není ještě jeden? Film je strašná sračka. Nudné, oplzlé, strašné. VIDĚNO ASI O TÝDEN POZDĚJI - CITÁT - Co je tam ve Vesmíru? A co je za tím a co za tím za tím, a chci to vůbec vědět?........... Jsem potěšen, že noční hlídač v supermarketu takhle skončil. Neměl poslouchat tak hnusnou hudbu. Antonio Guzman jako novopečený Američan dohlídal. CITÁT - NO MORE MURDERS........... Dal jsem tomu snímku ještě jednu šanci, vlastně druhou šanci. Ale i tak se křečovitě držím, abych to nevypnul. Někde na ČSFD jsem totiž četl, že prý jsou tu pěkní mimozemšťané. Tak je chci vidět. Zatím však žádní mimozemšťané, jen tupé dialogy, příšerné úchylné scény a stupidní chování některých individuí. Příkladem je určitě debilní chování Boba s matrioškou. Bob je prostě blb s velkým B. To je humor. Prst na stopce nechtěl zmáčknout Stop a čekal na mimozemšťany. Ti nakonec přijdou (vylezou), ale jejich příchod naznačovala spousta scén převzatých z jiných filmů. Tak nevím, zda to byla parazitace nebo parodie. Pravda, mimozemšťani jsou nádherní, ale příběh nezachrání. Finální scéna je dramatická a vizuálně nádherná. Je možná dobré vše přeskočit a pustit si jen posledních patnáct minut. CITÁT - Miř na pinďoury............. Poslední scény jsou za tři. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Neškodná komedie, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nepobaví. Hlavním problémem je, že děj nedrží moc u sebe a vtípky nejsou nikterak bláznivé, ale člověk se u nich spíš jen občas pousměje. Hlášky tu chybí úplně, což je škoda. Scénař tu moc nefunguje, protože některé věci nedávají moc smysl, ale naštěstí je to tak svižně natočeno, že to člověku moc nedochází. Ač je tu pár efektů, o ně tu nejde, protože odpovídají nižšímu rozpočtu. Ústřední čtveřice šlape, i když jediný využitý tu byl jen Jonah Hill, který si roli užívá, ostatní jedou jen na půl plynu a moc nezaujmou. Stiller je nevýrazný, Vaughn se snaží až moc a Aoyade je prostě podivín, na což se tu i dost hraje. Je fakt, že po doběhnutí titulků z člověka ten film vyjde a nic v něm nezanechá. Inspirace Predátorem a Vetřelcem je znát asi až moc. Naopak se musí ocenit na komedii poměrně krvavé scény, slušná atmosféra a asi dvě vyvedené lekačky. Snímek to špatný není, zároveň ale ani nijak ohromující, proto lehoučký nadprůměr a 60%. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je skutečně.. hrozný. Děsivé obsazení (Ben Stiller je čisté zlo), mimořádně stupidní děj a protivně vulgární humor, který postrádá elementární stopy dobrého vkusu. U takto debilních filmů mám chuť si rvát vlasy z toho, jaké idioty dělají z diváků. Normálně bych se této na první pohled pokleslé komedii obloukem vyhnul, ale dostal jsem v práci lístky na předpremiérovou projekci, a tak jsem to prostě risknul. Voilà, dobře mi tak - horší film jsem letos v kinech zatím neviděl. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prosím vás, vysvetlí mi niekto, čo toto malo znamenať? odváži sa niekto ozrejmiť mi žáner tohto filmu? jeho zmysel, posolstvo? povie mi niekto, ako to, kurník šopa, tvorcovia mysleli? seth rogen a evan goldberg píšu ako na bežiacom páse a už niektoré ich silné diela, ktoré zveria do rúk osvedčeným režisérom a sú očakávateľné čierne kone, vykazujú miestami medzery, no aspoň je u nich jasné, že sa jedná o komédiu a človek sa aj párkrát zasmeje... a potom ako vedľajší produkt ich workoholizmu a grafomanstva na svet prídu zrejme aj scenáre, ako je tento, kde očividne scenáristi písali iný film, režisér nakrúcal iný film, maskéri pracovali na inom filme a herci hrali úplne iný film (jonah hill psychologický krimithriller, ben stiller rodinú tragikomédiu, vince vaughn estrádnu burlesku a richard ayoade... it crowd) - a výsledok je desivo rozbitý, nekoherentný, bizarne rozpačitý až rozporuplný a hlavne nezáživne nudný a divne mätúci - a aby som to zhrnul jedným slovom: zlý! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

No jejej, to je kritiky. Ale přiznám se, že jsem někdy rád, za tak negativně komenty, protože pak čekám totální koninu a ve výsledku jsem častokrát mile překvapen. The Watch je skvělý mix výplachové komedie, kde nemusíme hloubavě přemýšlet kdo, co a proč, se sci-fi tématikou, která baví už od samotného začátku. Hlavní čtverka dle mého gusta, celý příběh a stavění děje naprosto bez problémů. Několik scén je fakt skvělých, alieni na úrovni, snaha o záhadnost a napětí v několka případech funguje a konečný šůting s několika slowmotiony no problemo + řízný OST. Ano, vynechal bych vážný rodinný problém Stillera a nechal bych celou stopáž v crazy style, ale proč bych se proboha měl u KOMEDIE, vy aliení mozky, zabívat tím, že mají smrtelné místo na koulích a podobnýma krávovinama. Tohle není životopisné drama. V rámci žánru a spojením s emzáckou invazí je to rozhodně povedené a zábavné. 3,65*, tudíž podpořím 4*, protože na ty komenty se nedá dívat :). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)

Reklama

Reklama