Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $34,291,152Tržby Celosvetovo $60,906,152Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Ben Stiller a Vince Vaughn by to už radšej mali zabaliť nedá sa na ich výstupy už pozerať, tak suchý prejav sa len tak často ako v ich podaní nevidí, ich mená sa budú už musieť brať ako upozornenie pre nadchádzajúce filmy ktoré je zbytočne pozerať. Lebo toto blato čo vzniklo je tak nemotorne nefungujúce až hrôza, lebo keď sa človek pri komédii mierne pouškrnie len každú pol hodinku tak to je asi dosť málo, fakt toto len vynechať. /videl v kine: 15%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať už je to Ben Stiller a parta kolem něj nebo Adam Sandler a parta kolem něj, nikdy vlastně nevím, co od jejich nových filmů mám čekat. Někdy je to lepší, jindy zase horší. Humor přesto pořád tak nějak stejný. Vše je to hlavně o nápadu. Tady ten nápad nebyl úplně zlý, přišel mi ale brutálně odfláklý. Hlášek je málo a postavy se dvakrát moc nepředřou. Třeba takový Moss z IT Crowd by si zasloužil víc hlášek než jenom to, co tu nakonec ukázal. Je to film na jedno shlédnutí, na zapamatování ale už určitě ne. A přitom stačilo málo. Takové nadšení měli kluci kolem Soumraku mrtvých a jak to nakonec dopadlo? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou skvělí komici a snaží se i zde, leč málokdy to je opravdu vtipné. Závěrečná dvacetiminutovka ale odsejpala parádně. Nejvtipnější mi přišel ten policajt s knírkem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍTE ZABÍJET LIDI A BRÁT JIM KŮŽI! TO NENÍ FÉR! A PROTO BYCH RÁD ZALOŽIL SOUSEDSKOU HLÍDKU…..“ /// Emzáci stahujou lidi z kůže. Jenže si zvolili pro invazi blbej flek! ONI jsou 4, jsou neohrožení a konečně maj důvod, jak zdrhnout z domu a jezdit autem, který smrdí pivem a chcankama. Fóry na píchání, na péro a spousta hemzů pro náctiletý publikum – jo, můj puberťák (jako syn vole!) se bavil. Já voceňuju ty lehký nakopnutí k odkazům na jiný filmy a když přistoupím na tu jejich hru, že si chtěj vlastně jen dělat prdel – tak to celkem ujde. Škoda že to není moc vtipný (jako i pro mně). Seru na to, aspoň teď vím, že nejsme sami! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda LOTR a několik let přemejšlím, jestli trpaslíci zabíjej jen skřety, či jestli bych trpaslíkem sejmul i ,,emzáka“. 2.) Zjistím, jestli k ,,otevření vočí“ vede cesta přes cucání koulí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Máte nejaké odtlačky?“ – „Robíte si srandu? Kedy sme to podľa vás mali stihnúť? Sme tu len dve hodiny. Viete, koľko nám trvalo iba natiahnutie žltej policajnej pásky okolo miesta činu?“ Úplná bieda. Frat Pack zrejme nadobro skončil (68-miliónová celosvetová tržba pri 68-miliónovom rozpočte, ehm). A ak nie, mal by. Stiller a Vaughn sa snažia, inak sa ale humor Frat Pack vôbec nehodí kombinovať so sci-fi zápletkou, pretože väčšinu času je to zlý sen. Občas sa dá vybrať vtipnejší kúsok, ale takých je skutočne málo a väčšinou je Susedská hliadka len nuda a nevtipná bizarnosť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to neni tak hrozny, jak jsem podle komentaru cekal a uprimne receno za delsi dobu nejlepsi film kazdyho z hlavni ctyrky. Samozrejme to ale neni ani nic extra a u spousty foru si clovek rika, jestli to jako mel bejt vtip nebo ne a obcas se tak nejak nedeje vubec nic. Ale hlavni particka je tak akorat vymleta, aby byla zaroven sympaticka, pribeh je na tenhle typ filmu dostacujici a triky nadprumerny. Takze obcas se da zasmat nejaky sprosty hlasce nebo scence, obcas to je trochu akcnejsi, ale ve vysledku vcelku spokojenost za slabsi 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Spíš 65%, ale necháme to za 4 hvězdičky, mám pocit, že THE WATCH se tady dostálo totálního nepochopení. Vám to nepříjde vtipný? Třeba to jakou roli tu hraje Jonah Hill? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nevzali Vás kvůli plochým nohám k policii? Nezaznamenala Městská policie Vaší schopnosti rozdat nejvíc botiček za hodinu? Nesplňujete přísné podmínky pro přijetí do bezpečnostní agentury? Tak si založte sousedskou hlídku, která sice občas bude muset odolávat smrtícím vajíčkovým útokům, ale pro boj s emzáky má tu nejvyšší ze všech dostupných nulových kvalifikací. Smutné ovšem je, když takovou hlídku tvoří herci, kteří mi v minulosti způsobili nejeden záchvat smíchu, ale tentokrát mi k hledání podařených vtípků nepomohl ani trinokulární mikroskop. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

The Watch podle očekávání nic moc, hodně toho zvedá Ayoade, Stiller, slušný triky a technická stránka obecně a několik hezkých glos a satirických pokusů... Celkově ale spíš průměrný pokus, který neodsejpá tak, jak by měl a nebaví tak, jak by chtěl... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U jednoho jsou Achillovou patou genitálie, u druhého zase mozek, viďte, pane Rogene..? V poslední době se vyrojil věrtel komedií o zániku světa, či mimozemské invazi a na všech bez výjimky leží stín nevyužitého potenciálu. Otázkou je, jestli se tam při současných tendencích samoúčelně hrubého humoru vůbec nějaký skrývá.. Jestli si Stiller dál bude vybírat takové filmy, bude mít vítr nejen v koulích, ale i v kapse.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Stiller už nemá také grády a drive ako tomu bolo vo filmoch pred pár rokmi a jeho role, v ktorých strúha stále dookola tie isté ksichty, na čo časom doplatili také esá ako boli Eddie Murphy, či Jim Carrey, sa mi tento film celkom páčil. Možno to bolo tým, že konečne nebol komplet celá pozornosť venovaná vo filme len jemu a film bol natočený klasickým buddy formátom. Z partie bol najväčším osviežením ajťák Richard Ayoade a samozrejme nikdy nenudiaci Vince Vaughn. Scenár ale naozaj nič moc, aj keď potenciál tam bol. Pár krát som sa slušne zasmial, ku koncu to začalo celkom pekne ubiehať, no to už film nevytrhlo z plytkých vôd priemeru. 55%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, který se v bohaté filmografii Bena Stillera lehce ztratil a kdyby mi bratranec neřekl, že je to celkem dobrá oddychovka, asi bych na něj zapomněl i já. Takže tedy Stiller, Vaughn, Dewitt a Hill tvoří celkem slušné kvarteto, které nejde pro jednoduchou hlášku daleko. To je ale asi tak všechno, obyčejné lokace maloměsta mi celkem vadily, ovšem tento neblahý fakt mi trošku vynahradila hudba, která byla vybrána citlivě, když se v ní vyskytují celkem známé songy. Celkově se ale rozhodně nejedná o nic velkolepého, ovšem žánr sci-fi tomu svědčí, protože bez toho by to byla jen laciná, a pravděpodobně i nudná, komedie...62% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Štyria teploši z jedného mestečka sa rozhodnú založiť hliadku dohliadajúcu na bezpečnosť občanov potom ako sa nájde zavraždený jeden zo zamestnancov "Lidla". Postupne však zisťujú, že nemajú čo dočinenia s vrahom ale inváziou samotných mimozemšťanov, ktorých jediným cieľom je zničiť planétu zem. Fúúúú - tak toto bolo veľmi slabučké. V kine som snáď tri krát zaspal a prebral sa len vďaka ruky "šmátralky" môjho ženského doprovodu. Nebyť vstupného na úrovni čokoládového Fondue v Tatrách, do konca by som určite nevydržal. Jedna veľmi silná "hviezdisko" za príšerku a občasné priemerné "gagy" na úrovni úškrnu, ktoré ani z ďaleka nedosahujú úroveň čo len "suchého" humoru inšpektora Monka. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

No neviem... asi v polovici filmu mi došlo, že všetky dobré vtipy narvali do traileru. Záverečná tretina bola o niečo zaujímavejšia (alebo len menej nudná?) než predchádzajúce dve, ale výsledný dojem z celej Susedskej hliadky je viac než chladný - napriek tomu, že tam boli dobré momenty. Kvitujem rozumných 102 minút, o to viac sa čudujem, že sa do nich nedalo umiestniť viac zábavy a menej patetických žvástov o neplodnosti hlavného hrdinu. Kamarátske prekáračky ma tiež prestávali baviť už v polovici každej jalovej kvázi-vtipnej komunikácie. Keby si scenáristi odpustili tú romantickú príšernosť (zas a znova nás poučujúcu ako má vyzerať krásny vzťah) a hromadu kecov, mohli sa viac sústrediť na poriadny cynizmus a čierny humor. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přespříliš a naprosto zbytečně vulgární a zároveň zoufale nevtipný film, který si Bena Stillera nezasloužil. Párkrát jsem se pousmál, ano, ale jinak to byla pouze přehlídka laciných a trapných momentů. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Takové skvělé herecké obsazení, jak já se na to těšil. A věděl jsem proč. Svižný děj, velice humorný. Skvělý Ben Stiller, Jonah Hill a Richard Ayoade. Tato trojka mě dostala a i Vince nebyl špatný. A hlavně si říkám, jak můžu nedat filmu 5 hvězdiček, když se zde zabíjejí mimozemštani střelbou do koulí, protože tam mají mozek. Jsem nadšen a mé pocity jsou skvělé. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu hodně křečovité a až trapné, místy zase překvapivě pohodová komedie. Komediální esa zde improvizují více, než by bylo zdrávo, ale i tak se zde pár hodně povedených hlášek najde. Jen ten Ben Stiller jakoby si tentokrát spletl film a z celé čtveřice byl jednoznačně nejslabší. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od účasti až trojice! známych vtipálkov akosi automaticky očakávate sprchu humoru. Tá sa bohužiaľ nedostaví. Scenár nie je bohviečo, ale pri troche snahy by sa z toho dalo niečo vytrieskať. Očividne sa však nikto nesnažil. Sci-fi prepojenie beriem, ale hlavne od účasti Bena Stillera som si sľuboval podstatne viac. Slabý priemer na jedno pozretie, ktoré rýchlo vyfučí z hlavy. 40%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu být na tenhle film nějak extra přísný. Ano, určitě se nejedná o veledílo, ale několikrát jsem se solidně pobavil. Film je takovým zvláštním způsobem blbý a Ben Stiller po delší době předvádí že bavit diváky ještě nezapomněl. Přesto si myslím že nebýt Hillovy účasti, tak snímek směřuje k odpadu. ()

Reklama

Reklama