Reklama

Reklama

Mýtus o pyžamové party

  • USA The Myth of the American Sleepover (více)
Trailer

Štyrom teenagerom začína posledná letná noc pred začiatkom školského roka. Hľadajú cestu, ako nájsť lásku a dobrodružstvo pri honbe za prvými bozkami, krátkodobými platonickými vzťahmi, popularitou a večierkami a medzi tým všetkým objavia tiché výnimočné momenty, ktoré oveľa neskôr získajú miesto v ich srdciach ako to najlepšie, čo kedy v mladosti zažili... (Film Europe)

(více)

Recenze (20)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Až moc z toho kouká konstrukt - postavy se chovají až moc rozumě, zjevné je i změkčení vyhýbání se otevřené sexualitě a tvrdým drogám. Přesto to má v sobě určitou chytlavost, kvůli které se mi ty tři hvězdy jeví trochu nepatřičně - budu o tom muset ještě přemýšlet. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Debut trpící obvyklými (dá se toho za jednu noc tolik stihnout?) nešvary, k nimž nepočítám zmiňovanou absenci rodičovského elementu (jde přeci o poslední noc svobody), přesto s poměrně zřetelným režijním rukopisem a myšlenkou, kterou dokáže přenést na diváka. Teenagerem by to mohlo pohnout a nějakou chvíli v něm rezonovat, těm starším to navodí maximálně lehký pocit nostalgie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nádejný debut, ktorému chýba silnejší soundtrack (napravené v It Follows) a väčší focus na vybrané postavy (čiastočne napravené v It Follows). Totižto postáv tu je neúrekom a je dosť ťažké sa orientovať, kto s kým a prečo. Niektoré dejové línie sú navyše, resp. pri takejto minutáži nie je čas ich dostatočne rozvinúť. Taktiež filmu by prospel výraznejší soundtrack, okrem Beiruta a videoklipovej sekvencie počas neho je soundtrack zmes tichých nudných indie flákov. Inak super, sympatické postavy, fajn príbeh, dobrý casting - štandardné indie. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Malá, tichá Linklaterovina. Asi to milujem. Keď skĺbite sympatické postavy a dobrý soundtrack, nepotrebujete ani dej. Nevinná indie pohoda. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom neexistujú rodičia! Keby som bol šestnásťročný Američan, asi by teda patril medzi moje obľúbené. Lenže ja akosi nie som. No bavil som sa aj tak. David Robert Mitchell, režisér a scenárista v jednom, tu dokázal byť natoľko empatický k postavám, že si drvivá väčšina z nich získala moje sympatie. Otázka je, nakoľko sa niečo také stotožňuje s realitou. Tým však nemyslím náklonnosť jedného chalana k obidvom dvojičkám naraz, toto konkrétne sa nepochybne môže stať každému. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pomaly plynúci a postavami rôznorodý inďák. Mitchell necháva svoje postavy rásť ako večer plynie a robí to nenásilným spôsobom. Nerobí to explicitne, nerobí to nasilu a cítiť z toho jemnosť a snaha vypovedať o teenageroch niečo skutočnejšie, ako len neustále jebačky a drogy a chľast. Príbeh z dvojičkamy bol pre mňa ale najlepší. Mal v sebe také to kúzlo fantázie a pritom aj silu prirodzenosti. Ja som spokojný, aj keď to vlastne neponúka nič nové. Na spestrenie večera pomerne bezpečné aj vďaka desiatke krásnych dievčat. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí indie dramedy s rozmanitou sortou postav, jejichž osudy se během jedné noci protínají. Na jednu stranu fajn nápad a slušnej potenciál pro mozaikový film. tím ale The Myth of the American Sleepover není. Některé příběhy jsou dobré (dvojčata, hledání blondýnky), některé slabší (žárlivost) a jeden vyloženě debilní (bazénový pár) - a to nejen kvůli příšerně nehereckému výkonu Claire Sloma (to její "stydlivé" pitvoření bylo na pěst). Jako celek je to takový zvláštní film, tichý, pomalý, minimalistický. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty charaktery nejsou samy o sobě vůbec špatné, ale ono to jako celek prostě nefunguje. Jsou zde okamžiky, které by měly být vyhrocené, ale ve skutečnosti vyznívají celkem nudně, což je tím moderním trendem pomalého tempa, které prostě není vždy k užitku. Samotné postavy, které jsou výborně zahrané, to nezachrání. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Ač tento neznámý snímek může zprvu vypadat jako klasická odlehčená teenagerská záležitost, tak ubezpečuji, že tomu tak není. Spíše ve volnějším tempu plynoucí nízkonákladový snímek mapuje období přerodu jedince z bezelstného dítěte v dospělého člověka, tedy složité, emocionálně nevyvážené období puberty. To vše je zasazené do amerického prostředí. ~ Přestože se příběh od autora předlohy a režiséra v jedné osobě D. R. Mitchella tváří poměrně jako jedno velké klišé (párty, hledání lásky,…), nabízí mnohé skryté souvislosti a aspekty, jež tematiku dospívání posouvají zase o něco dál, a díváme se na ni z jiné perspektivy (viz např. linie s dvojčaty, hledání dívky ze supermarketu). A to i díky hodnověrnosti psychologie postav. Mitchella zajímají jejich emoce a tužby, spojené s nejistotou a pomíjivostí, přičemž se vyhýbá jakémukoliv moralizování. ~ The Myth of the American Sleepover je filmem o tom BÝT TEENAGER, o nezastavitelném procesu ztráty dětství a zároveň o setkávání se s prvními láskami, byť pouze platonickými, o vratkosti přátelství či o dobrodružstvích spojených s účastmi na (např. pyžamových) parties apod. ~ ~ Ahoj, chceš si přisednout? / Ve skutečnosti mám přítelkyni, tak… / Oh. Rozumím. / Doufám, že si najdeš někoho, kdo si s tebou sedne. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Takhle nevtipnou komedii jsem snad v životě neviděl, a to už jsem toho viděl poměrně dost. Naštěstí ale pojednávala o celkem sympatických charakterech, a tak se na to dalo bezbolestně dokoukat, ale už druhý den z filmu vlastně nezbývá skoro žádný pocit. 40% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

"And then we'll quietly grow old, the saddest story ever told..." Milý, atmosférický a trochu zasnený coming-of-age. Tá atmosféra ma dostala. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem chladné, zejména s přihlédnutím k tématu. Pokud bylo tvůrčím záměrem rozbít zvoleným zvukem sebemenší náznak autentické atmosféry, pak se povedlo. Ovšem kladně to hodnotit nebudu. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Vždy mě dostane, když šestnáctileté   studentky hrají herečky v průměru o deset let   starší. Většinou se tak děje v amerických   filmech jako právě v "Mýtu o pyžamové   párty". Příběh probíhá v pozvolném   retro stylu a přitom nenudí. Na pozadí   dětinskosti se parta kluků vydá na házení   vajíček a rolí toaleťáku na domy sousedů a   procházející spolužáky, zatímco dívky se   dají do vyvolávání ducha pomocí desky Ouija.   Jejich hry se odehrávají v napětí sexuality a   potenciálního nebezpečí, a to ne zrovna kvůli   přítomnosti alkoholu, drog, ale kvůli   zranitelnosti nezkušeného mládí. Bez   přítomnosti dospělých, až na jednu spící   babičku, která zřejmě měla dohlédnout na   pyžamovou party. Sympatická jsou dvojčata Ady a   Anna, méně už Maggie, i když tanec u bazénu   je perfektní. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Táto nízkorozpočtová nezávislá komédia o dospievaní skúma témy úzkosti tínedžerov, priateľstva, sexu a hľadania lásky. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Prci prci prcičky v artovom prevedení. Mitchell tu prináša unikátny pohľad do duše teenagerov a ich klasických trápení či radostí. Celkom príjemne sa na to pozeralo a ani postavy neboli nesympatické. Trošku by som očakával väčší emočný presah, nakoľko som mal pocit, že tí herci to hrali až moc strojene a v konečnom dôsledku sa to minulo účinku. Preto uberám jednu hviezdu. Každopádne ale zaujímavý teenage movie. 60 % ()

wick 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený debut na nezajímavé téma...David R.M. je velký talent, snad to prokáže v následujících letech, projektů má dle svých slov nyní rozpracovaných několik. ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to uz druhykrat, medzitym som si na to viackrat spomenul. Velmi sa mi paci atmosfera, ako samotneho tepleho leta, tak aj prazdnin. Film poukazuje prave na ten cas prechodu medzi detstvom a dospelostou, kedy este stale vidime naznaky stastia. Dokonca priamo aj postavu, mozno zalozenu na autorovi, ktora nas pouci o tom, ake bolo detstvo vlastne dobre, ale nedokaze sa k nemu vratit. Milujem tu atmosferu, musim zvysit hodnotenie. ()

Reklama

Reklama