Reklama

Reklama

Návrat do Salem's Lot

  • Česko Návrat do městečka Salem's Lot (více)

V městečku Salem's Lot nenajdete během dne takřka nikoho. V žádném z udržovaných domů však nechybí rakev, z níž v noci vstane upír. Antropolog Joe zdědil na místě plném hrůzy dům a po hádce s bývalou manželkou přijíždí do zapadlého místa v Nové Anglii spolu se svým synem. Uprostřed noci oba prosí o pomoc mladá žena, která jako jediná unikla upírům. Joe ji zavede k lékaři, aniž by tušil, že to pro ni bude nové setkání s krvežíznivými bytostmi. Pokračování úspěšného Kingova horroru Salem's Lot realizoval režisér, který se úspěšně specializuje na hrůzostrašnou podívanou. Necítíte-li při sledování filmů tuhnutí krve v žilách, může se vám to stát při tomto Cohenově filmu, kde touha upírů po lidské krvi nezná mezí. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (15)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Návrat do městečka Salem's Lot“ se nevydařil a není důvod, proč se do něj vracet. První film se povedl a stojí za zhlédnutí, ale tohle není vhodné brát jako smysluplné pokračování. Upíři zde nejsou děsiví, atmosféra není napínavá, jen se vleče, a hlavní trojice je v podstatě bezzubá, i když se jí nějakým divným způsobem snaží přežívat překvapivě dlouho. Nepovedený film. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na hodnocení a hlavně režiséra jsem se modlil, ať pokračování Salem´s Lot nestojí příliš za houby. A zadařilo se. Cohen se vzepjal a natočil pro mě zatím nejsledovatelnější film. I tady obsadil Moriartyho (tentokrát opět s vlasama) a zcela rezignoval na postavy, příběh i styl prvního dílu. Pokračování tak vychází jen z toho, že Salem´s Lot je nyní město upírů, kde přes den přebývá pár lidských sluhů, aby je chránili. Do městečka přijíždí kariéristicky dokumentarista se svým rebelujícím synem. Zatímco syn je komunitou fascinován, otec překoná svůj odpor a začíná psát jejich historii. Brzy se však vzpamatují a vidí čemu čelí. Musím uznat, že vymyšlené to bylo výborně, od druhé půlky to bylo i parádně akční (čištění města, požáry), jen to prostě bylo technicky mizerné (všechny masky). A samozřejmě ta Kingovská atmosféra tam nebyl. Takže horší než první díl, nicméně jen 40% si to rozhodně nezaslouží. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Larry Cohen je bezesporu zajímavý tvůrce, který má za sebou několik nezapomenutelných snímků (God Told Me To, Q). V případě Návratu do Salem's Lot však šlápl pořádně mimo. Samotná idea města, obývaného jenom upíry není vůbec špatná a první díl k ní nutně směřoval, nicméně pojetí a zpracování je zoufalé. Stejně jako v jedničce proti krvesajům bojují chlap a teenager (tentokrát otec a syn), ke kterým se přidává ještě dědek, to snad pro generační vyváženost. Upíři jsou komičtí, po nocích chodí po městě jakoby nic, občas vysají nějakou tu krávu (myšleno zvíře) a jediným opravdu horrorovým artiklem je tu maska hlavního záporáka, která však Barlowovi z jedničky nesahá ani po lem jeho pláště. Když se poprvé zjevila na obrazovce, říkal jsem si, zda nejde o nějaký sofistikovaný vtip ze strany tvůrců. Nešlo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je úplně první horror, který jsem kdy viděla. Běželo to na polském nočním kině, bylo mi 10 let a nechápu, jak se stalo, že jsem byla u TV sama a nikdo mě nevyhnal. Húú, upíři, tolik krve, upíři hořící na slunci - super! - byla jsem jednoduše nadšená. Naprosto nepochybuji, že dnes bych dala odpad nebo hvězdičku maximálně:-). Ale tohle je zkrátka ten první, úplně první čistokrevný horor v mém životě, proto dám tu jednu hypotetickou hvězdičku za možné "kvality" filmu a druhou jako sentimentální bonus:-) 30% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k další Cohenovce (na to, že jde o něco spojené s Kingem, kašlu) a musím zodpovědně prohlásiti, že je to zatím to nejslabší, co jsem od mého oblíbence viděl. Min. 1.pol je ukrutňácká nuda a skoro bych nepoznal, že jde o Cohena. To, že jsou tam jeho oblíbenci z řad herců, je sice pěkné, leč ve výsledku nepodstatné. Nezletilý hošík (kouří a řídí auto na požádání) si v debilním přístupu ke všemu a ke všem, s ničím nezadal s fotrem, takže by se dalo říci, že by jste je (v př., že nejste praktikující sluníčkáři a neaplikujete u svých potomků tzv. US výchovu) v klidu přejeli autem. Ta 3.hvězda jest za posl. asi 22min. kde se konečně něco děje a za tu krasavu, kterou dle plánů místní komunity krvesajů, kteří nepohrdnou ani pořádným dobytkem, impregnuje Cohenův oblíbenec se vskutku originálním příjmením a s mým jménem v jeho US verzi. ;-) Ta si pak neustále s požitkem hladí bříško alá těhule, což může někomu připadati dokonce smyslné. Mě to v rámci tohoto filmu ovšem spíše rozesmávalo. A tak se tím dozajista největším kladem stává Židovský lovec Nacistů (zde vypadajíci jako pocta Rotwangovi z Metropolis) což jsem vždy považoval za tu nejvíce působivou funkci/povolání v celých dějinách lidstva. Zde ovšem nucen přeřaditi na Wampíry. A stejně jako jiní zde, i já mohu pochváliti hudbu, která opět splňuje tezi, že čím slabší film, tím lepší hudba. Pro Cohenovce povinnost za účelem, odškrtnutí ze seznamu. Pro ostatní zbytečnost, které se můžete v klidu, vyhnouti. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Na plakátu k filmu je postava pana Barlowa. Ve filmu se ale neobjeví. (Fenk)

Reklama

Reklama