Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa nechce odejít do důchodu, ale pravidla jsou pravidla.  Nicholas je sedmiletý sirotek z Austrálie, který miluje Vánoce. Nejšťastnější den v roce pro něj a jeho přátele v sirotčinci bývá také poznamenán smutkem. Jejich největším vánočním přáním je najít novou rodinu.
Mezitím, na severním pólu, v dílně Santa Clause se začíná panikařit – podle starých pravidel, která říkají, že každých 178 roků, musí Santa zvolit nového učedníka. Pokud Santa nevybere svého učedníka do Štědrého dne, už bude na vše příliš pozdě a Vánoce mohou být navždy ztraceny. Ani Santa si nemůže představit svůj život bez poskytování dárků a přinášení štěstí dětem na Štědrý den. Tak mu nezbývá nic jiného, než učedníka najít. Ovšem musí splnit 3 podmínky – učeň musí být sirotek, musí mít čisté srdce a jeho jméno musí být Nicholas.
A jen jedno dítě na světě tohle všechno splňuje a žije v sirotčinci v Sydney. Před malým Nicholasem se otevírá cesta plná dobrodružství a zkoušek, aby se stal tím nejlepší Santa Clausem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Santa má odejít do důchodu, a tak si vybírá svého nástupce. Na jeho místo nastupuje malej kluk Mikuláš, ale vůbec to nezvládá. Začátky jsou pro něj těžké jako například, jak zdolat komín. Svý tempo klasického kresleného filmu to má. Dívat se na to dá i v dospělosti, ta klasická animace je pěkná. Dětem se musí film líbit. Pokračování tohoto filmu vzniklo o tři roky později jako MALÝ SANTA A ZÁZRAČNÁ SNĚHOVÁ VLOČKA. [87. hodnocení, 4. komentář, 62%] ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Ano, my máme Ježíška, ale když se nad to povznesem, tak se jedná o jedno z nejzdařilejších podání Santy vůbec. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama