Reklama

Reklama

Človíček Tate

Trailer

Obsahy(1)

Dede Tateová je svobodná matka, která svého syna Freda velmi miluje. Fred je zvláštní kluk, který nemá kamarády, protože jeho inteligence dosahuje geniality. Fred je velmi nadaný v malování, v hudbě i v počtech. O jeho potenciálu se dozví doktorka Jane Griersonová, která řídí vzdělávací institut a své studenty si pečlivě vybírá. Dede nejprve nechce ani slyšet o tom, že by měl Fred podstupovat různé testy, i když sama ví, že Fred nemá kvůli svému nadání žádné kamarády. Jelikož Fred otevře dopis z institutu, přiměje Dede k jeho návštěvě. Jane chce vzít Freda spolu s dalšími vybranými žáky na několikatýdenní výlet, přičemž by se tato skupina dětí zúčastnila inteligenční olympiády. Dede nejprve odmítne, ale nakonec souhlasí a Fred si celý výlet užívá, neboť se mu nikdo neposmívá, že je jiný. Dede naplánovala prázdniny, ale Jane nabídla Fredovi letní studium na univerzitě, a jelikož Fred chce jet s Jane, Dede souhlasí. Fred se seznamuje se dospělými studenty, studium ho baví a užívá si každý den. Jenže, i když je velmi nadaný, začne se mu stýskat po Dede. Jane jedná s Fredem jen jako se studentem a zapomíná, že jde o kluka, který potřebuje kamarády, hry i svou mámu. Jane s Fredem byli pozváni do televize, ale Fred odmítne předvést své nadání, během natáčení odejde ze studia a vydá se domů. Když se Dede dozví, že Fred odešel, okamžitě se rozjede také domů, kde Freda najde. Dede s Jane začnou víc spolupracovat, Fred navštěvuje vzdělávací institut pro nadané a je šťastný… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

genetique 

všechny recenze uživatele

Celý čas som čakal, kedy nás začne film citovo vidierať, pretože predpoklady, ako milučká chlapcova tvárička a aj celkovo jeho životný príbeh, film mal. To sa nestalo, ostalo to len pri príjemnom a občas aj trpkom osude chlapca - génia. A som rád, že Jodie to natočila a nevyužila možnosť s citovým vydieraním. 80%. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o geniálním klukovi, který toužil mít kamarády a žít jako kterýkoliv malý kluk. Místo toho je v jakési izolaci a mezi "dvěma mlýnskými kameny". Na jedné straně jeho matka Dede (Jodie Foster), "obyčejná" ženská, která miluje svého syna, a na straně druhé Jane (Dienne Wiest), doktorka zabývající se geniálními dětmi, navíc sama kdysi geniální dítě, což ji poznamenalo, takže je v podstatě izolována a ani pořádně neví, co je to ten normální život. Ale nikdy není pozdě, začít žít tak nějak normálně, vždyť genialita nemusí nutně znamenat výlučnost a izolaci od ostatní společnosti. Tento film vypovídá o mnohém a hlavně o problémech takových dětí. Malý Fred Tate (Harry Connick, Jr.) měl to štěstí, že jeho máma nepatřila k těm hyperambiciozním rodičům a chtěla pro svého syna jen to nejlepší, a to, aby prožil krásné dětství. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné tri hviezdičky. Citlivo nakrútený film o chlapcovi, ktorému príroda dopriala nevšedné nadanie, ale súčasne mu na okolitých deťoch i dospelých ukázala, že nič nie je zadarmo. Jodie Foster sa jej prvotina podarila a bolo vidno, že si aj svoj herecký part odohrala s chuťou. Malý Adam jej bol rovnocenným spoluhráčom. Ostatné postavy a ich stvárnenie niekedy zaváňali figúrkovitosťou. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma geniálního dítěte a jeho nelehkého soužití s okolím. Adam Hann-Byrd je ve své dětské roli velmi roztomilý a svůj part zvládá bez problémů. Jeho příběh je však víceméně úsměvný a předem je jasné, že spěje k šťastnému konci. Opravdové drama prezentuje Jodie Foster jako matka, která se musí se svojí nesmírně těžkou úlohou vypořádat. Tento režijní debut se Jodie velmi povedl. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat? Snad len, ze na snimku podobneho druhu sa mi uz davno nedivalo taaaaaaaaaak dobre. Scenar, vykony hercov (najma maleho "Freda") su bezchybne a Jodie Foster v tomto pripade nezaziarila len ako herecka, ale aj ako reziserka, co sa jej naramne podarilo. Ak bude prilezitost, nebranim sa ani dalsim reprizam. Tento film za to vskutku stoji. 90%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Jodie Foster požádala Davida H. Pierce (Garth Emmerick), aby ve filmu hrál, protože si jej pamatovala ze studií na vysoké škole. Oba studovali Yale University. (D3VIL)
  • Jodie Foster bylao nabídnuto režisérské křeslo poté, co na filmu odmítl pracovat Joe Dante. (D3VIL)
  • Režisérský debut Jodie Foster. (D3VIL)

Reklama

Reklama