Reklama

Reklama

Nebezpečný vesmír

(seriál)

Obsahy(1)

Lidstvo už několik desítek let produkuje knihy a filmy o mimozemské invazi a následné zkáze Země. Zda inteligentní život ve vesmíru vůbec existuje, je ovšem zatím stále velká neznámá. Jistý profesor Drake vymyslel rovnici, jejímž výsledkem je míra pravděpodobnosti života ve vesmíru. Vychází, že by asi na dvaceti planetách existovat mohl. Phil Plaint se vydává do Nového Mexika, konkrétně do města Roswell, kde se nachází muzeum UFO. Podle Phila je největší problém (nejspíše i pro mimozemské bytosti) cestování, konkrétně přetížení při zrychlení. Rozhodne se přetížení vyzkoušet ve stíhačce F-16. Po přistání je mu špatně, přestože byl ve vzduchu jen asi pět minut. Nedokáže si představit, že by při takovém přetížení letěl dny, měsíce, ba i roky. Invaze jako z filmových trháků tedy není podle Phila pravděpodobná. Pokud jsou však mimozemšťané humanoidní. Další možností je, že na zemi dopadne asteroid například s mimozemskými bakteriemi. Je možné, aby něco takového bakterie vůbec přežila? Podmínky ve vesmíru jsou již tak dosti složité, navíc při průletu atmosférou začne kámen hořet a následný náraz při dopadu je zdrcující. NASA provedla výzkum s takzvanými želvuškami. Vědci zjistili, že přežily jak mrazivé vakuum a UV záření, tak návrat na Zemi. Phil však chce vyzkoušet, zda je možné přežít také konečný náraz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

corona 

všechny recenze uživatele

Dokument pre masy, má síce takú výpovednú hodnotu ako Armageddon, na ktorý stále odkazuje, ale aspoň pobaví (keď už robia simulácie, tak by mali byť v predmetnom prostredí). ()

KOffi 

všechny recenze uživatele

Klasický americký naučný "dokumentární" pořad s chytrým a akčním komentátorem. Neurazí ani nenadchne. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Ožralá kamera. Chaotické záběry. Povrchní komentář bez vysvětlování příčin. Dokument pro děti a lidi s poruchou soustředění. 40% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrný dokument se šíleným astrofyzikem v hlavní roli. Simulace jistých událostí jsou dosti diskutabilní, ale pochopí z toho úplně všichni, co měl šílený astrofyzik na mysli. Mnoho informací jsem znal především z dokumentárního cyklu Jak funguje vesmír, takže nic nového mi to nepřineslo, jen jsem u toho celkem pobavil. ()

vygamba 

všechny recenze uživatele

Je to v celku koukatelné, proč mi jen ty pokusy a všechno přišlo jako vystřižené z Mythbusters jen s jiným průvodcem? ()

subic 

všechny recenze uživatele

Masovou hurá amíkovskou formou docela zajímavý dokument o tom, co může zničit Zemi a jestli se tomu dá zabránit a jak. Takže řada pokusů, výroba umělé komety a střílíme do toho. Další ze seriálů plný koukatelných destrukcí. ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Typický americký dokument: hodně informací podaných co nejvíce bulvární a strohou metodou. Pro masy, které se s vesmírem setkaly naposledy na střední škole ve fyzice, bude tohle docela dobrý výtah o současné astronomii, pro vzdělaného člověka ztráta času. Možná bych mohl dát nějakou hvězdu navíc za snahu o osvětu, ale to zpracování je čistý bulvár. Navíc jako grafiku používat Google Earth (nebyly peníze?) a tvrdit, že američané (v roce 2010) vedou v hledání exoplanet, moc profesionálně nevypadá. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem jen pár minut - slabota v typickém americkém stylu ... S dokumentem, nebo dokonce vědecko-populárním pořadem to moc společnýho nemělo. ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Už vás nebaví jen dělat jednoho z mnoho vědců ve "vesmírných" dokumentech? Chcete mít vlastní pořad, ale brání v tom neschopnost zařídit, aby byl kvalitní, hodnotný? Nevadí, Discovery ho i tak natočí. ... ...Tak tento dokument vidí já samozřejmě to může být i naopak. Discovery zachraňuje slabý dokument přidáním "hvězdy". Po tom jsem se nijak nepídil. ()

Reklama

Reklama