Reklama

Reklama

Nula

(neoficiální název)
  • Austrálie Zero
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Austrálie, 2010, 13 min

Obsahy(1)

Může se z ničeho stát něco důležitého? Tuto otázku se pokusí zodpovědět krátký snímek o panáčkovi s číslem nula, který je ve společnosti vyšších čísel utlačován a marně pátrá po smyslu života. (DaUr)

Recenze (69)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někdy se Nula cítí být mnohem větším číslem." Tak tohle je poměrně vtipná matematická hříčka, ve které se Nula mohl stát dokonce záporným číslem, ale pak to dopadlo podle jiného vzorce. Mne přitom tedy ukrutně nebavil pohled na ty mimořádně odpudivé postavičky a tak jsem si z toho nakonec odnesl známé poučení, že sex je zábava chudých a proto se na světě množí Nuly rekordním tempem, zatímco vyšší čísla vymírají při budování kariér. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nula si našla svojí nulu a místo aby se společně proti fašizujícímu systému postavily, se dokonale podřídily jeho pravidlům a dokonce stanuly v jeho čele. I přes krásnou atmosféru tohohle kraťasu bych nezapomínal na jeho pochybné vyznění, které jistě nebylo myšleno špatně, ale v důsledku své nedomyšlenosti špatné je. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Po prvom srdcervúcom zhliadnutí prišlo s druhým pozretím vytriezvenie. Snímok ukazuje nuly, ktorými vyššie čísla (ľudia s vyšším sociálnym a finančným statusom) pohŕdajú. Zmení sa to v momente, kedy sa im narodí dieťa. Výsledok: ste nuly a ľudia vami pohŕdajú takými, akí ste? Staňte sa takými, akí sú oni! Zle... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krásný snímeček, který by se dal krásně aplikovat i v realitě, protože přesně takto to v ní chodí. Originální nápad i zpracování. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Postavičky vyrobené z provázků mám ráda. Tento krátký film mě ale dostal na kolena a už jsem neviděla klubíčka, viděla jsem živé lidi. Příběh si mě okamžitě připoutal všemi svými provázky a pojistil si mě knoflíčky, abych nevyklouzla a já sotva dýchala. Drama až příliš pravdivé ... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nula od nuly pojde, což by se všem těm provázkovým jedničkám až devítkám líbilo .. jenže když dva dělají totéž, není to vždy totéž .. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nula nic neznamená anebo ano? Určitě nikdo by neměl být utlačován. Hezky udělaný krátkometrážní film. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomíná skutečný svět. Proč tomu tak je? Zde je důkaz, že i nula může něco dokázat. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Co jsem fakt nepochopil, byl ten hybrid na konci. Proč dvě hlavy? Znamenají snad nějakou nadřazenost nad obyčejnými jednohlavými? Tak jako tak pěkně vyvedený a trochu předvídatelný kraťas... 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Já to chtěl ztrhat, ale téměř všechny argumenty, které mne napadly, se mi nakonec ukázaly jako liché. Čili už jen za tu bezmoc o hvězdu víc než bych původně dal. Napadá mě jen jediný , Nula měl nakonec jen prachsprosté štěstí a na to se nedá moc spoléhat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chytlavý kraťas který zaujme především výbornou animací, příběh má ze začátku velkou sílu, ale postupně ztrácí dech a navíc je i dost předvídatelný, vykutálený rejža ovšem na konci předvídatelnost okoření trošku morbidnější myšlenkou :D V žánru asi nadprůměr, za mě 70%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"How can nothing be something?" Nula je pochmurně laděná sociální hříčka, v níž čísla reprezentují postavení jednotlivců ve společnosti, což by se dalo v (nejen) dnešní době přenést na cokoliv - ať už na pohlaví, rasu či sexuální orientaci. Až na poněkud bizarní konec nabízí Nula silný příběh ze života a vedle toho zaujme i svým vizuálním ztvárněním. ()

Dydzej 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený kraťas s hezkou originální animací o životě nuly ve světě, kde vyšší číslo znamená vyšší důležitost ve společnosti. Několikrát jsem se ve filmu zamyslel nad tím, jaký podklad byl inspirací autorům. Měl jsem pocit jakoby to charakterizovalo částečně i ten náš svět. Snímku bych vytkl jen matematický non-sense na konci. Jelikož byl však zároveň pointou, asi to ani nešlo udělat jinak. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je až moc otřepaný, aby mě znovu dostal, ale je pravda, že díky formě a zajímavé animaci, se mu to skoro podařilo. Klasický příběh o utlačovaném, který nakonec dojde určitého zadostiučinění. Ty emoce tam jsou, ale celkově mi to přijde takové prvoplánové. Proč by ale někdy prostě nemohl vyhrát ten nejvýjimečnější... ()

Reklama

Reklama