Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě vlastní smrti! Píše se rok 2007. Polovina lidstva planety Země umírá na smrtelný virus šířící se z mizejících deštných pralesů. Jediné, co proti němu zabírá, je zcela nově vyvinutý lék "absolon". Jeho vynálezce je za záhadných okolností zavražděn a nejen vyšetřujícímu detektivovi Normanu Scotovi je jasné, že tajemství výroby léku je ztraceno. Ale něco tu nehraje. Norman je vzápětí sám úmyslně nakažen virem a dostává za úkol nalézt během tří dnů lék. Jedině tak může zachránit sebe i zbytek lidstva… (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

Morien

všechny recenze uživatele

Strašně mě bolí nohy, protože jsem se právě vrátila z punkového poga, takže řeknu jenom jedno: To byl ale otřesný film! ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

čekal jsem pramálo, dostal jsem pramálo. není proč si stěžovat. pokud máte opačný názor, běžte si s ním na ministerstvo světové spravedlnosti. 30% [2. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

strougy odpad!

všechny recenze uživatele

Absolon v mých očích představuje tu nejhorší kombinaci ohraných klišé v obvyklém schématu "jedinec versus zlá korporace ovládající svět". Nachází se zde rodinným traumatem postižený hrdina, sexy pomáhající doktorka (evidentně málo koukám na vnady hereček, narozdíl od Jeremyho jsem v této roli nepoznal Kelly Brook), neskutečně neschopní zaměstnanci zlé nadnárodní korporace fungující ve spojení s Ministerstvem světové spravedlnosti (předpokládám, že tak blbý název použili autoři pouze z důvodu, že se zkratka krásně rýmuje s SS) a to vše má držet pohromadě scénář překypující banálními a tisíckrát viděnými situacemi (sestup mezí dříve neviděné vydědence společnosti, roztomilé děcko, útěky před zlými agenty v posledních sekundách...) a dialogy (inteligentní věta "Mám plán" pronesená v nejhorší možnou chvíli tu zazní několikrát), natočený v rádoby cool stylu. Nudná ohavnost. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bohužel nemá nic společného s Monikou Absolonovou pro všechny její fanoušky, což seš určitě i ty..bohužel. Je mi líto, ale je to jen pouhopouhá nudná taškařice lomeno kriminálka ve světě po viru, sem tam se i střílí, Hájlendr má na hlavě rozcuchanou deku, žbleptá se tam pátý přes devátý a mě to teda nějak neoslovilo. Nač ty hvězdy tedy? Je to kabaret. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Byla snaha natočit zajímavé sci-fi béčko, ale skončilo to jen u toho béčka:)). Lou Diamond Phillips hrozně přehrával, Perlman je tam jen do počtu a Lambert má o dost lepší filmy (teďka myslím jako lepší sci-fi béčka). 2,5 hvězdy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nepleťte si tento titul s Útěkem z Absolonu. Zde jde sice také o budoucnost, ale v ní Christopher Lambert objeví nový lék na novou nemoc a musí s krásnou vědkyní prchat před lidmi, kteří mají jiný lék a na něm vydělávají. Disk obsahuje český dabing v 5.1 a zvuk zní např. v ruchách o hodně lépe než 2.0 originál. Jen Lamberta opět mluví Pavel Soukup! Bonusy: fotogalerie 12 obrázků, trailer plus 3 další v sekci Vychází na DVD – všechny s CZ titulky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som to pred rokmi a už som si nepamätal nič konkrétne, len to, že ma to strašne sklamalo. No a po rokoch je to stále strašná sračka. Na úrovni filmov R. Ellis Fraziera. Čize jednoduchá premisa. Tentokrát sa chlapi honia kvôli nejakému lieku. Väčšinou sa to odohráva v exteriéroch, ale akcia je mizerná po každej stránke. Pomalá autonaháňačka, mizerné nezmyselné prestrelky alebo nejaký ten minivýbuch. No a ani hviezdy za zenitom sa nijak nepredviedli. Jednu hviezdičku tomu nechával len preto, lebo tu Lambert ešte nevyzerá tak otrasne jak dnes. A pôvodný CZ dabing sa mi tiež nepáčil. 1/10. ()

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Absolon je nově vyvinutý lék proti viru, který ničí zemi. Jeho vynálezce je však zavražděn a detektiv je nakažen a musí jej najít. Nakonec zjistí, že vir už neexistuje a je jen v zájmu farmaceutický firmy šířit z něj strach. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tu hvězdu má ta sexy doktorka, to se opravdu nevidí :-D. A zbytek je děs. Režisér musel být permanentně v lihu, herci nebaví hrát (hlavně ta velká trojka hraje sebezapřením) a produkce je jak z pera TV NOVA. Není náhodou , že tento film se také vysílal u nich. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je vazne trochu moc i na me! Takova krawina non plus ultras se hned tak nevidi - scenarista se sjel asi nejakym ne moc kvalitnim lepidlem, reziser si u toho zrejme tocil nejake reklamy a herci - to je v tomto pripade skoro urazka pro ty zbyvajici - jako by byli postizeni obrnou - Ron, Lambert, Lou ta kozata swlecna tuplem ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno z toho, jak měl Christopher Lambert našlápnutou mezinárodní kariéru a jak nakonec skončil ve filmové stoce... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Lambert jak rychle začal Highlanderovat, tak kurevsky šupem dopadl na rypák a už nikdy né a né vstát. Což je škoda, potenciál v něm určitě byl. Tenhle Absolon je tak amatérskej a slizkej, asi jak ti všichni naši místní Absoloni v mým srdcem milovaným městečku. A ty prostě vidět nechceš. Jediný co stálo za skouknutí byla Kelly Brook, která se naneštěstí bohužel ani nesvlíkla. Takže šit! 30% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Tak v první řadě, zdejší obsah je naprosto zcestný. Trefný je ten z popisu v televizním programu: „V blízké budoucnosti virus nakazí každého na celé planetě a Absolon je jediný lék, který každý musí užívat, aby zůstal živ. Jedna jediná firma kontroluje výrobu léku. Murchinson je ředitelem této firmy. Vědec, který se zabýval výzkumem viru, je nalezen mrtvý, a Norman Scott je policista, který smrt vyšetřuje. Netrvá dlouho a Norman zjistí, že je ve smrtelném nebezpečí, protože najatí vrahové se ho snaží zabít...“. » Pozitiva: Nápad, který mohl fungovat. A samozřejmě pěkná, vnadná hrdinka, která se ani nepotřebovala moc odhalovat. » Negativa: Takový ten osmdesátkový sci-fi film s Arniem, akorát bez Arnieho a natočený v novém tisíciletí. Jo a jen rádoby sci-fi. Už takové ty pokusy o zrychlenou kameru, hozené jen občas, působily stylem - jé, objevili jsme nový efekt, tak ho párkrát použijeme, bude to vypadat dobře - nevypadalo. Děj se sice snažil hrát na strunu thrilleru a nepředvídatelnosti, ale ve výsledku byl zmatečný natolik, že jsem vlastně nepochopil, co to ten Absolon byl. Postavy jednaly absolutně nelogicky - že darovaný klíč od záporáka může být stopovací zařízení, napadlo hrdinu až když uběhla půlka filmu. Samotní záporáci směšní - pět jich střílí po hlavním hrdinovi a samozřejmě se nikdo netrefí. A snaha o hlášky... jak od Arnieho, jen bez něj. » Celkově: Těžce podprůměrné sci-fi, vypadající na svou dobu absolutně zastarale, možná úplně nenudící, ale jinak hloupé, nesympatické, céčkovité. » Mé hodnocení: 20% » Viděno: na AMC. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Blízká budoucnost. Lidstvo se nemírní v ochraně životního prostředí, až vykácením deštných pralesů vypustí něco, co mělo zůstat skryto. 90 procent lidstva vymře na záhadnou chorobu, než je vyroben lék - který si ovšem každý musí každý den píchat (řekněme každý, kdo na to má). Když je zavražděn vynálezce léku, je na stopu vraha nasazen detektiv Scott (Christopher Lambert) - který se ale jen tak nedá, a zjišťuje, že ne vše je tak jak vypadá (obvyklá fráze). Sám je infikován virem, a zbývá mu jen několik málo dní, aby zachránil sebe (a celý svět :). ... Typické béčko, od první minuty do poslední, ale krásné... Postapokalyptická budoucnost, mafiánská nadnárodní společnost, hrdinný polda který zachraňuje svět, to vše už tu tisíckrát bylo - a stejně po tisící první se na to budem koukat znovu, a znovu se nám to bude líbit. Chris Lambert dává vzpomenout na své slavnější léta, ve vedlejších rolích mu sekundují (no spíš proti-) Lou Diamond Phillips (tvrďák) a v miniroli Ron Perlman (ten snad ani nemusel na natáčení nosit kalhoty, ve všech záběrech seděl na židli za stolem :)... Vůbec to nebyl špatnej film, pokud překousnete onu "béčkovost" :) ()

Reklama

Reklama