Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1. Kvalitne, ale nie uplne zazivne. Myslim, ze v tejto dlzke je to akurat. //Pilot: Chvalim farebne rozlisenie, chvalim dejovu prepojenost (i ked som ju uplne nepochopila), chvalim psychiatrov a uprimnost sedeni. A chvalim, ze dali myslim jasne najavo, ze to nebude o zahade, ktory svet je realny a ci vobec jeden z ukazanych, ale vylozene o zivote v oboch. Takze nas na zaver necaka "je to o ludoch a vztahoch, nie o zahadach" sklamanie ako v Lost. Osobne nerada pozeram na filmy a serialy ktorymi sa taha nejaka tragedia, ale tomuto to zrejme odpustim. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

První a jediná řada: Zvláštně pojatý krimi seriál se sympatickou hlavní postavou, ač nemám příliš v lásce krimi seriály, k Awake se rád vracím, protože má poutavou hlavní zápletku, chytře se propojující případy a celkově je určený k troše přemýšlení a ne jen k obyčejné konzumaci obsahu. Konec série pak nabírá velký spád, kdy poslední tři díly jsou opravdu parádní. ()

Reklama

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, skvělá kamera, David Slade je tu hodně znát a samozřejmě všemi chválený Isaacs. Plus obrovská pochvala hudebním skladatelům Klimek&Heil (např. Parfém: Příbeh vraha). Obrovská škoda, že tenhle seriál musel skončit už po 13 dílech. Epizody, kde hlavní hrdina začíná blouznit a odkrývat spiknutí, jsou neskutečně atmosférické - drsná detektivka, až horové halucinace, úzkost, beznaděj.... Proto mi v závěru seriálu proběhlo hlavou: Co kdyby Slade a Isaacs spolu točili Max Paynea? ()

Kjuk 

všechny recenze uživatele

V první řadě chci vyzdvihnout herecké výkony Luciuse Malfoye. Bál jsem se, že mám Isacsa s touhle rolí jednou pro vždy zafixovanýho, ale kupodivu to není tak zlý, jak jsem očekával. Teď k samotnému seriálu. Nebudeme si nic nalhávat, ale rok 2012 zatím nepřišel s kdoví jakým převratným seriálem, tudíž jsem vybral tento na první pohled průměrný seriál avšak se zajímavě vypadající zápletkou. Pilot mě vysloveně neupoutal, ale jelikož jsem kluk, kterej rád všechno dotáhne do konce, dal jsem zbývajícím epizodám šanci a musím uznat, že díl od dílu Awake kvete. První tři, čtyři díly sice připomínaly klasickou detektivku, ale v následujících epizodách je mám pocit už něco daleko víc. V konečném součtu seriál nezklamal, alespoň co se první série týče. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu Psycho seriál. Detektiv Michael Britten se po těžké automobilové nehodě probudí ve dvou realitách. V jedné nehodu přežila jeho žena a ve druhé zase syn. Každá realita se v určitých věcech liší. A on neví, která je pravá a která ne. Ostatně to neví ani divák. Večer jde spát v jedné a probudí se v té druhé. Řeší různé detektivní případy napříč těmito realitami. A občas se mu to i hodí. Ale je z toho hodně zmatený. Obě reality se časem začnou vzájemně prolínat. A končí to, no trochu otevřeně. Z toho závěru jsem byl možná trochu zklamaný. Ale je škoda, že už neudělali další sérii... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama