Reklama

Reklama

Tsunami

(TV film)
všechny plakáty
Japonsko, 2011, 58 min

Obsahy(1)

Dokument japonské televize NHK o katastrofě a obdivuhodných příbězích těch, kteří přežili. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mocná příroda kontra lidský úděl - inu, co k tomuto bez nějakých blábolů a patosu ryze dokumentárnímu filmu dodat... . . . No snad jen tak naokraj by igi B. naše kluky z >čétéčka< - kterým můžeme prej tak věřit (sic!) - rád upozornil, že slůvko "tsunami" - nebo lépe česky "cunami"(!) - je opravdu rodu ženského! Gender negender, furt je to TA vlna, že... V dobách hloupějších tedy ono slůvko bylo uznáváno i v rodu středním, no ale vy přece jste tak >trendy< , že - a navíc poslouchat ten českodabingový komentář tedy už jen z hlediska zdravého selskotelevizáckého rozumu docela trhalo uši... K tomu všemu i tak chyběla důslednost, mezi "TO cunami" stejně občas i "TA cunami" zavítala! Asi když se to mudrlantům už tak nějak duševně vymykalo z rukou... . . . Víc už nic, zase jednou s experty veřejnoprávními... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 31.7.2011 na >důvěryhodné< ČT24, hodnocení 2., lehce mentorský komentář zde jako první - 31.7.2011) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený dokument o tomto živlu, který je nezastavitelný. Samotné vyobrazení tsunami je doslova šokující a já zas takovýhle záběry neviděl. Výpovědi očitých svědků byly až pro mě nechápavě kamenné. Teď si zcela nejsem jist, jak dlouho to po té katastrofě natáčeli, ale do kamery moc emocí neprojevili. Přesto mi to občas vyrazilo dech, především to číslo. Víc jak 24 000 obětí. 85% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších prírodných živlov očami priamych účastníkov a povedzme si na rovinu šťastlivcov, ktorí mu o vlások unikli. Vďaka všadedostupnej technike môžme vidieť detailné zábery obrovskej sily vody sprevádzané vysvetlením vzniku, šírenia a možnej prevencie. Tí zachránení Japonci sú však nejakí bezemoční, pretože o svojom neuveriteľnom šťastí hovorili ako o rannom vstávaní do práce.. ()

Reklama

Reklama