Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (128)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná oddychovka. Soužití starého zloděje a robota je moc pěkné. Čekal jsem útok na city, ale nic takového se nestane a film pěkně a nenásilně plyne. Robot je super a hned bych ho bral domů. 70% ()

Speedy01 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale docela zajímavý film. Jasně, není to pecka pecek, ale umí moc dobře zaujmout. Nejvíce mě bavilo dilema, kdy Frank měl robotovi vymazat celou paměť a tím o něj vlastně přijít a nebo nechat ho být a riskovat, že vše praskne - a taky že málem prasklo... Pro mě docela fajn oddychovka. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Langella jako vysloužilý profi zloděj a robot pečovatel jsou rozhodně zajímavým týmem. Ale tempo filmu (ani drama ani komedie) je prostě celou dobu zbytečně brzdí. Mohla to být pecka. 6/10 ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, u kterého jsem se nejednou pousmál. Kdo má dědečka, který se nerad přizpůsobuje novým technologiím, si určitě najde svoje. Také o tom, jaká je Alzheimer pakárna. A přes obrazovku se mihne také půvabná Liv Tylerová, sice krátce, ale přece. ()

serioga 

všechny recenze uživatele

"Vymažte mi pamet Franku,aby sme mohli spolu plánovat další akci.Sám ste povedal,že okrádat zazobance nikomu nevadí,leda tak poisťovnám"Bolo to príjemne strávených 80 minut. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Takový ten intelektuální snímek na ráno. Robot a Frank je příběh o přátelství mezi ztrácejícím se důchodcem a robotem, který ho ošetřuje. Není divu, že se zapomínající starý pán upne na robota jako na nejlepšího přítele. Však je to ten pravý parťák na dělání neplechy. Na druhou stranu se tu dobře rozvíjí otázka demenčního onemocnění ve které není důchodce slintající zombie ale sympatický dědoušek, který to nemá v hlavě v pořádku. A právě proto je tento film nádhernou ukázkou toho ironického přístupu k pochopení života v zapomění. Za to čtyři hvězdy. To ostatní ať už sci-fi nebo robotika je vlastně jen vata, která vyplňuje onu škvíru. A proč? Dívali byste se na to jinak? Ne....ale je důelžité to vidět. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavý a sympatický film...áno je to v podstate naivná blbosť natočená navyše ultralacno ale má to svoju atmosféru a hlavne ma zaujala " chémia " medzi Frankom a jeho robotom..ak sa teda dá nazvať chémiou vzťah medzi živým a neživým tvorom...v tomto bode je film úžasný a je to dokonalá ľudská komédia...plánovanie lúpeže nemá chybu....odbočky do rodinných problémov a záverečná pointa kto je kto tam nemusela byť a ak by sa film viacej zameral na Franka a robota bolo by to len pre film prínosné. Samodeštruktívna sekvencia spustená..10..9..8.. :) ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Příjemná věcička, ale nic převratnýho, čekal jsem i srdcedrásající finále, ale nic extra. A vzhled toho robota mi přišel až zbytečně obyčejnej na to, že je to budoucnost, i dnes jsou roboti lépe dizajnově navržený. 56% ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

V této chvíli je tu asi 10 hodnocení a žádný komentář, což si myslím, že je docela škoda. Tedy - je to (snad ne příliš pateticky řečeno) překrásný příběh budování vztahu mezi starým mužem a robotem, jehož přítomnost mu z počátku není příliš příjemná a nakonec spolu plánují loupeže. Je to vtipné, laskavé, dojemné,... 4,5* ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je bezcharakterní zloděj, jehož jedinou další vlastností a diagnózou je skleróza. Jestli je divákovi sympatický, tak jen tím, že jeho děti jsou ještě horší. A ten zbytek je jen taková epizodní mini-povídka, natažená do celovečeráku. Nekonzistentní, zmatené, a co teprve ta pointa s knihovnicí, WTF? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět příběhu je v podstatě stavěný na stejném principu, jako je u českého snímku z roku 1983 ‘Babičky dobíjejte přesně!’ Tam se roboti mající vzhled babiček starají o celou rodinu. V tomto americkém snímku už roboti vypadají skutečně jako roboti a starají se o staré lidi. Jeden takový ho dostane od svého syna, byť to zásadně odmítá a jak už to tak bývá, celý děj je o tom, jak si k takovému přístroji hledá cestu jak duševně, tak i citově. A tak tu máme sci-fi příběh takřka rodinného typu pojednávající souznění jednotlivce k moderní technologii jako součásti života. Ano, je to o nevraživosti, pochopení a citech, což tu v souznění s roboty bylo už několikrát, ale takto prezentované se přeci jen nese krapet v originalitě. Důchodci a moderní technika? Ti si k sobě hledají cestu v jakékoliv době a nemusí to být hned robot. Snímek tedy upřímný, působivý, inteligentní a atmosférou příjemně odpočinkový. ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Tak poprvé už som si pár komentárov užívateľa "Fr" prečítal a z každého jeho dementného slova mi je na zvracanie a už len samotná podstata prítomnosti jeho osraných slov, ktoré zaneho aj tak píše nejaký opatrovateľ ma nevýslovne obťažuje. Ako sa takýto nadmieru nemohúcny človek s očividne ťažkým postihnutím (typujem Downov syndróm) môže nazdať ,že má práva čokoľvek komentovať? A k filmu....Je vynikajúci. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Pohodovy filmik o tom ako spolocnost, hoci aj robota, dokaze dodat staremu zatrpknutemu dedkovi energiu a chut do zivota. Chvilu mile, chvilu vtipne. Netreba od toho ocakavat vela a urcite nebudete sklamany [24/2013]. ()

Reklama

Reklama