Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (128)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Bžunda. V podstate môj vysnívaný dôchodok.Mať po ruke sillného robota s umelou inteligenciou.Spraví čo mu poviem a ešte sa o mňa postará.Lepšie ako v dome dôchodcov. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

U Frankova příběhu jsem přemýšlel, zda má film nějaký hlubší projev, či sdělení. Naštěstí to bylo mnohem méně sentimentální a infantilní než jsem čekal. Bral bych to jako televizní film, v tom případě bych šel i výš, ale takhle jsem musel hodnotit přísně. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s hřejivým dějem, výbornými hereckými výkony a minimem patosu. Navíc vše zabaleno do minimalistického zpracování, které docela chytne u srdce. Bravo. ()

Sharleen76 

všechny recenze uživatele

Laskavý snímek o stárnutí z naší blízké budoucnosti plný úsměvných scén s vynikajícím Frankem Langellou a Susan Sarandon. ()

Leksland 

všechny recenze uživatele

Budoucnost kde nás místo zdrav. sester již opečovávají v domácnosti roboti. Asi nás tato budoucnost nemine.Nicméně v tomto filmu jednoho takového robota máme a na druhé straně ne zrovna sympatický děda v důchodu. Už výběr herce zde není nijak přesvědčivý.. Film se nám snaží vehnat kamaráčoft mezi dědou a robotem, ale chemie zde bohužel vůbec nefunguje.Po chvilce je zcela jasné kam film bude směřovat, je zcela jasné jak film dopadne a nechává nás to zcela v klidu i když si filmařina přeci jen přála udělat s divákem něco jiného. O to co nám bylo nabídnuto a co nám chtělo být řečeno tak bohužel... ()

mazzarek 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, od kterého jsem moc nečekal a opět mile překvapil. Vydržel jsem od začátku, až do konce. Což se kolikrát nedá říci o filmech za X desítek mil $. Pohodová komedie na večer o lupiči v důchodu a robotovi, který nemá nainstalovaný zákony a lže. Opět se potvrdilo, že pokud film netrpí orgiema všeho druhu, tak se na to dá koukat. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Veľmi prijemné prekvapenie, nevedel som čo čakať a dostal som milý, originálny príbeh s príjemnými hercami, ktorý utiekol ako voda. Ani chvíľu som sa nenudil. 70% ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Film o robotovi - společníkovi. Pár vtipných situací a jeden překvapující moment. Možná za takových 30 let se budou novodobí senioři dívat na tento film ve společnosti osobních robotů. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Pro mě veliké překvapení. Myslím, že každý se u tohoto snímku musí zasmát a pobavit. Tento film je jasným důkazem toho, že sci-fi se dá točit s lehkostí a humorem. Jsme v nedaleké budoucnosti a Frank má příznaky rozšiřující se Alzheimerovi choroby. Aby za ním jeho syn nemusel pořád jezdit, tak mu koupí osobního robota. VGC60L má nejenom pečovat o Frankovu domácnost a jeho zahradu, ale i hlídat jeho zdravý a donutit ho k dennímu režimu. Ze začátku Frank robota rezolutně odmítá, později se ovšem stává jeho nejlepším přítelem a nevědomky i spoluviníkem při loupeži.... ()

george82 

všechny recenze uživatele

TOhle mě až tak moc neoslovilo. Jo bylo milé pojetí toho, jak učit robota lhát, krást atd., ale to bylo tak vše. Chyběla mi tam nějaká větší hloubka sdělení. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Když se najde přítele v podobě robota u osamoceného člověka, nejdříve odmítá skutečnost, že by mohl najít nové přátelství, ale poté si uvědomí, že i když je to jen kus naprogramovanýho železa ale má intelekt jako člověk, hned obrací a najde obrovské přátelství mezi robotem a člověkem, už jenom ta představa, že by něco takového mohlo být v normálním životě, také bych chtěla něco takového, bylo by to super, mě se film líbil, protože je to vše o velkém přátelství, kde v dnešní době tak schází. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Setsakramentsky jiné, zajímavé a vesele obyčejné. Dobrý nápad Langella je sympaťák a robot vlastně taky. Jednoduché jako jednoaktovka. Doporučuji pro pobavení ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Milovými kroky spějeme k časům, kdy augmentovaná realita bude tak běžná, že nebudeme schopní vnímat svět jen svými smysly. K času, kdy i umění se stane chladnou kalkulací, protože v uspěchané systematické době prostě je něčím neefektivním a nadbytečným. Právě díky tomu se film, ač se nechová jako dokument co by kdyby, stává realistickou předzvěstí. Když pak něco takového si dokáže uvědomit i robot, byť na základě svého programu, pak už nezbývá než tiše žasnout nad tím, jak jsem zaspali v evoluci. Respektive ne zaspali, ale sami si vytvořili nastupující druh. Mechy. Jen doufám, že romantické duše, jako Frank, nevyhynou, protože pak už se opravdu staneme jen mlčícími a poslušnými otroky svých výtvorů, a ani si to nebude schopní uvědomit. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Film bol dosť slabý. Síce niesol zaujímavú myšlienku, že aj robot sa môže stať najlepším priateľom človeka, ale to spracovanie, spôsob akým to autori podali ma nebavil. Celé to bolo také nemastné, neslané. Vo filme sa praktický nič neudeje. Aspoň keby tam boli nejaké vtipné dialógy, pretože hlavná postava je strašný suchár. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Největším problémem byl pro mě hlavní (lidský) protagonista Frank Langella. Ten chlap mi nebyl sympatickej a já mu tu roli prostě nevěřil. Snad jen párkrát. Celý příběh pak často působil strnulým dojmem a než že by se hýbal, se spíš sunul někam, kdo ví kam. Viděli jsme ixkrát omletý příběh jen trochu jinak podaný a nic nám to nedalo, jelikož jinde a jindy už byl někdo jiný dávno lepší. Ne... Z původních tří snižuji na 2* ()

Reklama

Reklama