Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde v Latinské Americe kotví loď s 400 milióny dolary na palubě. Peníze byly ukradeny chladnokrevnému drogovému magnátovi Loomisovi (Patrick Stewart). Ten samozřejmě peníze chce zpět a úkolem pověřil nelítostného zabijáka Armora (Denis Leary) a jeho bandu. Jediný, kdo ví, kde loď kotví, je prosťáčkovský a lehce vyšinutý zločinec Dani (Christopher Lambert). Na něho má spadeno drsňácký agent z oddělení narkotik Cole (Mario Van Peebles), který zase jako jediný zná jméno lodi s nákladem peněz. Ačkoli jsou Dani a Cole okolnostmi přinuceni spolupracovat, neznamená to, že se nebudou podrážet a každý nebude sledovat svůj vlastní cíl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Svižné, akční, zábavné. Tři podstaty kvalitního akčního filmu, kterým Pistolníci bezesporu jsou. Sice dávám tři hvězdičky, ale musím říct, že dvojka Lambert - Van Peebles rozhodně řádila, ať už dialogy nebo akcí. A jak to tak bývá tak ani nepřítel není od kvality daleko. Denis Leary, můj oblíbenec se rozhodně neztratí, a díky ní vznikla možná řekl bych trošku pozapomenutá výprava za 400 miliony dolarů na palubě lidi, která určitě nenudí a na hodinu a půl příjemně pobaví. Škoda, že takové filmy už dneska tolik k vidění nejsou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl býval Sergio Leone natočil nějaký béčkový akční buddy snímek dle mustru devadesátých let, tak by to určitě dopadlo nějak takhle. A není to jen tou úvodní scénou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Preboha, ty sa kúpeš s guľovnicou?“ – „Kačičku som stratila.“ Neubehne ani šestnásť minút a už je tu Patrick Stewart s fúzmi, Christopher Lambert je zmlátený ako predposledné prašivé psisko v dedine, krčmár z DESPERADA skončí s guľkou medzi očami, dievčatko sa stane svedkom popravy svojich rodičov a niekomu ďalšiemu je (síce omylom, ale aj tak) amputovaný jazyk... tvorcovia príjemne béčkarsky ladených PIŠTOĽNÍKOV sa veru s nikým a ničím nezdržujú. A potom sa to rozbehne: džungľa, hady, zbrojné sklady, helikoptéry, naháňačky, prestrelky, ručné bitky, bozkávanie sa dvoch driemucich chlapov, vodopád, jedenie chrobákov, buddy komédia... Scenár: Stephen Sommers. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Typický B-éčkový snímek, jeden z mých oblíbených a nezapomenutelných z klukovských let..Scény s mouchou, broukem nebo pohřbení zaživa jen tak z paměti nevymažete. Možná to jsou spolu se všemi xichty hlavní poznávací znaky tohoto filmu. Hlavním kladem tohoto i trochu dobrodružného akčňáku jsou však především herecké výkony ústřední dvojice, dvou úplně rozporuplných osobností s jejich věčnými hádkami, konflikty, usmiřováními a především pak všemožnými komickými situacemi..Na druhé straně proti nim stojí bezohledná banda chladných a krutých ozbrojených gangsterů vedených drogovým bossem Loomisem..Film je hodně hláškovitý, nepostrádá však zručně natočené akční scény, má rychlé tempo, plno honiček, přestřelek a zejména, jak už jsem psal, je postaven na bezva výkonu Christophera Lamberta, totálně vyšinutého a negramotného zlodějíčka, jinak velice milého, ale i jeho černého parťáka Maria Van Peblese jako zabijáka ve službách spravedlnosti. Dobrý film, který zaručeně pobaví každého. ()

movie 

všechny recenze uživatele

No tohle vůbec není špatný!Lambert a Pebless jsou dost dobrá dvojka a jinak je dost slušná a nenudící akce! ()

choze 

všechny recenze uživatele

"ZABIJ HO!" - "VÍŠ, MYSLÍM, ŽE POŘAD JEN NĚKOHO ZABÍJÍME A ZAPOMÍNÁME HLEDAT TY PENÍZE." Standartní béčková buddy movie z džungle od Intersonicu s vysmátým Lambertem, která si leccos půjčuje ze starších filmů (spaghetti westernová úvodní scéna ve vězení, skok ze skály a la BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID) a v mnohém mi připomněla pozdější VÍTEJTE V DŽUNGLI. Spoléhá to na klišé, není to tak vtipné jak by chtělo a chybí i jakákoliv zapamatovatelná akční i jiná scéna, ale dá se to. Scénář Stephen Sommers, malé plus za Brendu Bakke. Pro Derana Serafiana to byl nejplodnější rok (NEBEZPEČNÉ PÁDY, mizerný DUEL V POUŠTI), po kterém se ale uklidil do televize a i pro Lamberta byla spolupráce s ním počátkem sestupu do druhé ligy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Klasická béčková střílečka, která potěší zejména staromilce nebo ty, kteří ještě pořád věří, že Lambert umí hrát. Nakonec také film, kde si na kriplkáře Patrik Stewart nacvičoval roli profesora Xaviera. A roli lorda Rolfa hrál Vladimír Leraus. Kdo to dá pětkrát rychle za sebou, nechť mi napíše něco teplého do pošty. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když je Van Peebles hodný, Leary zlý a Lambert jedoucí na vlně Belmondových bláznivých grimas ošklivý, pak asi nikoho nemůže překvapit, že Matador je Arch Stanton.. Když necháte mozek zapnutý na volnoběh, je tu možnost, že si Sarafianovo nepříliš originální buddy movie užijete a to i bez pěti minut násilí a sprostoty, které byly studiem vystříhány kvůli ratingu a už nikdy nespatří světlo béčkového světa. Možno brát i jako spin-off Marvelu, protože uvidíte, jak profesor Xavier ještě bez hi-tech kriplkáry trénoval telepatické schopnosti pod vrstvou hlíny.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkom pozitívne ladená akčná oddychovka, o typickú akčnú komédiu však vôbec nejde. Čo je sčasti škoda, pretože dvojka akú tvorili Labmert sa Van Peeblesom mala určite na viac, hlavne čo sa týka hlášok a humornejších scén. Z hĺbky vyťahujúci dramatický podtón si mohli tvorcovia odpustiť a spraviť z toho zábavu, akou bol film záverečných dvadsať minút. 65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný dobrodružne ladený akčný film. Má iba priemerný príbeh o policajtovi z protidrogového oddelenia, ktorý sa musí spojiť s neškodným zločincom, ktorý ako jediný, vie nájsť loď s množstvom peňazí na palube, ale po lodi ide aj skupina žoldnierov najatá vplyvným mafiánom, no rozhodnú sa nechať si všetko pre seba. Spracovanie je ale tiež iba priemerné, film sa výraznejšie rozbehne až v druhej polovici, ale celý čas sa na to dá bez problémov pozerať a kvôli krátkej dĺžke si film udržuje aj celkom slušné tempo, ale to je všetko, inak ma tu za celý čas nič výraznejšie nezaujalo. Akcie tu nie je až tak moc a aj tá je iba priemerná. Postavy sa stále niekde premiestňujú alebo unikajú, takže prevláda pocit, že jej je dosť, ale inak súbojov je úplné minimum, to ani nestojí za reč, tých niekoľko prestreliek je len úplne štandardných, priemerne natočené, pár zabitých, možno jeden, dva zaujímavé momenty, nič výnimočné a zvyšok pôsobí tiež len obyčajne. Najviac ma zaujal útok na hotel so žoldniermi, prípadne záver na lodi, ale ani jedno z toho nie je nič, čo by som si ešte niekedy chcel pozrieť. Herecké obsadenie nie je zlé, Christopher Lambert a Mario Van Peebles ako hlavné duo, film sa viditeľne snaží pôsobiť v buddy štýle, ale moc mu to nejde, chémia medzi hlavnými postavami moc nefunguje a chýbajú aj lepšie hlášky. Ale potešia slušní záporáci ako Denis Leary, Brenda Bakke alebo aj Patrick Stewart. Réžia je len úplne obyčajná, ale aspoň technická stránka je pre potreby filmu viac než dostatočná. Len ma dostala scéna, v ktorej Lambert mieri na Peeblesa a v rôznych pohľadoch kamery ma inú zbraň. Toto si určite mali ustrážiť. Pištolníci je ten najpriemernejší akčný film, aký si len viem predstaviť, na jedno pozretie obstojí, ale nič viac. Objektívna kvalita filmu- 54%, film sa páči mne na 52%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Slušnej Buddy movie kousek ze zlatých devadesátek. Souhra mezi Lambertem a Van Peeblesem funguje solidně a akční scény rozhodně neurazí. Škoda, že ze záporáků tu nemá nikdo podle mě pořádný prostor, ale ty pohřby v podání Patricka Stewarta určitě pobaví. První půlka má kvalitní tempo pak už to místy drhne příběh není zrovna oskarovej, ale co od podobnýho béčka svý doby vlastně chtít...65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akční béčko s pohodovým duem Chris/Mario. Potěší krátká stopáž a nenáročný scénář jistého Stephena Sommerse. 40% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Sice Peebles nemá tentokrát takový chraplavý hlas jako v jinem společnem filmu s Lambertem = Highlander 3, ale jde to. Zábavné béčko. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený film. Co taky čekat od slabého režiséra Derana Sarafian, že. Nutno však dodat, že tentokrát dostal k dispozici naprosto pitomý scénář nedávající smysl. A podle toho to vypadá. Jednotlivé scény na sebe téměř nenavazují, o nějaké zajímavé zápletce nemůže být řeč a všeho všudy se tu vyskytují asi jen dvě povedené scény a pár gagů, které jsou tak blbé, že se prostě nedá se jim nezasmát. Lambert s Peeblesem se po celou dobu tváří neskutečně trapně. A asi je to tím, že jim až na place došlo, v čem to vlastně hrají. Jednoduše hráli v kravině. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mno nebudu šetřit hvězdičkamy, tohle je prostě skvost. Naprosto výborný Lambert, akce od začátku do konce a celý takový krásně béčkový. FIlm má jednoduchou kostru ale je děsně zábavnej. Opravdu jsem se takhle dlouho nebavil. Výborné béčko a i když nemám moc rád CZ dabing, tak na DVD co vydal VApet, byl naprosto úchvatnej. Doporučuji všem kteří mají rádi akční béčka. A navrch dostanete opravdu výtečného Lamberta. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý béčkový akčňák s ešte lepším hlavným duom. O hlášky ani akciu skutočne nie je núdza, navyše sa film odohráva vo výbornom prostredí Južnej Ameriky. Akciou nabitý scenár napísal Stephen Sommmers (neskorší režisér slávnej Múmie) a najmä jeho zásluhou som sa vôbec nenudil. A okrem toho všetkého je tu ešte aj slušný záporák v podaní Patricka Stewarta. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Povedená akční-komedie. Hláškující duo Lambert a Peebles nemá chybu. Hlavně teda Lambert hraje uplně suprově toho cvoka :o)). Scénář je docela jednoduchý, ale celkově je to zábavný, což je hlavní. 75 %. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na Lamberta povedený akčňák, rozhodně o dost lepší než třeba pokračování Highlandera (kterékoli). Schéma je celkem klasické - dva chlapíci, kteří se nesnášejí, ale musejí spolupracovat kvůli společnému zištnému cíli. Tu a tam ve filmu probleskne i nějaký fórek. pozn.: naposledy jsem to viděl zhruba před dvanácti lety, takže hodnocení berte s rezervou. ()

Reklama

Reklama